Άρθρα ανά μήνα: Απρίλιος 2025
ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ
ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΔΩΡΑ
ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ
“Φτιάξε καρδιά μου το δικό σου παραμύθι…”
Για να διαβάσεις το παραμύθι μας, πάτησε πάνω στην εικόνα
Η δημιουργία ιστοριών είναι ανάγκη και ένας τρόπος να κατανοήσουμε τον κόσμο.
Αφιερώνοντας χρόνο σε παιχνίδια δημιουργικής γραφής, τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες προκειμένου να διασκεδάσουν δημιουργώντας μια δική τους ιστορία. Κάθε ομάδα έπρεπε να χρησιμοποιήσει συγκεκριμένες λέξεις ,οι οποίες αναφέρθηκαν στην ολομέλεια. Σκοπός είναι να δημιουργήσει κάθε ομάδα μια μικρή ιστορία με αυτές τις λέξεις και στο τέλος οι ομάδες, αφού τις επεξεργαστούν κ τις συζητήσουν, να ενώσουν τις ιστορίες τους για να φτιάξουν ένα μικρό παραμύθι με αλληλουχία. Έτσι, έγραψαν και εικονογράφησαν το δικό τους παραμύθι με αρχή, μέση, τέλος, εξώφυλλο και οπισθόφυλλο. Τα παιδιά διασκέδασαν δουλεύοντας ομαδοσυνεργατικά και δίνοντας χρώμα στη φαντασία τους.
4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ
Η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων καθιερώθηκε με πρωτοβουλία των ολλανδικών φιλοζωικών οργανώσεων το 2010, για την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας σχετικά με την τύχη των αδέσποτων ζώων. Με αφορμή αυτή την ημέρα παρακολουθήσαμε μία ταινία μικρού μήκους και φτιάξαμε σχετικές κατασκευές.
Ο Δήμος Ηρακλείου, μέσω της Αντιδημαρχίας Εθελοντισμού, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών, για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, την προστασία τους και την αποκατάστασή τους μέσω της υπεύθυνης «υιοθεσίας», δημιούργησε ταινία μικρού μήκους, με τίτλο «Η ζωή μέσα από τα μάτια των αδέσποτων ζώων».
Εδώ μπορείτε να την παρακολουθήσετε:
2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
Η Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Την καθιέρωσε η Διεθνής οργάνωση βιβλίων για τη Νεότητα το 1966 κι από τότε κάθε χρόνο ετοιμάζεται ένα μήνυμα και μία αφίσα που διανέμονται σε όλο τον κόσμο. Η αξία των βιβλίων και της ανάγνωσης είναι αδιαμφισβήτητα σπουδαία όπως και η προσπάθεια ενθάρρυνσης ,ανάπτυξης και διάδοσης της λογοτεχνίας.
Εμείς επισκεφτήκαμε την βιβλιοθήκη του σχολείου μας και πήραμε συνέντευξη από τον διευθυντή του δημοτικού μας, για να μάθουμε πληροφορίες για την δεύτερη ιδιότητά του, αυτή του συγγραφέα.
Φτιάξαμε σελιδοδείκτες
και τέλος δημιουργήσαμε το δικό μας παραμύθι….
2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ
Η Παγκόσμια ημέρα ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό καθιερώθηκε το 2007 από τον ΟΗΕ και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου. Σκοπός είναι η ευασθητοποίηση των μαθητών και πολιτών για τις ανάγκες των αυτιστικών παιδιών , συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπιο στην αποδοχή και την ενσωμάτωση στην κοινωνία.Ο όρος ¨αυτισμός¨προέρχεται από την ελληνική λέξη ¨εαυτός¨ που σημαίνει ¨εγώ ο ίδιος¨και προσδιορίζει την αναδίπλωση του ατόμου στον εαυτό του . Ανοίγοντας ένα παράθυρο στην σκέψη και στην ψυχή μπορεί να φωτίσει ο εσωτερικός μας κόσμος και με τα κατάλληλα εφόδια να προχωρήσουμε στην δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου!



































