Την κυρα Σαρακοστή , που είναι έθιμο παλιό , οι γιαγιάδες μας τη φτιάχναν με ….
- 540 γραμ. αλεύρι
- 200 γραμ. αλάτι
- 250 γραμ. νερό
(με αυτές τις ποσότητες φτιάχνετε δύο μεγάλες.Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τη μισή δοσολογία)
Ζυμώνετε όλα τα υλικά , ώστε να γίνει ένα ζυμαράκι ελαστικό.Το ζυμάρι το ανοίγετε σε πάχος περίπου 1 εκ. πάνω σε λαδόκολλα ή άλλη επιφάνεια, για να μεταφερθεί αργότερα στο ταψί χωρίς να χαλάσει το σχήμα .
Εκτός από το ζυμάρι θα χρειαστούν:
- ένα πιρούνι
- οδοντογλυφίδα
- καλαμάκι
- πιπέρια ,μπαχάρια,γαρύφαλλα
Ή
φακές,φασόλια ή ρύζι
Η παρακάτω παρουσίαση θα σας βοηθήσει:
Πως να φτιάξουμε την Κυρά-Σαρακοστή
και… ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Οι δημιουργίες σας!!
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ❤️
Μας εμπνέετε…
ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 18/3
Το Σ της Σαρακοστής
Ιδέες:
Ο ΑΡΙΘΜΟΣ 7