FunPic 20240213 103337589

Τη Δευτέρα 05/02/2024 οι μαθητές και μαθήτριες της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας με συνοδούς την κ. Ευαγγελία Δραγούμη, την κ. Όλγα Τσουλκανάκη , την κ. Κατσιακούδη Μαρία, την κ. Μαλτσάκη Δήμητρα και την κ. Γεωργιάδου Αγγελική επισκέφτηκαν το Βυζαντινό Μουσείο της πόλης μας, όπου είχαν την μοναδική ευκαιρία  να βρεθούν μα την κυρία Λίλα Σαμπανοπούλου , υπεύθυνη του μουσείου, σε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνάντηση!

Μέσα από τις υπέροχες αφηγήσεις της κυρίας Σαμπανοπούλου τα παιδιά ταξίδεψαν στην ιστορία της πόλης από τότε που καταγράφεται η πρώτη ανθρώπινη παρουσία σε αυτήν μέχρι τα ευρήματα των φετινών ανασκαφών στα αρχαιολογικά μνημεία!

Έμαθαν για αυτοκράτορες και αυτοκράτειρες , σουλτάνους και εμίρηδες , ανθρώπους καθημερινούς και παιδιά σαν και τα ίδια που πάτησαν τα ίδια χώματα…

Ακόμη έψαξαν μέσα στο Μουσείο στοιχεία που τους έδωσε εκείνη και κέρδισαν ένα μοναδικό και ανεπανάληπτο  βραβείο… είδαν πρώτα και μόνο αυτά δυο ευρήματα από πολύ πρόσφατη ανασκαφή , τα οποία ακόμη δεν εκτίθενται δημόσια!

φεύγοντας γεμάτοι με πολύτιμες γνώσεις και με μια μοναδική εμπειρία ανανεώσαμε το ραντεβού μαζί της για μια επόμενη συνάντηση στο κάστρο!

Σας ευχαριστούμε θερμά για όλα κυρία Λίλα Σαμπανοπούλου !!!