Αρχεία για Μάιος, 2024

Ημερήσια εκδρομή στη Βυτίνα Αρκαδίας

Την Τετάρτη 29 Μαϊου 2024 πραγματοποιήσαμε την ημερήσια εκδρομή μας στη Βυτίνα Αρκαδίας. Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για τα παιδιά. Βρέθηκαν μέσα στο δασάκι της Βυτίνας, όπου έπαιξαν, περπάτησαν απολαμβάνοντας την ηρεμία του δάσους, άκουσαν το κελάηδημα των πουλιών, ανάπνευσαν καθαρό οξυγόνο ενώ ταυτόχρονα έδειξαν σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον.

Πράσινες πολιτιστικές διαδρομές

Οι μαθήτριες και οι μαθητές της Γ΄, Δ΄,Ε΄, και Στ΄ τάξης συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές που υλοποιήθηκε στη Λέρνη του Δήμου Άργους Μυκηνών την Πέμπτη 23 Μαϊου 2024. Στόχος της δράσης ήταν να γνωρίσουν τα παιδιά το φυσικό περιβάλλον των πηγών της Λέρνης και την επίδρασή του στη διαμόρφωση του αρχαιολογικού πλούτου […]

Γνωριμία με το άθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης

Την Παρασκευή 24 Μαϊου οι μαθήτριες , οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το άθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης από τον ομοσπονδιακό προπονητή και την τεχνική σύμβουλο της Ελληνικής Φιλάθλου Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Ακολούθησε βιωματικό παιχνίδι από μικρούς και μεγάλους, όπου ξετρελάθηκαν όλοι.

11η Αθλητική γιορτή στίβου

Το σχολείο μας συμμετείχε στην 11η  Αθλητική γιορτή στίβου που συνδιοργάνωσαν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων Άργους. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Μαϊου στο ΔΑΚ Άργους. Οι διακρίσεις του σχολείου ήταν: Χρυσό μετάλλιο στη σκυταλοδρομία κοριτσιών,  Ασημένιο μετάλλιο στη σκυταλοδρομία αγοριών, Χρυσό μετάλλιο ταχύτητας κοριτσιών Στ τάξης, Χάλκινο μετάλλιο ταχύτητας κοριτσιών […]

Πρώτες βοήθειες στην Α τάξη

Στις 8 Φεβρουαρίου η σχολική νοσηλεύτρια του σχολείου μας, κ. Πατούρα Μαρία, έκανε μία διδακτική ώρα μάθημα στα παιδιά της Α τάξης για τις πρώτες βοήθειες με απλό και κατανοητό τρόπο.

Γυμνάσιο… ερχόμαστε!

Στις 4 Μαρτίου οι μαθήτριες και οι μαθητές της Στ τάξης επισκέφθηκαν το 4ο Γυμνάσιο Άργους στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος που υλοποιείται από τον ΟΚΑΝΑ με θέμα” Γυμνάσιο… ερχόμαστε” με στόχο η μετάβαση από τη μία βαθμίδα στην άλλη να γίνει ομαλά.

Η θάλασσα εκπέμπει SOS

Στις 4 Μαρτίου οι μαθήτριες και οι μαθητές της Δ & Ε τάξης επισκέφθηκαν την Παιδική και Νεανική Βιβλιοθήκη του Δήμου και συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα¨Η Θάλασσα εκπέμπει SOS”

Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στον αντισεισμικό σχεδιασμό

Την Τετάρτη 16 Μαϊου οι εκπαιδευτικοί του σχολείου επιμορφώθηκαν σε θέματα αντισεισμικού σχεδιασμού και προστασίας από τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Άργους Μυκηνών, κ. Αλεξανδρόπουλο Γεώργιο.

Ημερίδα: “Ψυχικά όρια και άλλες συναισθηματικές ανάγκες του παιδιού”

Την Τετάρτη 24 Απριλίου και ώρα  18:00 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία  ημερίδα από τα μέλη της ΕΔΥ του σχολείου προς τους γονείς με θέμα: “ψυχικά όρια και άλλες συναισθηματικές ανάγκες του παιδιού“.

Επίσκεψη στις Μυκήνες

Στις 24 Απριλίου οι μαθήτριες και οι μαθητές της Γ τάξης, στα πλαίσια του μαθήματος της ιστορίας, επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών, το Μουσείο και τον Τάφο του Ατρέως. Σε εργαστήριο αγγειοπλαστικής ξετύλιξαν τη φαντασία τους και  δημιούργησαν τα δικά τους αγγεία.