Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

3 ΔΕΚ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣΜε αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, «Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία» και με σκοπό την ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά και ευρύτερα της κοινωνίας επί ζητημάτων ισότιμης πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία στην εκπαίδευση, το σχολείο μας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και προγραμμάτισε δράσεις ευαισθητοποίησης της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας, μέσα από τη διάχυση που ακολούθησε, επί ζητημάτων ισότιμης πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία στην εκπαίδευση. Σε αυτό το πλαίσιο οι μαθητές/τριες της Στ΄ Δημοτικού ενημερώθηκαν και εξοικειώθηκαν με την οπτική αναπηρία υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Γαλλικών, Μπεγάκη Κατερίνας και ήρθαν σε επαφή με βασικές έννοιες και την ιστορία, καθώς και τη σπουδαιότητα της γραφής  Braille. Στο τέλος έμαθαν να διαβάζουν το αλφάβητο στη  γραφή Braille και έγραψαν με τον κώδικα  Braille το όνομά τους και λέξεις που προάγουν τον σεβασμό και την προάσπιση του δικαιώματος των μαθητών/τριών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση.

ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΘΕΑΤΡΟ

Οι μαθητές και μαθήτριες της Β΄, Γ΄ και Δ΄ Τάξης παρακολούθησαν την παράσταση “Τα Χριστούγεννα του Σκρουτζ”. Το γνωστό παραμύθι των Χριστουγέννων, κατάλληλα διασκευασμένο, έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές και μαθήτριες να συμμετέχουν ενεργά στην παράσταση.

20250107 201214

ΗΜΕΡΙΔΑ ΡΗΤΟΡΙΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ

Το Σχολείο μας στο πλαίσιο του μαθητικού φεστιβάλ ρητορικών αγώνων, είχε τη χαρά να συμμετάσχει στην ημερίδα ρητορικών αγωνισμάτων με τίτλο “ΗΡΑ 2024”, υπό την αιγίδα των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων ΑΥΓΟΥΛΕΑ – ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΥ. Στόχος του διαγωνισμού είναι η καλλιέργεια του προφορικού λόγου, η απόκτηση ομαδοσυνεργατικών δεξιοτήτων, η επιχειρηματολογία, καθώς και η άσκησή τους στη δημόσια ομιλία. Οι μαθητές της ΣΤ΄ Τάξης του Σχολείου μας συνεργάστηκαν αποτελεσματικά και με ενθουσιασμό με τους εκπαιδευτικούς τους.

20250106 183049

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΩΝ Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ ΤΑΞΕΩΝ

Αγαπητοί Γονείς & Κηδεμόνες,Lifelong Learning: Exploring its Benefits and Disadvantages

Σας γνωρίζουμε ότι την Τετάρτη 18/12/2024 οι Δάσκαλοι/ες και οι Εκπαιδευτικοί Παράλληλης Στήριξης που διδάσκουν στις Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεις των Σχολικών Μονάδων 12ης θέσης της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Β΄ Αθήνας, προσκαλούνται σε επιμορφωτική-παιδαγωγική Ημερίδα από τη Σύμβουλο Εκπαίδευσης 12ης θέσης ΠΕ70 Β΄ Αθήνας, Δρ. Μπαστέα Αγγελική και τη Σύμβουλο Εκπαίδευσης Ψυχολόγων ΠΔΕ Γ΄ Αθήνας, κα Δημητρίου Χαρά.

Ως εκ τούτου, οι μαθητές/τριες των Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεων του σχολείου μας δεν θα προσέλθουν στο σχολείο κατά την ημέρα αυτή, καθώς δεν θα πραγματοποιηθούν τα μαθήματα. Επισημαίνεται ότι με απόφαση του/της Συμβούλου Εκπαίδευσης και χωρίς να απαιτείται άδεια άλλης αρχής μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέχρι δύο (2) εργάσιμες ημέρες τον χρόνο ανά τάξη για την πραγματοποίηση επιμορφωτικών σεμιναρίων και ημερίδων (Π.Δ.79/2017, άρ.17, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με τον Ν.4559/2018, άρ.23).

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία.

Με εκτίμηση

Η Διευθύντρια

“ΤΡΙΟ ΕΓΧΟΡΔΩΝ ΔΙΑΠΑΣΩΝ”

Την Τετάρτη 04 Δεκεμβρίου 2024, οι μαθητές / τριες του Σχολείου μας έκαναν ένα μουσικό ταξίδι. Το Σχολείο γέμισε με όμορφες και μελωδικές νότες, τις οποίες σκόρπισε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Τρίο Εγχόρδων Διαπασών”.

Τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με τα έγχορδα μουσικά όργανα, διέκριναν τις χροιές των οργάνων, έμαθαν για τον τρόπο παιξίματος και κατάλαβαν τις διαφορές στα είδη των μουσικών συνθέσεων.

20241204 120242 20241204 120246

ΦΕΡΝΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!

Ποτέ δε θα πειράξω τα ζώα τα καημένα· μην τάχα σαν εμένα, κι εκείνα δεν πονούν; Θα τα χαϊδεύω πάντα, προστάτης τους θα γίνω. Ποτέ δεν θα τ’ αφήνω στους δρόμους να πεινούν.  Aν δεν μιλούν κι εκείνα κι ο λόγος αν τους λείπει, μήπως δεν νιώθουν λύπη, δεν νιώθουν και χαρά; Μήπως καρδιά δεν έχουν, στα στήθη τους κρυμμένη, που τη χαρά προσμένει κι αγάπη λαχταρά; (Ιωάννης Πολέμης).

Την Παρασκευή 06 Δεκεμβρίου 2024, οι μαθητες και οι μαθήτριες της Ε΄ Τάξης ξεκίνησαν τη μέρα τους διαφορετικά. Μαζεύτηκαν στην αυλή του Σχολείου και εκεί συνάντησαν τους τετράποδους φίλους. Βρήκαν τον ντροπαλό γάτο Κοσμά , την ναζιάρα γάτα Μίλου, το λιχούδη σκύλο Κούκη και την παιχνιδιάρα σκυλίτσα Λολίτα και όλα αυτά …. στην αυλή μας! Γαυγίσματα και νιαουρίσματα πλημμύρισαν το Σχολείο. Τα παιδιά, ενθουσιασμένα και χαρούμενα, μας παρουσίασαν τα ζωάκια τους και μοιράστηκαν πληροφορίες για αυτά σχετικά με τις συνήθειές τους, τα παιχνίδια τους, τα αγαπημένα τους φαγητά, ιδιοτροπίες τους και έδωσαν πολλή σημασία στον τρόπο φροντίδας τους. Μέσα από αυτή τη δράση, όλα τα παιδιά κατανόησαν πως τα κατοικίδια ζώα χρειάζονται φροντίδα, αγάπη αλλά και υπευθυνότητα. Ευχαριστούμε θερμά τους γονείς που συνόδευσαν τα ζωάκια στο Σχολείο και βοήθησαν στην υλοποίηση της δράσης.

20241206 083227 20241206 084621 20241206 084647 20241206 082528 20241206 083310 20241206 083243

 

Α΄ ΗΜΕΡΙΔΑ ΡΗΤΟΡΙΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ (ΗΡΑ 2024) – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΣΤ΄ ΤΑΞΗΣ



Λήψη αρχείου