ΛΗΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2020-2021

0

Συγγραφέας: 4o ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΑΙΑΝΙΑΣ | Κατηγορία ΓΟΝΕΙΣ | , στις 11-06-2021

ΕΞΕ – 68756 – 2021 – Λήξη μαθημάτων στα Νηπιαγωγεία και στα Δημοτικά Σχο…

Σχολική κάρτα για COVID-19

0

Συγγραφέας: 4o ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΑΙΑΝΙΑΣ | Κατηγορία ΓΟΝΕΙΣ | , στις 05-05-2021

Εάν είστε γονέας/κηδεμόνας μαθητή ή ενήλικος μαθητής, μπορείτε εδώ να δηλώσετε θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα self-test και να εκδώσετε τη Σχολική κάρτα για COVID-19:

Μπορείτε εναλλακτικά να τυπώσετε, να συμπληρώσετε και να υπογράψετε μόνοι σας το έγγραφο εδώ.

covid19-school-card-print

 Λήψη αρχείου

Οδηγίες για τα self test

0

Συγγραφέας: 4o ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΑΙΑΝΙΑΣ | Κατηγορία ΓΟΝΕΙΣ | , στις 05-05-2021

https://blogs.sch.gr/4nippaian/files/2021/05/document_17_1.pdf

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ SELF TEST

Tα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, μαθητές, εκπαιδευτικοί, βοηθητικό και λοιπό προσωπικό καλούνται τη Δευτέρα 10 Μαΐου να προσέλθουν στα σχολεία έχοντας μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ (self-test, PCR ή rapid-test).

Υπενθυμίζεται ότι η χρήση του self-test δρα συμπληρωματικά στα ήδη ισχύοντα μέτρα, που περιλαμβάνουν υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών, σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες,  χρήση αντισηπτικών, σχολαστικούς καθαρισμούς χώρων, τακτικούς αερισμούς χώρων, ειδικότερα τώρα που και ο καλός καιρός βοηθά, εξειδικευμένα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής, χρήσης μουσικών οργάνων κ.ά.

Το αυτοδιαγωνιστικό τεστ κορωνοϊού παρέχεται δωρεάν και διενεργείται πριν την έναρξη των μαθημάτων της Δευτέρας και της Πέμπτης, από μαθητές/τριες εκπαιδευτικούς, μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), διοικητικό και λοιπό προσωπικό όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας. Ο έλεγχος διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις ώρες πριν την προσέλευση στην σχολική μονάδα.

Ως προς τις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, η διενέργεια self-test είναι υποχρεωτική για τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση για τη διενέργεια του τεστ στους μαθητές.

Το self-testing είναι μία διαδικασία εύκολη και απλή, που χρησιμοποιείται και σε άλλες χώρες για τη λειτουργία των σχολείων και ήδη έχει βοηθήσει στον εντοπισμό σημαντικού αριθμού ασυμπτωματικών, ως επί το πλείστον, ασθενών, επομένως και στον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού στην κοινότητα. Τα βήματα είναι τα εξής:

Γονείς, κηδεμόνες, μαθητές και προσωπικό των σχολείων  παραλαμβάνουν δωρεάν το self-test, μαζί με ενημερωτικό υλικό από το φαρμακείο, χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ, τον προσωρινό ΑΜΚΑ (ΠΑΜΚΑ) ή τον Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑΑΥΠΑ). Το πρώτο τεστ μπορούν να το παραλάβουν όλοι από σήμερα, Τετάρτη 5 Μαΐου, σε όλη τη χώρα. Από τη Δευτέρα 10/5 θα μπορούν να παραλάβουν και το 2ο τεστ της ερχόμενης εβδομάδας.

Οι μαθητές/οι εκπαιδευτικοί κάνουν τα self-tests στο σπίτι τους. Οι μαθητές άνω των 13 ετών μπορούν να κάνουν το τεστ με την επίβλεψη ενηλίκου, ενώ στους κάτω των 13 ετών το τεστ θα διενεργείται από ενήλικο. Συστήνεται το τεστ να γίνεται το ίδιο πρωί ή το προηγούμενο βράδυ. Άρα το πρώτο τεστ μπορεί να γίνει την Κυριακή το βράδυ ή τη Δευτέρα το πρωί.

Γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr, στην οποία θα εισέρχονται με τους κωδικούς taxisnet, καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self-test.

Αν το self-test είναι αρνητικό:

Για τους μαθητές, εκδίδεται σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr. Οι μαθητές θα φέρουν τη σχολική κάρτα μαζί τους κάθε ημέρα και θα την επιδεικνύουν στους εκπαιδευτικούς την πρώτη ώρα της Δευτέρας και της Πέμπτης ή όποτε τους ζητηθεί.

Για τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, εκδίδεται η δήλωση αρνητικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή, μπορεί να συμπληρώνεται χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα/τη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος.

Αν το self-test είναι θετικό:

Εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid-test σε δημόσια δομή.

Η λίστα με τις δημόσιες δομές περιλαμβάνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Αν το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό, ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, οι μαθητές/εκπαιδευτικοί λαμβάνουν σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και επιστρέφουν στο σχολείο.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΕ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2021 -2022

0

Συγγραφέας: 4o ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΑΙΑΝΙΑΣ | Κατηγορία ΕΓΓΡΑΦΕΣ | , στις 19-03-2021

«Παράταση εγγραφών σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος
2021-22»

