Τέλος Μαΐου και έχει ολοκληρωθεί στο νηπιαγωγείο μας το 4ο Εργαστήριο Δεξιοτήτων από τη Θεματική: «Δημιουργώ και Καινοτομώ- Δημιουργική Σκέψη και Πρωτοβουλία» και την Υποθεματική: «STEAM μέσα από τον κύκλο του Νερού και την Υδροδυναμική»
Η προσέγγιση του θέματος ήταν κατά κύριο λόγο διαθεματική και έγινε προσπάθεια να εμπλακούν σε αυτή όλα τα γνωστικά αντικείμενα του Νηπιαγωγείου ( γλώσσα, μαθηματικά, φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον, πληροφορική )
Επιμέρους στόχοι του προγράμματος να γνωρίσουν οι μικροί μας μαθητές:
- τα βασικά δομικά στοιχεία του κύκλου του νερού
- να κατανοήσουν τη διασύνδεση μεταξύ των στοιχείων του κύκλου
- να προβούν σε κατασκευές που αποτυπώνουν τον βαθμό κατανόησης του κύκλου
- να πειραματιστούν με διάφορα απλά υλικά, κατανοώντας την έννοια της διαλυτότητας, της αραίωσης ή της συμπύκνωσης, της βύθισης και της άνωσης.
- να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και να προωθούν συνεργατικές στρατηγικές κατά την εμπλοκή τους στις δραστηριότητες.