ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Στο εργαστήριο δεξιοτήτων “υπεύθυνα παιδιά υπερασπιστές των ζώων”, έγινε προσπάθεια να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά απέναντι στα ζώα, να προβληματιστούν για όσα συμβαίνουν γύρω τους, να αποχτήσουν γνώσεις και κριτική ικανότητα. Ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα, τα παιδιά έμαθαν πως τα ζώα έχουν μεταξύ τους ομοιότητες αλλά και πολλές διαφορές, ότι βρίσκονται σε αλληλεξάρτηση με τον άνθρωπο, ζουν σε διάφορα φυσικά περιβάλλοντα, έχουν συναισθήματα, κάποια κινδυνεύουν να εξαφανιστούν και ότι τα ζώα όπως και οι άνθρωποι έχουν δικαιώματα.

Στην αρχή του προγράμματος  τα παιδιά μας έδωσαν πολλές πληροφορίες για τα ζώα. Στη συνέχεια έκαναν τη δική τους έρευνα από έντυπο υλικό και διαδίκτυο.

ΤΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΕΛ

εννοιλογικός χάρτης 1

κολαζ βιβλίο

Παίξαμε παιχνίδια

1Ο ΕΡΓ

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΛ

Χωρίσαμε τα ζώα σε ομάδες σχετικά με τον τόπο που τα συναντάμε.  ζωα του πλανήτη

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΖΩΩΝ ΕΛ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΖΩΩΝ ΕΛ.jpg 2

Διαπιστώθηκε η στενή σχέση που υπάρχει ανάμεσα στα ζώα και τον άνθρωπο.

Τί προσφέρουν τα ζώα στον άνθρωπο; Ανταποδίδει ο άνθρωπος την προσφορά τους;

ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Ο ΆΝΘΡΩΟς ΣΤΑ ΖΏΑ

ΤΙ ΜΑς ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ

άνθρωποι ζώα

Μιλήσαμε για τα αδέσποτα και προβληματιστήκαμε για το μεγάλο πρόβλημα επιβίωσής τους. Τα ζώα έχουν συναισθήματα όπως και οι άνθρωποι. Είδαμε πίνακες ζωγραφικής όπου διαφαίνονται διάφορα συναισθήματα ανθρώπων και ζώων, διαβάσαμε παραμύθια τα οποία αξιοποιήθηκαν  ώστε τα παιδιά  να εκφράσουν και να μιμηθούν  συναισθήματα μέσω παντομίμας , θεατρικού παιχνιδιού και ψυχοκίνησης.

ΑΔΕΣΠΟΤΑ

το γαντι

ΜΑΣΚΕς

 Μέσα από το πρόγραμμα τα παιδιά στάθηκαν στα αμέτρητα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσει η κοινωνία μας σε σχέση με τα ζώα, όπως ο κίνδυνος της εξαφάνισής τους. Οι λόγοι πολλοί. Πολλοί άνθρωποι αγωνίζονται για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων ζώων.

βιβλίο με ζώα υπο εξαφάνιση.jpg 2

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 3

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΛ τα δικαιώματα των ζώων

κατασκευές

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ 2 παιχνίδι με ζώα

σκυλάκια κατασκευή

Τί μάθαμε για τα ζώα
ΤΙ ΜΑΘΑΜΕ

εννοιλογικός χάρτης 2

Όλοι αναζητούν την αγάπη, την στοργή και την φροντίδα. Γιατί όχι και τα ζώα; Ας γίνουμε υπερασπιστές των ζώων, ανοίγοντας την  μια ζεστή αγκαλιά μικροί και μεγάλοι.

ΤΑ ΖΩΑ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