Σχετ.: 1) η με αρ. πρωτ. Φ.6/22510/Δ1/25-02-2021 (ΑΔΑ ΨΥ9846ΜΤΛΗ-ΟΣΜ) εγκύκλιος του
Υ.ΠΑΙ.Θ. με θέμα: «Εγγραφές μαθητών/τριών στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος
2021-2022»
2) η με αρ. πρωτ. Φ.6/22511/Δ1/25-02-2021 (ΑΔΑ 6ΩΗ346ΜΤΛΗ-7Ν7) εγκύκλιος του
Υ.ΠΑΙ.Θ. με θέμα: «Εγγραφές μαθητών/τριών στα Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος
2021-2022»
Σε συνέχεια των ανωτέρω σχετικών και λαμβάνοντας υπόψη τις εξαιρετικά δύσκολες
υγειονομικές συνθήκες λόγω του κορωνοϊού – covid 19, σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές
μαθητών/τριών στα δημόσια Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2021-22,
παρατείνονται μέχρι και την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΝΗΠΙΩΝ -ΠΡΟΝΗΠΙΩΝ,ΣΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ,2021-2022

0

Συγγραφέας: 4o ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΑΙΑΝΙΑΣ | Κατηγορία ΕΓΓΡΑΦΕΣ | , στις 26-02-2021

Λαμβάνοντας υπόψη την περ. α της παρ. 4 του άρθρου 6, του ΠΔ 79/2017 (Α 109) όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 1 του άρθρου 44 του ν. 4777/2021 (Α 25) οι αιτήσεις εγγραφών στα δημόσια Νηπιαγωγεία Γενικής Παιδείας, για το σχολικό έτος 2021-2022 θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2021. Εγγραφές μετά την 20η Μαρτίου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του/της Διευθυντή/τριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως τούτο ορίζεται στην παρ. 6 του άρθρου του ως άνω ΠΔ.
Η υποβολή των αιτήσεων-Υπεύθυνων Δηλώσεων εγγραφών της περ. α της παρ. 4 μπορεί να γίνεται και με ηλεκτρονικά μέσα, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην διάταξη 4Α του άρθρου 6 του ΠΔ79/2017 (Α 109).
Συγκεκριμένα οι αιτήσεις εγγραφών στα δημόσια Νηπιαγωγεία Γενικής Παιδείας, από το σχολικό έτος 2020-2021 και εφεξής, γίνονται μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής με Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής, σύμφωνα με το άρθρο 1, της υπ’ αρ. πρωτ. 53128/Δ1/2020 (Β 1767) ΚΥΑ των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Επικρατείας αρμόδιο για θέματα Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Την Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες για το Νηπιαγωγείο που ανήκει το νήπιο-προνήπιο, βάσει της διεύθυνσης κατοικίας τους σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του Νηπιαγωγείου, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://proti-eggrafi.services.gov.gr/
Στα Νηπιαγωγεία, για το σχολικό έτος 2021-2022, θα φοιτήσουν μαθητές/τριες που έχουν συμπληρώσει τη νόμιμη ηλικία εγγραφής, όπως αυτή ορίζεται στις σχετικές διατάξεις του άρθρου 34 του ν. 4704/2020 (Α 133). Σύμφωνα με αυτές, στα Νηπιαγωγεία εγγράφονται μαθητές/τριες που την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής συμπληρώνουν την ηλικία των τεσσάρων (4) ετών.

Συγκεκριμένα, εγγράφονται στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2021-22,

μαθητές/τριες γεννημένοι/ες το 2016 και το 2017 

Από το σχολικό έτος 2021-2022, σύμφωνα με τις προβλέψεις της παρ. 4 του άρθρου 3 του νόμου 1566/1985 (Α 167), όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 34 του ν. 4704/2020 (Α 133) η φοίτηση των νηπίων που συμπληρώνουν ηλικία τεσσάρων (4) ετών γίνεται υποχρεωτική σε όλους τους Δήμους της χώρας

 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ
Ι. ΑΙΤΗΣΗ ΓΟΝΕΩΝ/ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ-ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Σύμφωνα με το άρθρο 2 της υπ’ αρ. πρωτ. 53128/Δ1/2020 (Β 1767) ΚΥΑ των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Επικρατείας αρμόδιο για θέματα Ψηφιακής Διακυβέρνησης, για την εγγραφή του νηπίου/προνηπίου οι γονείς/ κηδεμόνες πρέπει να ακολουθήσουν τα εξής βήματα:

