Δημιουργίες με φυσικά υλικά με αφορμή το συναίσθημα της αγάπης.

Ήταν μια πολύ εντυπωσιακή δραστηριότητα, να δημιουργήσουμε καλλιτεχνικά έργα με ξύλο! Εδώ είναι το ξύλινο καραβάκι της τάξης μας, που ταξιδεύει σε ένα ταξίδι προς τη γνώση.

wood 53rd kg patras

Πολλές όμορφες δημιουργίες με πλαστελίνη φτιάχτηκαν από τους μαθητές. Τι εποικοδομητική δραστηριότητα!

Οι πέτρες της καλοσύνης – Κονσταντίν Μπρανκούζι

Πέτρες καλοσύνης – Μια δραστηριότητα εμπνευσμένη από τον Κονσταντίν Μπρανκούζι
Για να οργανωθεί αυτή η δραστηριότητα, οι μαθητές πήγαν βόλτα στη θάλασσα με τους γονείς τους και έφεραν πολλές πέτρες. Στη συνέχεια πρότειναν να τις χρωματίσουν και έτσι αποφασίσαμε όλοι να τις βάψουμε.

“Κίνημα της Αγκαλιάς”

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Αγκαλιάς 21.01.2025 , ξεκινά μια πανελλήνια δράση, με στόχο να χορτάσουμε αγκαλιές! Να μάθουμε στους μαθητές και στις μαθήτριές μας  τη ΔΥΝΑΜΗ της αγκαλιάς , να γίνουμε αυτοί που ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΝΤΑΙ και ΟΧΙ αυτοί που ΧΤΥΠΙΟΥΝΤΑΙ, να δράσουμε ενάντια στην ενδοσχολική βία, να γεμίσουμε αγκαλιές αγάπης και χαράς! Διοργανωτής αυτή της δράσης είναι το Δημοτικό Σχολείο Σοφικού…

 cd8b3c1d e55b 426a 97e0 9f9115d9b12f d3507b65 9bf1 4bc5 b5aa 1be13af2a6a1      

Το συναίσθημα της αγάπης μέσα από την τέχνη του Κονσταντίν Μπρανκούζι

Οι δραστηριότητες αυτού του μήνα ήταν αφιερωμένες στο συναίσθημα της αγάπης. Δημιουργώντας έργα με φυσικά υλικά όπως πέτρα και ξύλο, εμπνευσμένα από τον Κονσταντίν Μπρανκούζι, καθώς και έργα με πλαστελίνη, τα παιδιά προσέγγισαν το συναίσθημα της αγάπης από καλλιτεχνική σκοπιά.

Feeling of Art…Love – Αγάπη!

Πιστοί στο ραντεβού του μήνα για να δείξουμε τις δημιουργίες μας για το συναίσθημα της ΑΓΑΠΗΣ και να μιλήσουμε με τις δυο αγαπημένες μας χώρες: Ισπανία και Ρουμανία και τους υπέροχους εκπαιδευτικούς και συνεργάτες!

viber image 2025 06 01 00 57 36 522 viber image 2025 06 01 00 57 36 920 viber image 2025 06 01 00 57 37 125 viber image 2025 06 01 00 57 37 516 viber image 2025 06 01 00 58 13 537 viber image 2025 06 01 00 58 14 127 viber image 2025 06 01 00 59 07 332

6 Μαρτίου: Παγκόσμια ημέρα κατά της ενδοσχολικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού. Με αφορμή αυτή τη σημαντική ημέρα, αφιερώσαμε χρόνο για να συζητήσουμε με τα παιδιά του νηπιαγωγείου ένα τόσο σοβαρό και ευαίσθητο θέμα.

Μιλήσαμε με απλά λόγια για το τι είναι η βία και ο εκφοβισμός στο σχολικό περιβάλλον. Αναγνωρίσαμε συμπεριφορές που πληγώνουν – σωματικά ή συναισθηματικά – και ξεχωρίσαμε τι σημαίνει να φερόμαστε με σεβασμό και καλοσύνη.

Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες και παιχνίδια ρόλων, καλλιεργήσαμε την ενσυναίσθησή μας, προσπαθώντας να μπούμε στη θέση του παιδιού που γίνεται θύμα του εκφοβισμού:
– Πώς νιώθει;
– Τι σκέφτεται;
– Πώς θα ήθελε να του συμπεριφέρονται οι άλλοι;

Ενθαρρύναμε τα παιδιά να μιλήσουν για τα συναισθήματά τους και να αναγνωρίσουν τη σημασία της στήριξης, της φιλίας και της παρέμβασης όταν δούμε κάτι άδικο ή βίαιο να συμβαίνει. Τονίσαμε πως:

Αν συμβεί σε εμάς ή σε κάποιον συμμαθητή μας, δεν σωπαίνουμε — μιλάμε αμέσως σε έναν ενήλικα που εμπιστευόμαστε.

Μέσα από αυτή τη δράση, βάλαμε τα θεμέλια για ένα πιο ασφαλές, ανθρώπινο και φιλικό σχολικό περιβάλλον, όπου όλα τα παιδιά νιώθουν αποδεκτά, αγαπημένα και ελεύθερα να είναι ο εαυτός τους.

Για να εκφράσουμε τη στάση μας απέναντι σε κάθε μορφή βίας, δημιουργήσαμε όλοι μαζί “πινακίδες STOP” με αποτύπωμα της παλάμης μας, στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα:
ΣΤΑΜΑΤΑ! Η βία δεν έχει θέση στο σχολείο μας!

viber image 2025 05 30 00 13 30 639 viber image 2025 05 30 00 13 30 888 viber image 2025 05 29 22 59 33 346