Μήνας: Οκτώβριος 2025

Global Roots – Strong Skills: Μαθαίνουμε, δημιουργούμε, προστατεύουμε τη φύση!

Το ευρωπαϊκό  πρόγραμμα eTwinning με τίτλο Global Roots-Strong Skills, με τη συμμετοχή του Ε1 τμήματος και της Στ τάξης, συνεχίζεται! Οι μαθητές μας  συμμετέχουν με χαρά και ενθουσιασμό στις δράσεις του προγράμματος αναπτύσσοντας δεξιότητες συνεργασίας, δημιουργικότητας, επικοινωνίας και περιβαλλοντικής συνείδησης — δεξιότητες που τους βοηθούν να γίνουν ενεργοί και υπεύθυνοι πολίτες του αύριο.

Μία από τις δράσεις του Οκτωβρίου είχε ως θέμα το δάσος, «My forest». Τα παιδιά, δουλεύοντας ομαδικά, δημιούργησαν κατασκευές εμπνευσμένες από τη φύση, χρησιμοποιώντας απλά και ανακυκλώσιμα υλικά. Με αυτόν τον τρόπο έμαθαν να εκφράζουν τα συναισθήματά τους για το περιβάλλον, να ευαισθητοποιούνται απέναντι στα οικολογικά ζητήματα και να κατανοούν την αξία της προστασίας των δασών, που αποτελούν τον πνεύμονα της Γης.

📹 Δείτε στα παρακάτω βίντεο τις δημιουργίες των μαθητών μας!

Μέσα από τη φαντασία, τη συνεργασία και την οικολογική τους ματιά, στέλνουν ένα μήνυμα που μας αγγίζει όλους:

«Αγαπώ το δάσος, το φροντίζω, το προστατεύω!»

Μείνετε συντονισμένοι για την επόμενη δράση στην οποία γονείς και μαθητές ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν μαζί!!!

«Οικογενειακό Εργαστήρι: Μεταμορφώνουμε τα άχρηστα υλικά σε τέχνη»

“Little STEAMers Big Ideas! Splash for Change! Splash into Life Skills”

Το πρόγραμμα eTwinning με τη συμμετοχή της Β’ τάξης του σχολείου μας ξεκίνησε! Στην πρώτη τους δράση τα παιδιά μας μαζί με τους φίλους τους από την Ελλάδα, τη Ρουμανία και την Κύπρο δημιούργησαν τη δική τους μασκότ για το πρόγραμμα μας, το eTwinfish τους! Στη συνέχεια ψήφισαν το αγαπημένο τους, για να γίνει ο ήρωας του προγράμματος μας, ο οποίος θα ταξιδέψει στον κόσμο για να εξερευνήσει μαζί μας τα περιβαλλοντικά προβλήματα του πλανήτη σχετικά με το νερό! Ο ήρωας που επικράτησε στις ψήφους ήταν ο καλόκαρδος και περιπετειώδης καρχαρίας του 9ου Δ. Σ. Κορυδαλλού! Σας παρουσιάζουμε ένα βίντεο με τις ψηφιακές δημιουργίες τους ανά τμήμα! Απολαύστε το! 

ΠΑΡΕΛΑΣΗ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Η Δ΄ τάξη μας ταξιδεύει στο ΄40 !

Με συγκίνηση και υπερηφάνεια οι μαθητές τη Δ΄τάξης τίμησαν την επέτειο του Όχι.

Μέσα από ποιήματα, κείμενα, τραγούδια, εικόνες, βίντεο, ζωντάνεψαν το μήνυμα της ελευθερίας και της ενότητας.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές για την προσπάθεια και τη συγκινητική παρουσία τους, καθώς και στις δασκάλες τους στην κ. Κασμερίδου Μελαχροινή και στην κ. Μπεκιράκη Αθηνά για την έμπνευση, την καθοδήγηση και την αγάπη με την οποία προετοίμασαν τη γιορτή.

Χρόνια Πολλά σε όλους!

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Stigmiotypo othonhs 2025 10 24 130233