 • Είσοδος στη σελίδα της εφαρμογής (https://proti-eggrafi.services.gov.gr/) και επιλογή του Νηπιαγωγείου στο οποίο ανήκει σύμφωνα με τη διεύθυνση κατοικίας του.
 • Χρήση κωδικών: Οι γονείς/κηδεμόνες, κατά την είσοδό τους στην ηλεκτρονική Υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) αυθεντικοποιούνται με την χρήση των κωδικών-διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (taxisnet).
 • Συμπλήρωση στοιχείων επικοινωνίας: Κατά την είσοδό του στο σύστημα, ο γονέας/κηδεμόνας συμπληρώνει τα στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (προαιρετικά) και κινητού τηλεφώνου μέσω του οποίου θα ενημερώνεται για την πορεία της αίτησής του.
  Για την υποβολή της αίτησης οι γονείς/κηδεμόνες συμπληρώνουν διαδοχικά τα ακόλουθα:
  α) τα στοιχεία του νηπίου/προνηπίου για το οποίο αιτείται την εγγραφή (παρ. 2 του άρθρου 2 της ΚΥΑ 53128/Δ1/2020 (Β 1767). Το σύστημα διαλειτουργεί με το Μητρώο Πολιτών και το Πληροφοριακό Σύστημα myschool και παρέχει στον γονέα/κηδεμόνα λίστα των τέκνων που είναι εγγεγραμμένα στην οικογενειακή του μερίδα, τα οποία είναι σε ηλικία εγγραφής στο Νηπιαγωγείο και τα οποία δεν είναι εγγεγραμμένα σε άλλη σχολική μονάδα. Τα στοιχεία των τέκνων είναι συμπληρωμένα και ο γονέας/κηδεμόνας επιλέγει το τέκνο για το οποίο επιθυμεί να υποβάλει αίτηση. Σε περίπτωση ωστόσο που για οποιοδήποτε λόγο η λίστα δεν περιλαμβάνει το τέκνο που επιθυμεί να εγγράψει, έχει τη δυνατότητα να εισάγει μόνος του τα στοιχεία του νηπίου/προνηπίου και να τεκμηριώσει τη σχέση κηδεμονίας, είτε με δικαστική απόφαση επιμέλειας είτε με ιδιωτικό συμφωνητικό ρύθμισης επιμέλειας, με ανάρτηση σχετικού αποδεικτικού σε ψηφιακή μορφή,
  β) τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του, την οποία τεκμηριώνει αναρτώντας σε ψηφιακή μορφή εγγράφου σχετικό αποδεικτικό, όπως λογαριασμό ΔΕΚΟ, μισθωτήριο συμβόλαιο, ή άλλο δημόσιο πρόσφατο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ρητά η διεύθυνση κατοικίας,
  γ) το ονοματεπώνυμο άλλου/λων τέκνου/ων, που φοιτά/τούν στην ίδια ή σε συστεγαζόμενη σχολική μονάδα, εφόσον υπάρχει/χουν και για το/τα οποίο/α θα χρειαστεί να προσκομίσει Βεβαίωση Φοίτησης από τον/την Διευθυντή/ρια της συστεγαζόμενης σχολικής μονάδας.
  δ) εάν επιθυμούν τη φοίτηση του νηπίου/προνηπίου στο Προαιρετικό Ολοήμερο πρόγραμμα ή/και στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής,
  ε) τα στοιχεία των συνοδών των νηπίων/προνηπίων κατά την προσέλευση και αποχώρηση τους από τη σχολική μονάδα και
  στ) επιλέγουν τη δήλωση: «Υποβάλλοντας αυτή την αίτηση, αναλαμβάνω την ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση του νηπίου/προνηπίου».
  Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στο ότι τα δικαιολογητικά προσκομίζονται στη σχολική μονάδα εντός του χρονικού διαστήματος που ορίζει ο/η Προϊστάμενος/η-Διευθυντής/ρια του Νηπιαγωγείου.
  Πριν την οριστική υποβολή της αίτησης, (παρ 3 του άρθρου 2 της ΚΥΑ 53128/Δ1/2020 (Β 1767) οι γονείς/κηδεμόνες ενημερώνονται από την ηλεκτρονική υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) για τα παραστατικά που θα απαιτηθεί να προσκομίσουν κατά την επίσκεψή τους στη σχολική μονάδα. Σε αυτά τα παραστατικά, πέρα από τα (γ) και (δ) εφόσον τα έχει αιτηθεί, περιλαμβάνονται τα:
  ζ) Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή, σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Φ.6/1094/80261/Δ1/20-5-2015 εγκύκλιο (Α.Δ.Υ.Μ.)
  η) Βιβλιάριο Εμβολίων, του/της μαθητή/τριας, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, από το οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα εμβόλια που προβλέπονται και είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών. (παρ. 4, του άρθρου 6 του Π.Δ 79/2017 (Α 109), όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 4 α του άρθρου 44 του ν.4777/2021 (Α 25)
 • θ) Βεβαίωση από ΚΕΣΥ, ή Δημόσιο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο ή άλλη αρμόδια δημόσια υπηρεσία, εφόσον υπάρχει, σε περιπτώσεις μαθητών/τριών με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Επισημαίνεται ότι η γνωμάτευση αυτή δεν αποτελεί προϋπόθεση εγγραφής του μαθητή/τριας στο Νηπιαγωγείο, διευκολύνει όμως την οργάνωση για την υποστήριξη μαθητών με ΕΕΑ.
Πριν την τελική υποβολή της αίτησης, απαιτείται η έγγραφη συναίνεση του έτερου γονέα/κηδεμόνα με υπεύθυνη δήλωση του.
Μετά την υποβολή της αίτησης, (παρ. 5 του άρθρου 2 της ΚΥΑ 53128/Δ1/2020 (Β 1767) ο γονέας/κηδεμόνας λαμβάνει ενημερώσεις στο κινητό τηλέφωνο που έχει δηλώσει κατά την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησής του για την πορεία της. Εφόσον απαιτηθούν διορθώσεις, η αίτησή του επιστρέφεται στον ίδιο από το Νηπιαγωγείο, προκειμένου να τις πραγματοποιήσει. Έπειτα από τις σχετικές διορθώσεις, η αίτηση γίνεται «αποδεκτή». Σημειώνεται ότι η «αποδοχή» της αίτησης δεν συνεπάγεται απαραίτητα φοίτηση του νηπίου στη δηλωθείσα σχολική μονάδα.
Σε περιπτώσεις γονέων/κηδεμόνων που αδυνατούν να κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής υπηρεσίας, η αίτηση μπορεί να γίνει με αυτοπρόσωπη παρουσία στο Νηπιαγωγείο (παρ 7 του άρθρου 2 της ΚΥΑ 53128/Δ1/2020 (Β΄ 1767). Για τον σκοπό αυτό ο/η Διευθυντής/ρια – Προϊστάμενος/η του νηπιαγωγείου εισέρχεται στην ηλεκτρονική υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) και καταχωρίζει την αίτηση σύμφωνα με τα δικαιολογητικά που του προσκομίζουν οι γονείς/κηδεμόνες.
Για την υποστήριξη μαθητών/τριών, των οποίων οι γονείς/κηδεμόνες ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως: πολύτεκνοι / τρίτεκνοι / μονογονεϊκές οικογένειες, γονείς με χρόνιες παθήσεις ή ενταγμένοι σε πρόγραμμα απεξάρτησης ή φυλακισμένοι καθώς και πολίτες τρίτων χωρών που διαμένουν σε κέντρα ή σε δομές φιλοξενίας του ελληνικού κράτους ή της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε., δίνεται η δυνατότητα καταχώρισης αίτησης, με όσα στοιχεία είναι διαθέσιμα από τον γονέα/κηδεμόνα (παρ 7 του άρθρου 2 της ΚΥΑ 53128/Δ1/2020 (Β 1767).

