Σήμερα είναι η γιορτή των τριών Ιεραρχών.  Όταν μιλάμε για τους τρεις Ιεράρχες αναφερόμαστε τους τρεις ιεράρχες της Ορθόδοξης Εκκλησίας: τον Άγιο Βασίλειο τον Μέγα, τον Άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο και τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο. Αυτοί οι τρεις έχουν επιλεγεί ως οι τρεις κύριοι ιεράρχες λόγω της σημαντικής τους συμβολής στην ανάπτυξη της θεολογίας και της δογματικής της Εκκλησίας. Οι δράσεις τους περιλαμβάνουν:

Άγιος Βασίλειος ο Μέγας (Μεγαλομάρτυς): Ήταν επίσκοπος Καισαρείας της Καππαδοκίας. Είναι γνωστός για την αφιλοξενία του και τις φιλανθρωπικές του πράξεις, ιδρύοντας ασύλους για τους φτωχούς και τους ασθενείς. Πολλές από τις πράξεις του σχετίζονται με τη φιλανθρωπία και την παροχή βοήθειας σε όσους το χρειάζονται.

Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος (Ναζιανζηνός): Ήταν επίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως. Έγραψε πολλά θεολογικά έργα, τα οποία έχουν ζωτική σημασία για την ανάπτυξη της ορθόδοξης θεολογίας. Οι δράσεις του περιλαμβάνουν τη συμβολή του στη θεολογική σκέψη και τη διατύπωση δογμάτων περί της Θεότητας.

Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος (Γορδιανός): Ήταν επίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως και Αντιόχειας. Έγινε γνωστός για την ομιλία του, καθώς ήταν ένας ισχυρός και πολυλογάς ομιλητής. Οι ομιλίες του είναι πλούσιες σε θεολογικό περιScreenshot 20240205 193251 Chromeεχόμενο και έχουν επηρεάσει βαθύτατα τη διδασκαλία της Εκκλησίας. Οι δράσεις του περιλαμβάνουν την προώθηση της πνευματικής ζωής και την αναγέννηση της πνευματικής παραδόσεως.

Με αφορμή λοιπόν αυτή την ημέρα το σχολείο μας εκκλησιάστηκε. Το άγημα  της σημαίας στάλθηκε στον Ιερό Ναό της “Παναγίας  Ελευθερώτριας” με συνοδό την εκπαιδευτικό του τμήματος ΣΤ1  κ. Δραγούμη Ευαγγελία και  οι υπόλοιποι μαθητές παρακολούθησαν την θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό  ” Ιωάννη Βατάτζη “.    Ο εκκλησιασμός των μαθητών διήρκησε περίπου 2 ώρες κι έπειτα έγινε αναφορά στο έργο και στη ζωή των Ιεραρχών στις τάξεις. Στην συνέχεια ακολουθήθηκε κανονικά το πρόγραμμα.IMG 64edb4ad7e6370ec4378ddcfc3e03122 V Αντιγραφή IMG 24486bd10258c2e8712c83755e4720c3 V IMG bf35ad8cb4c5df3f87d4fffeb7b5e6f9 V