Το ιστολόγιο του σχολείου μας

5ο  12/Θ Δ.Σ. ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

Μήνας: Φεβρουάριος 2024

Etwinning from Athens 2004 to Paris 2024

Etwinning from Athens 2004 to Paris 2024

📌Οι μαθητές αφού γνωρίστηκαν πέρασαν στη δεύτερη δράση τους, που ήταν να δημιουργήσουν σε συνεργασία με ένα άλλο σχολείο το λογότυπο του προγράμματος συμπληρώνοντας ή δημιουργώντας από την αρχή σε ένα template.
📌 Συζητήσαμε και συμπληρώσαμε φύλλα εργασίας για την ιστορία των Ολυμπιακών αγώνων. Οι μαθητές εμπνεύστηκαν και ζωγράφισαν εικόνες σχετικές με το θέμα και αποφασίσαμε πως θέλουμε να μοιάζει το λογότυπό μας.
✅10 σχολεία, ανά 2 συνεργάστηκαν και δημιουργήθηκαν 5 υπέροχα λογότυπα.Μετά από ψηφοφορία “κέρδισε” το λογότυπο που δημιούργησε το 2ο Δ.Σ Ορεστιάδας σε συνεργασία με το νηπιαγωγείο της Λιθουανίας.👏👏
Γ’ τάξη
Υπεύθυνη προγράμματος: Δεληγιαννίδου Μανταλένα

Επίσκεψη σε τοπική επιχείρηση παρασκευής ταχινιού και άλλων χειροποίητων προϊόντων

Την Τετάρτη 06/02/ 2024 επισκεφτήκαμε την τοπική επιχείρηση παρασκευής ταχινιού κι άλλων προϊόντων του κυρίου Κώστα Τσίρνα , που βρίσκεται στο Ελληνοχώρι Διδυμοτείχου. Μέσα από την υπέροχη και ενδιαφέρουσα ξενάγηση της κυρίας Δέσποινας , τα παιδιά έμαθαν πως παρασκευάζεται το ταχίνι, ο τραχανάς, το φυστικοβούτυρο από τη σπορά της πρώτης ύλης μέχρι  και τη συσκευασία του προϊόντος!

Η λεπτομερής περιγραφή της ιδιοκτήτριας ταξίδεψε τα παιδιά στο τότε και το τώρα της σποράς, της συγκομιδής και της παρασκευής των τοπικών μας προϊόντων, ενώ είχαν τη μοναδική ευκαιρία να δουν με τα μάτια τους πως λειτουργεί μια τοπική βιοτεχνική μονάδα.

Φυσικά η διδακτική μας επίσκεψη συνοδεύτηκε από χαλάρωση , όπου απολαύσαμε την ηλιόλουστη και ζεστή μέρα του Φλεβάρη κοντά στη φύση!

20240207 101451FunPic 20240215 164126117FunPic 20240215 164241761

eTwinning ”From Athens 2004 to Paris2024″

EmojiΈνα καινούριο ταξίδι έχει ξεκινήσει η Γ΄τάξη του σχολείου μας με το ευρωπαικό πρόγραμμα eTwinning. 10 σχολεία από 6 διαφορετικές χώρες συνεργάζονται για να υλοποιήσουν όλοι μαζί διάφορες δραστηριότητες ώστε να ανακαλύψουμε κάθε πτυχή των Ολυμπιακών αγώνων και να παρακολουθήσουμε το ταξίδι τους στα χρόνια της ιστορίας. θα μιλήσουμε για τις ολυμπιακές αξίες, για τους παραολυμπιακούς αγώνες, θα δημιουργήσουμε κοινές ψηφιακές πλατφόρμες που θα συνεργαστούν όλοι οι μαθητές από τις διαφορετικές χώρες.
EmojiΧώρες συνεργασίας:Ελλάδα (1οΔ.Σ Φλώρινας,, 2οΔ.Σ Ορεστιάδας, 44ο Δ.Σ Πάτρας, 1οΔ.Σ Κιφησιάς)
                                      :Πολωνία
                                      :Σερβία
                                       Λιθουανία
Πρώτη μας δράση:Γνωριμία σχολείων σε ένα συνεργατικό padlet και γνωριμία μαθητών με δημιουργία avatar, μπορείτε να περιηγηθείτε στους παρακάτω συνδέσμους:
Υπεύθυνη προγράμματος : Δεληγιαννίδου Μανταλένα

Τι είναι το etwinning;

Παρακάτω θα βρείτε έναν σύνδεσμο που σας ενημερώνει για το τι ακριβώς είναι το πρόγραμμα e twinning, ποιος είναι ο σκοπός του και  ο στόχος του.

https://www.canva.com/design/DAFR3OJqr2o/9gpcnCr7v_g9JMLL9OzDBg/edit?utm_content=DAFR3OJqr2o&utm_campaign=designshare&utm_medium=link2&utm_source=sharebutton

Επίσκεψη των μαθητών/τριών της Ε΄ και Στ΄ τάξης στο Βυζαντινό Μουσείο Διδυμοτείχου

FunPic 20240213 103337589

Τη Δευτέρα 05/02/2024 οι μαθητές και μαθήτριες της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας με συνοδούς την κ. Ευαγγελία Δραγούμη, την κ. Όλγα Τσουλκανάκη , την κ. Κατσιακούδη Μαρία, την κ. Μαλτσάκη Δήμητρα και την κ. Γεωργιάδου Αγγελική επισκέφτηκαν το Βυζαντινό Μουσείο της πόλης μας, όπου είχαν την μοναδική ευκαιρία  να βρεθούν μα την κυρία Λίλα Σαμπανοπούλου , υπεύθυνη του μουσείου, σε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνάντηση!