 ΕΓΓΡΑΦΕΣ

ΣΤΟ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

                                                                 ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΩΡΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ

Στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα και στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής των Νηπιαγωγείων του Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου εγγράφονται οι μαθητές/τριες κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους. και γινονται  δεκτές όλες ανεξαιρέτως  χωρίς προϋποθέσεις, σύμφωνα με όσα ορίζονται στη με αριθ. πρωτ. Φ7/124668/ΦΔ/Δ1/18-9-2020, σχετική εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ.

Προϋποθέσεις συμμετοχής μαθητών στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής (7:45-8:30):
1. Στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής δικαίωμα συμμετοχής έχουν νήπια/προνήπια τα οποία είναι εγγεγραμμένα και φοιτούν στο προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα.
2. Ο ελάχιστος αριθμός για τη λειτουργία του Τμήματος Πρόωρης Υποδοχής είναι τα 5 νήπια/προνήπια.
3. Ο χρόνος προσέλευσης στο συγκεκριμένο τμήμα είναι 7:45-8:00.
4. Η αποχώρηση των μαθητών/τριών του Προαιρετικού Ολοήμερου Προγράμματος πραγματοποιείται στις 16:00 σύμφωνα με το Ωρολόγιο Πρόγραμμα του Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου.
Πρόωρη αποχώρηση νηπίων/προνηπίων από το Ολοήμερο Πρόγραμμα δεν προβλέπεται.

ΟΡΙΑ 4ΟΥ Νηπιαγωγείου Παιανίας 2021 2022

adym_

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Επαναλειτουργία Νηπιαγωγείων- Οδηγίες για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση των νηπίων»

0

Συγγραφέας: 4o ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΑΙΑΝΙΑΣ | Κατηγορία ΓΟΝΕΙΣ | , στις 10-01-2021

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι ξεκινά η δια ζώσης διδασκαλία από την Δευτέρα 11-01-2021 στα Νηπιαγωγεία . Κατά την παρουσίαση των εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021 συνεδρίασε ο Σύλλογος Διδασκόντων του 4ου Νηπιαγωγείου Παιανίας και λαμβάνοντας υπόψη τις σχετικές εγκυκλίους και οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του ΕΟΔΥ για την ενίσχυση των μέτρων προς αποφυγή συγχρωτισμού μαθητών και γονέων- συνοδών κατά την προσέλευση και αποχώρηση αποφάσισε τα εξής:

 • Προσέλευση και αποχώρηση                                                                                                                           
 • Η προσέλευση γίνεται από 8:15 έως 8:30πμ  και από τις δύο εισόδους για αποφυγή του συνωστισμού.
  Τμήματα 1 και 4 από την είσοδο του πάρκινγκ.
  Τμήματα 2 και 3  από την μεταλλική πόρτα ,σκάλα.
 • Τα παιδιά θα παραλαμβάνει η νηπιαγωγός του τμήματος η οποία θα κάνει την  θερμομέτρηση τους πριν την είσοδό τους στο σχολείο.                                                                                                                                                         
 • Οι γονείς- συνοδοί θα τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία και αποχωρούν μετά την θερμομέτρηση του παιδιού τους
  Στις 8:30 η πόρτα κλειδώνει.
 • Η αποχώρηση των δύο τμημάτων θα γίνεται με τον ίδιο τρόπο στις 13.00 για το πρωινό υποχρεωτικό πρόγραμμα και στις 16.00 για το προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα.                                                      Παρακαλούμε να περιμένετε  σε διακριτική απόσταση για την παραλαβή του παιδιού σας .                      Υπενθυμίζουμε την οδηγία του ΥΠΑΙΘ οι μαθητές/τριες να παραλαμβάνονται από το ίδιο πρόσωπο ή από άτομο του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος.
 • Για όσες οικογένειες χρησιμοποιούν το λεωφορείο μετακίνησης τα δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν κανονικά από Δευτέρα 11-1-2021.
 • Η πρόωρη υποδοχή λειτουργεί κανονικά για τα παιδιά του Ολοήμερου προγράμματος από τις 07.45πμ.
 • Οι τάξεις και οι λοιποί χώροι του σχολείου θα αερίζονται τακτικά σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του ΥΠΑΙΘ.

Καλή αρχή και καλή Δύναμη!

Σας ευχόμαστε μια ΥΓΙΗ ,Καλή Χρονιά με αισιοδοξία !

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 4ου Νηπιαγωγείου Παιανίας.

ΓΟΝΕΙΣ

0

Συγγραφέας: 4o ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΑΙΑΝΙΑΣ | Κατηγορία ΓΟΝΕΙΣ | , στις 07-10-2020

Ετήσιος Εκπαιδευτικός Προγραμματισμός

Θεματικές Ενότητες – Εκπαιδευτικές Επισκέψεις -Συναντήσεις με Γονείς

Σχολικό Έτος 2020-2021

Αναμφισβήτητα, ο μακροχρόνιος-ετήσιος διδακτικός προγραμματισμός κρίνεται αναγκαίος προκειμένου να μπορέσουμε να θέσουμε εκπαιδευτικούς στόχους και στη συνέχεια να αξιολογήσουμε την επίτευξη αυτών. Ωστόσο, δεν είναι εφικτή η αυστηρή εφαρμογή ενός ετήσιου προγράμματος δεδομένου ότι στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς θα κληθούμε να αξιοποιήσουμε τόσο μη προβλέψιμα γεγονότα (όπως ένας σεισμός κτλ.) όσο και τα αναδυόμενα ενδιαφέροντα των παιδιών  για να υλοποιήσουμε αντίστοιχα σχέδια εργασίας (projects)

Δεδομένης λοιπόν της ευελιξίας στην εφαρμογή του, σας παραθέτουμε τον ετήσιο εκπαιδευτικό προγραμματισμό για το σχολικό έτος 2020-2021, ο οποίος συμπεριλαμβάνει τις θεματικές ενότητες που θα προσεγγίσουμε. Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι η επιλογή των θεμάτων βασίστηκε στα ΔΕΠΠΣ ΚΑΙ ΑΠΣ  Νηπιαγωγείου, στο κέντρο ενδιαφερόντων των νηπίων και προνηπίων καθώς και τις εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών. Επίσης, στον ετήσιο προγραμματισμό δεν γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένους στόχους, προβλέπεται ωστόσο η οργάνωση διαθεματικών δραστηριοτήτων που συνδέονται με όλα τα γνωστικά αντικείμενα – μαθησιακές περιοχές (γλώσσα, μαθηματικά, προσωπική και κοινωνική ανάπτυξη, φυσικές επιστήμες, δημιουργία κι έκφραση, τεχνολογία κτλ.)  ώστε να παρέχονται ευκαιρίες ολόπλευρης ανάπτυξης.

