Εκδρομή στο φράγμα ΑΠΟΣΕΛΕΜΗ

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας πραγματοποίησε εκδρομή στο Φράγμα Αποσελέμη, παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί περιηγηθήκαμε στο φράγμα και μάθαμε για την χρήση και λειτουργία του φράγματος, πόσο σημαντικό είναι για την πόλη μας το Ηράκλειο και τρόπους να μην σπαταλάμε το νερό. Η εκδρομή μας περιλάμβανε και εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «η τέχνη και η μουσική γίνονται παιχνίδι» όπου τα παιδιά συμμετείχαν σε εικαστικές και μουσικοκινητικές δραστηριότητες.

Στο σχολείο μας μιλήσαμε για την οδική ασφάλεια, μάθαμε τα σήματα και τους σωστούς τρόπους να κινούμαστε πεζή και με αμάξι αλλά δεν μείναμε εκεί καθώς συζητήσαμε και για την τήρηση των κανόνων ασφαλείας και κατά το μπάνιο στη θάλασσα. Σε αυτό βοήθησε ιδιαιτέρως και η επίσκεψη που δεχτήκαμε στο σχολείο μας από δύο στελέχη του Λιμενικού Σώματος Ηρακλείου, όπου παρουσιάστηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο “ΠΡΟΣΕΧΩ-ΜΑΘΑΙΝΩ-ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ”, εξήγησαν στους μικρούς μαθητές τις υπηρεσίες που προσφέρει το Λιμεναρχείο στο κράτος και στους πολίτες και μέσω βιντεοπροβολών  τα παιδιά ενημερώθηκαν για την προστασία της ανθρώπινης ζωής με σκοπό τη μείωση των ατυχημάτων  και πνιγμών στη θάλασσα. Τους ευχαριστούμε θερμά!

Αυτές τις μέρες, μιας και ο καιρός στάθηκε σύμμαχός μας λειτούργησε ξανά και η υπαίθρια βιβλιοθήκη μας!

Τέλος, στα πλαίσια της μετάβασης μαζί με τη δασκάλα της 2ας Δημοτικού την Εικαστικό του δημοτικού και τους συνάδελφους,  έβαψαν τον τοίχο του σχολείου μας και τώρα είμαστε ένα βήμα πιο κοντά σε υπεργαλαξιακές περιπέτειες!

 

 

photo collage.png 1 photo collage.png 2 photo collage 1.png 1