ΠΑΣΧΑ 2024
Οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά του 54ου Νηπιαγωγείου Πατρών σας εύχονται ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ και ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΊΑ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ!!!https://blogs.sch.gr/54nippat/files/2024/04/Ευχές-Πάσχα-2024.pdf
Οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά του 54ου Νηπιαγωγείου Πατρών σας εύχονται ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ και ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΊΑ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ!!!https://blogs.sch.gr/54nippat/files/2024/04/Ευχές-Πάσχα-2024.pdf
Τελευταία μέρα πριν από τις διακοπές του Πάσχα, τα παιδιά πήραν τα γλαστράκια με τα μαρούλια και τα καρότα για να φτιάξουν σαλάτα με τα δικά τους λαχανικά!
Ξεκινήσαμε τις πασχαλινές μας κατασκευές και είμαστε πολύ χαρούμενοι που πλησιάζει το Πάσχα!
Επίσης, συζήτησαν και γνώρισαν την εναλλαγή μέρς-νύχτας με δραστηρότητες που είχαν οργανώσει οι φοιτήτριες.
Στα πλαίσια της συνεργασίας μας με το τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία και κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης των φοιτητριών του Δ’ έτους του πανεπιστημίου Πατρών, οι φοιτήτριες πραγματοποίησαν πειράματα με τα παιδιά, τα παιδιά έγιναν μικροί επιστήμονες και ο ενθουσιασμός τους ήταν μεγάλος!!!
Σήμερα επισκεφτήκαμε το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Πατρέων όπου πήραμε μέρος στη δράση<< Αστικοί Λαχανόκηποι>>. Αρχικά, τα παιδιά έπαιξαν και μετά, με τη βοήθεια του γεωπόνου του Πάρκου, φύτεψαν διάφορα είδη μαρουλιών, με σκοπό όταν μεγαλώσουν και κοπούν, να δοθούν σε συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη.
ΑΝΟΙΞΗ
Άνοιξη, λιώνουν τα χιόνια
και γυρνούν τα χελιδόνια.
Δέντρα, κάμποι πρασινίζουν
και τα λουλούδια ανθίζουν.
Λάμπει ολόχαρη η φύση,
πάλι ο κούκος θα λαλήσει.
Τα ζωάκια θε να βγούνε
τα λουλούδια να χαρούνε.
Σήμερα για να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου τα παιδιά κατασκεύασαν σελιδοδείκτες και έγιναν μικροί συγγραφείς φτιάχνοντας το δικό τους βιβλίο.