Αναφορικά με τις εκπαιδευτικές επισκέψεις, ειδικά για το τρέχον σχολικό έτος θα είναι πολύ περιορισμένες, λόγω των μέτρων για την αποφυγής διασποράς της πανδημίας COVID-19. Επίσης, δεν θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις με την παρουσία γονέων και οι σχολικές γιορτές θα υλοποιηθούν στην τάξη με παρουσία εκπαιδευτικών και μαθητών.

Τέλος, όσον αφορά τις συναντήσεις με τους γονείς, για το σχολικό έτος 2020-2021 θα περιοριστούν στην ενημέρωση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή και αναρτήσεων  της ιστοσελίδας του Νηπιαγωγείου εφόσον τα υγειονομικά μέτρα είναι συγκεκριμένα σε συνδυασμό με τον χώρο του νηπιαγωγείου. Οι προσωπικές συναντήσεις με γονείς για επίλυση εξατομικευμένων προβλημάτων και ενημέρωση για την πρόοδο των παιδιών θα υλοποιούνται κατόπιν ραντεβού και υποχρεωτική χρήση μάσκας.

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΓΟΝΕΙΣ

 • Ενημέρωση γονέων για τα παρακάτω θέματα μέσω σχετικών αναρτήσεων στο ιστολόγιο του σχολείου καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, λόγω αποφυγής συναθροίσεων σε κλειστό χώρο στα πλαίσια μέτρων αποφυγής διασποράς της πανδημίας COVID-19:
 • Εσωτερικός Κανονισμός Νηπιαγωγείου
 • Το Αναλυτικό Πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου
 • Προτάσεις για την επέκταση της μάθηση στο σπίτι
 • Ετήσιος σχεδιασμός εκπαιδευτικού έργου
 • Θέματα διαχείρισης συμπεριφοράς
 • Θέματα παιδαγωγικού ενδιαφέροντος

 

 • Ορίζεται οι παρακάτω ημέρες και ώρες για συνάντηση με τους γονείς από την Υπεύθυνη νηπιαγωγό κάθε τμηματος.
 • 1ο πρωινό τμήμα : Υπεύθυνη Νηπιαγωγός: κα Αμαλία Γιωτάκη την πρώτη Τρίτη  κάθε μήνα ως ημέρα συνάντησης με τους γονείς, κατόπιν ραντεβού, με ώρες συνεργασίας  12:10 – 12:45                             και
 • 2ο πρωινό τμήμα : Υπεύθυνη Νηπιαγωγός: κα Σπυριδούλα Δρακά την πρώτη Παρασκευή  κάθε μήνα ως ημέρα συνάντησης με τους γονείς, κατόπιν ραντεβού, με ώρες συνεργασίας  12:10 – 12:45                             και
 • 3ο πρωινό τμήμα : Υπεύθυνη Νηπιαγωγός: κα Αρετή Παππά :την πρώτη Πέμπτη  κάθε μήνα ως ημέρα συνάντησης με τους γονείς, κατόπιν ραντεβού, με ώρες συνεργασίας  12:10 – 12:45                             και
 • 4ο πρωινό τμήμα : Υπεύθυνη Νηπιαγωγός: κα Θεώνη Γιαννακούλια την πρώτη Τετάρτη  κάθε μήνα ως ημέρα συνάντησης με τους γονείς, κατόπιν ραντεβού, με ώρες συνεργασίας  12:10 – 12:45                             και
 • Το 1ο Ολοήμερο τμήμα με Υπεύθυνη Νηπιαγωγό την κ. Ελπίδα Σπανούδη την πρώτη Τρίτη   κάθε μήνα ως ημέρα συνάντησης με τους γονείς, κατόπιν ραντεβού, με ώρα συνεργασίας  16.00 μμ.
 • Το 2ο Ολοήμερο τμήμα (αναμένεται τοποθέτηση εκπαιδευτικού, θα υπάρξει νέα ενημέρωση).

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Ανά τρίμηνο

 

Α΄ Τρίμηνο: 14/9/2020 έως 10/12/2020

 

Σεπτέμβριος

1η Εβδομάδα (14/9/2020 – 18/9/2020)

Δραστηριότητες Γνωριμίας και Προσαρμογής

 • Παιχνίδια γνωριμίας
 • Εξοικείωση παιδιών με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα (εναλλαγή ελεύθερων κι οργανωμένων δραστηριοτήτων, ώρα φαγητού, διάλειμμα), τους χώρους της τάξης & του σχολείου (γωνιές, τουαλέτες, αυλή κτλ.) και με τον τρόπο λειτουργίας τους .
 • Ενημέρωση κι ευαισθητοποίηση των παιδιών σχετικά με την πανδημία COVID-19 – Εκμάθηση των κανόνων υγιεινής και των μέτρων ατομικής προστασίας (αποστάσεις, πλύσιμο χεριών, ατομική χρήση υλικών) – εκπαίδευση στη σωστή χρήση μάσκας προστασίας
 • Εισαγωγή στους κανόνες και τις “ρουτίνες” της τάξης (τακτοποίηση υλικών, συγκέντρωση στην “παρεούλα”, ημερολόγιο και καιρός κτλ.)
 • «Το σχολείο μας»: ομαδική εργασία ύστερα από συζήτηση, έκφραση σκέψεων και προσδοκιών των παιδιών για το νηπιαγωγείο
 • Ανάγνωση παραμυθιών σχετικών με τις πρώτες μέρες στο σχολείο
 • Η πρώτη μου ζωγραφιά