Μέσα από τις υπέροχες αφηγήσεις της κυρίας Σαμπανοπούλου τα παιδιά ταξίδεψαν στην ιστορία της πόλης από τότε που καταγράφεται η πρώτη ανθρώπινη παρουσία σε αυτήν μέχρι τα ευρήματα των φετινών ανασκαφών στα αρχαιολογικά μνημεία!

Έμαθαν για αυτοκράτορες και αυτοκράτειρες , σουλτάνους και εμίρηδες , ανθρώπους καθημερινούς και παιδιά σαν και τα ίδια που πάτησαν τα ίδια χώματα…

Ακόμη έψαξαν μέσα στο Μουσείο στοιχεία που τους έδωσε εκείνη και κέρδισαν ένα μοναδικό και ανεπανάληπτο  βραβείο… είδαν πρώτα και μόνο αυτά δυο ευρήματα από πολύ πρόσφατη ανασκαφή , τα οποία ακόμη δεν εκτίθενται δημόσια!

φεύγοντας γεμάτοι με πολύτιμες γνώσεις και με μια μοναδική εμπειρία ανανεώσαμε το ραντεβού μαζί της για μια επόμενη συνάντηση στο κάστρο!

Σας ευχαριστούμε θερμά για όλα κυρία Λίλα Σαμπανοπούλου !!!

Απονομή διπλώματος σε όλους τους μαθητές του σχολείου μας για τη συμμετοχή του σχολείου μας στο πρόγραμμα ” Τρέχω για το ΕΥ”

20240123 100118

Δίπλωμα συμμετοχής μοιράστηκε σε όλους μας τους μαθητές για την πραγματοποίηση του βιωματικού προγράμματος “ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥ” που πραγματοποιήθηκε την ημέρα του πανελλήνιου σχολικού αθλητισμού.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες μας!

Βασιλοπιτάκια από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων

20240126 090920 Screenshot 20240130 105759 ChromeΤην Παρασκευή 25-01-2024 μοιράστηκαν σε όλους τους μαθητές/τριες βασιλοπιτάκια από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας.

  • Για κάθε τάξη υπήρχε κι ένα φλουρί
  • Σε κάθε φλουρί αντιστοιχούσε κι ένα δώρο

Ευχαριστούμε θερμά το Σύλλογο για την όμορφη και νόστιμη προσφορά του!

 

30 Ιανουαρίου : Γιορτή των Τριών Ιεραρχών . Η εκπαίδευση γιορτάζει. Χρόνια μας πολλά!

Σήμερα είναι η γιορτή των τριών Ιεραρχών.  Όταν μιλάμε για τους τρεις Ιεράρχες αναφερόμαστε τους τρεις ιεράρχες της Ορθόδοξης Εκκλησίας: τον Άγιο Βασίλειο τον Μέγα, τον Άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο και τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο. Αυτοί οι τρεις έχουν επιλεγεί ως οι τρεις κύριοι ιεράρχες λόγω της σημαντικής τους συμβολής στην ανάπτυξη της θεολογίας και της δογματικής της Εκκλησίας. Οι δράσεις τους περιλαμβάνουν:

Άγιος Βασίλειος ο Μέγας (Μεγαλομάρτυς): Ήταν επίσκοπος Καισαρείας της Καππαδοκίας. Είναι γνωστός για την αφιλοξενία του και τις φιλανθρωπικές του πράξεις, ιδρύοντας ασύλους για τους φτωχούς και τους ασθενείς. Πολλές από τις πράξεις του σχετίζονται με τη φιλανθρωπία και την παροχή βοήθειας σε όσους το χρειάζονται.

Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος (Ναζιανζηνός): Ήταν επίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως. Έγραψε πολλά θεολογικά έργα, τα οποία έχουν ζωτική σημασία για την ανάπτυξη της ορθόδοξης θεολογίας. Οι δράσεις του περιλαμβάνουν τη συμβολή του στη θεολογική σκέψη και τη διατύπωση δογμάτων περί της Θεότητας.

Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος (Γορδιανός): Ήταν επίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως και Αντιόχειας. Έγινε γνωστός για την ομιλία του, καθώς ήταν ένας ισχυρός και πολυλογάς ομιλητής. Οι ομιλίες του είναι πλούσιες σε θεολογικό περιScreenshot 20240205 193251 Chromeεχόμενο και έχουν επηρεάσει βαθύτατα τη διδασκαλία της Εκκλησίας. Οι δράσεις του περιλαμβάνουν την προώθηση της πνευματικής ζωής και την αναγέννηση της πνευματικής παραδόσεως.

Με αφορμή λοιπόν αυτή την ημέρα το σχολείο μας εκκλησιάστηκε. Το άγημα  της σημαίας στάλθηκε στον Ιερό Ναό της “Παναγίας  Ελευθερώτριας” με συνοδό την εκπαιδευτικό του τμήματος ΣΤ1  κ. Δραγούμη Ευαγγελία και  οι υπόλοιποι μαθητές παρακολούθησαν την θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό  ” Ιωάννη Βατάτζη “.    Ο εκκλησιασμός των μαθητών διήρκησε περίπου 2 ώρες κι έπειτα έγινε αναφορά στο έργο και στη ζωή των Ιεραρχών στις τάξεις. Στην συνέχεια ακολουθήθηκε κανονικά το πρόγραμμα.IMG 64edb4ad7e6370ec4378ddcfc3e03122 V Αντιγραφή IMG 24486bd10258c2e8712c83755e4720c3 V IMG bf35ad8cb4c5df3f87d4fffeb7b5e6f9 V

Υποστηριζόμενο από blogs.sch.gr & Θέμα βασισμένο στο Lovecraft από τον Anders Norén

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση