3ο Εργαστήριο Δεξιοτήτων (2022-23) “Ανάπτυξη του αλληλοσεβασμού και της διαφορετικότητας σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας”

Στον 3ο θεματικό άξονα των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων  ασχοληθήκαμε με τον Αλληλοσεβασμό και τη Διαφορετικότητα. Αφορμή στάθηκαν οι μικροσυγκρούσεις μεταξύ των παιδιών εντός της τάξης.

Αρχικά, μέσω συζήτησης  καταλήξαμε πως όπως  κανένα στοιχείο στη φύση δεν είναι ίδιο, έτσι το ίδιο συμβαίνει και με εμάς  τους ανθρώπους. Αυτό μας οδήγησε στην παρατήρηση του εαυτού μας σε σχέση  με τους άλλους και να δούμε τις διαφορές, τις ομοιότητες αλλά και τη μοναδικότητά μας. Ακόμη, είδαμε φωτογραφίες και πίνακες ζωγραφικής γεμάτους συναισθήματα, προσπαθήσαμε να δώσουμε κάποιες αιτίες για τις αντιθέσεις που μας έκαναν εντύπωση και δημιουργήσαμε ιστορίες. Διαβάσαμε βιβλία και πραγματοποιήσαμε βιωματικές δράσεις και παιχνίδια, τα οποία ενίσχυσαν τη συνεργασία και της σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ των μελών της ομάδας μας. Τόσο οι ατομικές όσο και οι ομαδικές εργασίες έπαιξαν βασικό ρόλο στη βελτίωση των  διαπροσωπικών σχέσεων των παιδιών, του επιπέδου επικοινωνίας και της αποδοχής της διαφορετικότητας.

Τα παιδιά ήρθαν ακόμη πιο κοντά στην έννοια της φιλίας, με τις συμφωνίες και τις διαφωνίες μας!

ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

«Γλυκά λογάκια»

Έγγραφο5 1

«Η δική μας παλέτα των συναισθημάτων»  Έγγραφο3 1

 

«Τα χέρια δεν χτυπάνε, τα χέρια αγαπάνε»

Image

Έγγραφο4 1

Image 3

 

 

 

ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Image 2 1

Image 1 1