 

2η Εβδομάδα (21/9/2020 – 25/9/2020)

 

Αυτοπαρουσιάσεις

 • Εξοικείωση παιδιών με το όνομά τους (αναγνώριση και γραφή) μέσα από παιχνίδια και κατασκευές
 • Αυτοπαρουσιάσεις παιδιών (μιλάω για τον εαυτό μου)
 • «Το πορτρέτο μου»: εικαστική απόδοση

Οι κανόνες τη τάξη μας

 • Οι κανόνες της τάξης μας: καταγραφή μετά από συζήτηση και κοινές αποφάσεις της ολομέλειας – σταδιακή συμπλήρωση βάσει περιστατικών που προκύπτουν (π.χ. διαμάχη παιδιών, μη τακτοποίηση υλικών)
 • Επεξεργασία σχετικών παραμυθιών

3η Εβδομάδα (28/9/2020 – 2/10/2020)

Η Οικογένειά μου

 • Προσωπικές εμπειρίες παιδιών: παρουσίαση μελών οικογένειας, αναφορά σε οικογενειακές συνήθειες, αγαπημένες δραστηριότητες, συναισθήματα
 • Τα είδη και η αξία της οικογένειας
 • Η οικογένεια σε διάφορα μέρη του κόσμου και στον κόσμο των ζώων
 • Η οικογένεια τότε και τώρα
 • Επεξεργασία σχετικών παραμυθιών
 • Γνωριμία με πίνακες ζωγραφικής σχετικούς με την οικογένεια
 • Εικαστική έκφραση

     Οκτώβριος

 

1η Εβδομάδα (5/9/2020 – 9/10/2020)

Παγκόσμια Ημέρα Ζώων (4 Οκτωβρίου)

 • Προσωπικές εμπειρίες παιδιών: κατοικίδια και ζώα της φάρμας
 • Αναζήτηση πληροφοριών για κατοικίδια ζώα και ζώα της φάρμας με βάση τα ενδιαφέροντα των παιδιών (διαδίκτυο, βιβλία)
 • Έρευνα στο σπίτι: λήψη φωτογραφιών, καταγραφή πληροφοριών, απόδοση με ζωγραφική ζώων που έχουν τα παιδιά στο άμεσο περιβάλλον τους – Παρουσίαση έρευνας στην τάξη – Δημιουργία σχετικού πίνακα στη γωνιά της μελέτης
 • Δαιθεματικές δραστηριότητες (Γλωσσικά, μαθηματικά, μουσικοκινητικά παιχνίδια – τραγούδια – εικαστική έκφραση, πίνακες ζωγραφικής)
 • Ευαισθητοποίηση στο θέμα των αδέσποτων με αφορμή φωτογραφίες και ένα παραμύθι – δημιουργία σχετικής αφίσας

 

2η Εβδομάδα (12/10/2020- 16/10/2020)

Φθινόπωρο

 • Γνωριμία με τα χαρακτηριστικά του φθινοπώρου: καιρός, αγροτικές εργασίες, συνήθειες, χρώματα, φυλλοβόλα δέντρα, αποδημητικά πουλιά
 • Το φθινόπωρο μέσα από παραμύθια, ποιήματα, τραγούδια, μουσικά έργα, πίνακες ζωγραφικής.
 • Δημιουργική έκφραση μέσα από εικαστικά έργα και μουσικοκινητικά παιχνίδια με θέμα το φθινόπωρο

3η Εβδομάδα (19/10/2020- 26/10/2020)

Εθνική Επέτειος (28η Οκτωβρίου) / Πόλεμος & Ειρήνη

 • Αναφορά στα ιστορικά γεγονότα κι επεξεργασία σχετικού εποπτικού υλικού (φωτογραφίες, βίντεο, μουσική, πίνακες ζωγραφικής)
 • Προβληματισμός για τα δεινά του Πολέμου και τα αγαθά της Ειρήνης
 • Έκφραση σκέψεων, συναισθημάτων και προβληματισμών
 • Εικαστικές δημιουργίες
 • Η ελληνική σημαία ως εθνικό σύμβολο
 • Προετοιμασία σχολικής γιορτής – ποιήματα & τραγούδια

Νοέμβριος

1η Εβδομάδα (29/10/2020- 6/11/2020)

Χρώματα & Σχήματα

 • Γνωριμία με τα βασικά χρώματα, τις μίξεις και τις διαβαθμίσεις αυτών
 • Χρώματα & Συναισθήματα
 • Γνωριμία με τα βασικά σχήματα – σύνδεση με επίπεδα αντικείμενα
 • Πίνακες ζωγραφικής με σχήματα – αναπαραγωγή
 • Συνθέσεις με σχήματα (κολάζ, )

 

Μέρα νύχτα

 • Δραστηριότητες μέρας -νύχτας
 • Χαιρετισμοί μέρας νύχτας
 • Νυκτόβια ζώα

 

2η Εβδομάδα (9/11/2020 – 13/11/2020)

Μέσα Μεταφοράς

 • Γνωριμία με τα μέσα μεταφοράς, εμπειρίες παιδιών
 • Κανόνες Κυκλοφοριακής Αγωγής – δημιουργία αφίσας
 • Γνωριμία με τα σήματα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

3η Εβδομάδα (16/11/2020 – 19/11/2020)

Η Επέτειος του Πολυτεχνείου

 • Αναφορά στα ιστορικά γεγονότα, συζήτηση και προβληματισμοί
 • «Ντενεκεδούπολη» (Φακίνου): Αντιπαραβολή της δικτατορίας του Παπαδόπουλου με την ιστορία του Λαδένιου
 • Tα πολιτεύματα της Δημοκρατίας & της Δικτατορίας, η σημασία των εκλογών
 • Εικαστικές κατασκευές και τραγούδια για το Πολυτεχνείο

