European School Radio

Η Τελετή Βράβευσης “Κάν’΄το ν’ ακουστεί 2024” πλησιάζει. Οι μαθητές της Ε1 και Ε2 τάξης ,συμμετείχαν στον Ευρωπαϊκό  μαθητικό διαγωνισμό «κάντο ν΄ακουστεί» με τη δασκάλα της Μουσικής κ.Μαρία Ρέντιτ, με το τραγούδι «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ». Σε σύνολο 109 συμμετοχών, πήρανε την  13η  θέση. Η τελετή θα μεταδοθεί στο κανάλι του European School Radio στο Youtube το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 και ώρα 10.30π.μ. μέσα από τον εξής σύνδεσμο:

 https://www.youtube.com/watch?v=YZA3yqo46iY

33οι Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες «PARIS 2024».

Όλοι οι μαθητές του σχολείου μας με τις οδηγίες των δύο  Γυμναστών, έτρεξαν στην αυλή του σχολείου μας κρατώντας τη δάδα των Ολυμπιακών αγώνων «Αθήνα 2004» που μας προσφέρθηκε από την κ.Καραδημητροπούλου, γραμματέα του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, συμμετέχοντας έτσι και αυτοί με τον τρόπο τους στη γιορτή  της πόλης μας για την υποδοχή της Ολυμπιακής  Φλόγας των  33ων Θερινών Ολυμπιακών  Αγώνων «PARIS 2024».

pdf 1

IT’S EASTER TIME! HAPPY EASTER!

Πλησιάζοντας το Άγιο Πάσχα, μαζί με τους μαθητές του Α1 τμήματος προσπαθήσαμε στο μάθημα των αγγλικών να κατανοήσουμε ορισμένα σημεία της συγκεκριμένης εορτής προκειμένου οι μαθητές να αντιληφθούν το ιδιαίτερο νόημα των ευχών και των λέξεων.Η δράση έγινε στο μάθημα των Αγγλικών.

pdf 1

ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ – ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ 2024 στην Αχαΐα “ΜΑΖΙ”

Οι μαθητές της Ε΄ τάξης  συμμετείχαν στo Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ

  • Παρουσίασαν το δρώμενο Για τον όρο «μετανάστες» του Μπέρτολτ Μπρεχτ με τη δασκάλα της Θεατρικής Αγωγής κ. Μαρία Αλεξανδροπούλου
  • Τραγούδησαν Μίκη Θεοδωράκη, Λιβανελί με τη δασκάλα της Μουσικής κ. Μαρία Ρέντιτ
  • Την πόρτα ανοίγω
  • Σαν τον Μετανάστη
  • Στα βιωματικά εργαστήρια με τη δημιουργία αφίσσας «κι αν ήσουν εσύ ;» με τις δασκάλες των δύο τμημάτων κ. Ακριβή Κολλύρου και κ. Ολυμπία Κακού

pdf 1

IT’S EASTER TIME! HAPPY EASTER!

Λίγες μέρες πριν τη μεγάλη εορτή της Χριστιανοσύνης, το Πάσχα, μαζί με τους μαθητές του Δ1 τμήματος προσπαθήσαμε να προσεγγίσουμε και να αποκωδικοποιήσουμε ορισμένα σύμβολα της συγκεκριμένης εορτής προκειμένου οι μαθητές να αντιληφθούν το ιδιαίτερο νόημα που κρύβεται πίσω από τις λέξεις και τα σύμβολα.Η δράση έγινε στο μάθημα των Αγγλικών.

pdf 1

Πέτρα, μολύβι, ψαλίδι, χαρτί

Την Πέμπτη 4 Απριλίου, τα δύο τμήματα της Β’ τάξης επισκέφθηκαν το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Εκεί συμμετείχαν στην εκπαιδευτική δράση «Πέτρα, μολύβι, ψαλίδι, χαρτί στης κας Γεωλογίας το κουτί».

pdf 1

Εθελοντισμός στην πράξη

Τα παιδιά της Β΄ τάξης στο πλαίσιο του τρίτου κύκλου των εργαστηρίων δεξιοτήτων ασχολήθηκαν με τον εθελοντισμό. Όχι μόνο στα λόγια, μα και με πράξεις. Στις φωτογραφίες βλέπετε τους μικρούς εθελοντές να βοηθούν στην ανακύκλωση παλιών βιβλίων, «ταΐζοντας» τον κίτρινο κάδο του σχολείου μας.

pdf 1