 4η Εβδομάδα (20/11/2020- 27/11/2020)

20 Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού

 • Ενημέρωση, συζήτηση, προβληματισμός, ευαισθητοποίηση μέσα από επεξεργασία εποπτικού υλικού και παραμυθιών
 • Αναφορά στα παιδιά – πρόσφυγες, στην φτώχεια κ.ά
 • Δημιουργία βιβλίου με τα δικαιώματα του παιδιού.
 • Προτάσεις παιδιών για παροχή βοήθειας σε παιδιά που καταπατούνται τα δικαιώματά τους – οργάνωση σχετικών δράσεων
 • Δημιουργία αφίσας για ευαισθητοποίηση γονιών

21-27/11/2020

 • Γη( κάτω από τη γη)
 • Ηφαίστεια
 • Σεισμοί
 • Μέτρα αυτοπροστασίας
 • Άσκηση σεισμού

 

Δεκέμβριος

1η Εβδομάδα (30/11/2020 – 4/12/2020)

Συναισθήματα

 • Αναγνώριση κι έκφραση συναισθημάτων, σύνδεση με καθημερινές καταστάσεις, βιώματα παιδιών
 • Τρόποι διαχείρισης και ρύθμισης αρνητικών συναισθημάτων (λύπη, θυμός)
 • Αναγνώριση και κατανόηση των συναισθημάτων των άλλων – ενσυναίσθηση
 • Τα συναισθήματα στην τέχνη (ζωγραφική, μουσική, χορός, λογοτεχνία)

2η Εβδομάδα (7/12/2020 – 11/12/2020)

Το νόημα των Χριστουγέννων

 • Η Γέννηση του Ιησού
 • Χριστουγεννιάτικα έθιμα (χριστουγεννιάτικο δέντρο, κάλαντα…)
 • Γράμμα στον Άγιο Βασίλη – η αξία των μη υλικών δώρων
 • Χριστουγεννιάτικα παραμύθια

( για τα επόμενα τρίμηνα θα ακολουθήσει νεώτερη ενημέρωση)

«Εγγραφές στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα και στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής των Νηπιαγωγείων για το σχολικό έτος 2020-2021»

0

Συγγραφέας: 4o ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΑΙΑΝΙΑΣ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 05-10-2020Λήψη αρχείου

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ , ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2020-2021

0

Συγγραφέας: 4o ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΑΙΑΝΙΑΣ | Κατηγορία ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2020-2021 | , στις 12-09-2020

Σχολικό έτος : 2020-2021

4ο Νηπιαγωγείο Παιανίας

 

Αγαπητοί γονείς ,

Σας καλωσορίζουμε στο νηπιαγωγείο μας και προσδοκούμε μια ήρεμη χρονιά βασισμένη στη συνεργασία μαζί σας και την κοινή μας προσπάθεια,ώστε η φοίτηση των παιδιών σας να αποβεί ευχάριστη, δημιουργική και μακροπρόθεσμα ,παιδαγωγικά ωφέλιμη.

Ο Σύλλογος διδασκόντων και η  Προϊσταμένη σας εύχονται υγεία, πρόοδο, δύναμη και καλή σχολική χρονιά!

 

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΦΟΙΤΗΣΗ

 • Η φοίτηση των μαθητών, σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία, είναι υποχρεωτική.
 • Η απουσία από τα μαθήματα δικαιολογείται μόνον όταν συντρέχει σοβαρός λόγος (ασθένεια, έκτακτα οικογενειακά γεγονότα κ.ά.).
 • Σε περίπτωση ασθενείας κατά την επάνοδο του μαθητή στο Σχολείο, μετά από απουσία δύο (2) ημερών, χρειάζεται ιατρική βεβαίωση, στην οποία θα αναφέρεται επακριβώς το είδος της ασθένειας που είχε και θα τονίζεται σαφώς από το θεράποντα ιατρό η δυνατότητά του να επανέλθει στο νηπιαγωγείο, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειάς του στα άλλα παιδιά.
 • Τα παιδιά με ίωση ή πυρετό , κοιλιακά άλγη , εμετούς , διάρροιες,καταρροή,δερματικά εξανθήματα,να μην έρχονται  στο σχολείο για προληπτικούς λόγους μετάδοσης ιώσεων στα υπόλοιπα καθώς και ανακύκλωσης τυχόν ιώσεων.
 • Σε περίπτωση που κάποιος γονέας χρειαστεί, για ειδικό λόγο, να πάρει το παιδί του πριν τη λήξη του ωραρίου, χρειάζεται να ενημερώσει εγκαίρως -την ίδια ημέρα- τον εκπαιδευτικό της τάξης και να υπογράψει σχετική υπεύθυνη δήλωση.
 • Σε περίπτωση που ένας μαθητής/τρια απουσιάζει, θα πρέπει ο κηδεμόνας να ενημερώσει  το σχολείο για το λόγο της απουσίας ιδιαίτερα όταν η απουσία είναι πολυήμερη. Παρακαλούμε να μας ενημερώνετε τηλεφωνικά ( 8.00 – 8.15 & 12.00-12.30 ) ή στο  mail @4nip-paian.att.sch.gr
 •  Αν το παιδί σας υποβάλλεται σε  κάποια συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή ή αν έχει ευαισθησία σε φάρμακα, σε κάποιες τροφές ή σε κάτι άλλο, παρακαλούμε να ενημερώσετε για το θέμα αυτό τη νηπιαγωγό από την αρχή της σχολικής χρονιάς.
 • Απαγορεύεται η χορήγηση φαρμάκων από τους νηπιαγωγούς, όπως ορίζει σχετική νομοθεσία. Παρέχονται όμως οι πρώτες βοήθειες και ενημερώνονται τηλεφωνικά οι γονείς του παιδιού ή το ΕΚΑΒ (σε περίπτωση εξαιρετικού περιστατικού).

 

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ – ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ

 • Η προσέλευση των μαθητών στο σχολείο γίνεται από τις 8:15 π.μ. έως τις 8:30 π.μ.
 • H πρόωρη υποδοχή λειτουργεί από 7:45- 8:15 .
 •  Αποχώρηση παιδιών: 
 •  Πρωϊνό Υποχρεωτικό Πρόγραμμα : 13:00μ.μ  
 • Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα : 16:00 μμ.
 • Τα παιδιά παραδίδονται μόνο στους αναγραφόμενους ενήλικες στην υπεύθυνη δήλωση προσέλευσης/αποχώρησης που συμπλήρωσαν οι γονείς τους κατά την εγγραφή τους.
 • Η ευθύνη για την ασφάλεια των παιδιών μετά το ωράριο λειτουργίας ανήκει αποκλειστικά στο γονέα ή κηδεμόνα. Οι γονείς/κηδεμόνες είναι υποχρεωμένοι να γνωρίζουν το ωράριο των παιδιών τους. Οι μαθητές σε καμία περίπτωση δε φεύγουν πριν από τη λήξη του ωραρίου. Αν παρουσιαστεί ανάγκη αποχώρησης κατά τη διάρκεια (π.χ. ασθένεια), γίνεται πάντοτε με τη συνοδεία γονέα ή κηδεμόνα. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να υπάρχει πάντα κάποιο άτομο διαθέσιμο.
 • Σύμφωνα με σχετικές εγκυκλίους του Υ.ΠΑ.ΙΘ και οδηγίες του ΕΟΔΥ για την λειτουργία των σχολείων λόγω COVID 19, οι συνοδοί και οι  μαθητές/τριες  , θα πρέπει να φορούν μάσκα  κατά την προσέλευση και αναχώρηση από το σχολείο.
 • Σας παρακαλούμε να τηρείτε σχολαστικά την ώρα προσέλευσης του παιδιού σας στο νηπιαγωγείο και την ώρα αποχώρησής του από αυτό, για να μη διαταράσσεται το πρόγραμμα δραστηριοτήτων του νηπιαγωγείου.
 • Για λόγους ασφάλειας, τα παιδιά παραδίδονται στις νηπιαγωγούς στην είσοδο του κτιρίου του νηπιαγωγείου και οι γονείς δεν εισέρχονται στο χώρο του νηπιαγωγείου.
 • Η εξωτερική πόρτα παραμένει κλειδωμένη σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος.
 • Απαιτείται τηλεφωνική ενημέρωση σε περίπτωση αλλαγής προσώπου που παραλαμβάνει το παιδί σας και επίδειξη της αστυνομικής του ταυτότητας.
 • Να γίνεται γνωστό αν υπάρχει κάποιο πρόσωπο που δεν πρέπει ποτέ να παραλάβει το παιδί σας.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΩΡΑΡΙΑ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ

 

ΠΡΟΓΕΥΜΑ – ΓΕΥΜΑ

Κάθε παιδί θα πρέπει, από την αρχή της σχολικής χρονιάς να έχει μαζί του μία σχολική τσάντα νηπιαγωγείου (με εύχρηστο κούμπωμα και χωρίς ροδάκια), μέσα στην οποία θα φέρνει καθημερινά το πρόγευμα του.

Η σχολική τσάντα του νηπιαγωγείου θα πρέπει να  έχει:

 •  Τάπερ με υγιεινό πρόγευμα (να είναι εύκολο στη χρήση από τα ίδια τα παιδιά) Φροντίζετε να παίρνει μαζί του υγιεινές τροφές – ως επί το πλείστον – και απαγορεύονται τα γαριδάκια, τσιπς, σοκολάτες, κρουασάν τυποποιημένα,χυμοί κ.α.
 •  Μια αλλαξιά ρούχα (με εσώρουχα και κάλτσες) ανάλογα με την εποχή του χρόνου.
 • Μία εφεδρική μάσκα
 • Υφασμάτινη πετσετούλα φαγητού
 •  Παγουρίνο ή μπουκάλι με νερό
 • Μωρομάντιλα
 • Ένα φακελάκι με κουμπί 20*15 για τη μάσκα που θα φορούν.
 • Τα φρούτα θα είναι καθαρισμένα και κομμένα σε μπουκίτσες. Η ποσότητα του φαγητού πρέπει να είναι τόση, όση μπορεί να φάει το παιδί .
 • Δεν πρέπει να έχει μαζί του ξηρούς καρπούς, τσίχλες, ή καραμέλες, για    λόγους ασφάλειας τόσο του ιδίου, όσο και των άλλων παιδιών.

 

ΟΛΟΗΜΕΡΟ

Τα παιδιά που παρακολουθούν το προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα θα έχουν επιπλέον μια τσάντα φαγητού (ισοθερμική) που θα έχει μέσα:

 • Μεταλλικό  σκεύος με καπάκι με το μεσημεριανό φαγητό, κατάλληλο για να ζεσταίνεται στον ηλεκτρικό φούρνο του σχολείου, όπου θα αναγράφεται ( με ανεξίτηλο μαρκαδόρο) το όνομα και το επίθετο του παιδιού στο καπάκι και στο πλαϊνό μέρος του σκεύους
 • Κουτάλι ή πιρούνι.
 • Υφασμάτινο πετσετάκι φαγητού
 • Το κρέας θα είναι κομμένο σε μπουκίτσες ( χωρίς κόκαλα)  και το ψάρι καθαρισμένο από κόκαλα με ιδιαίτερη προσοχή.  Η ποσότητα του φαγητού πρέπει να είναι τόση, όση μπορεί να φάει το παιδί

Οι ώρες του προγεύματος και του γεύματος είναι ιδιαίτερες στιγμές της ημέρας. Παρακαλούμε να μη δίνετε στο    παιδί σας τρόφιμα τα οποία δεν του αρέσουν ή τα οποία δυσκολεύεται να φάει, γιατί αυτό είναι πιθανόν να αποτελέσει αφορμή για αντιδράσεις του προς το νηπιαγωγείο και καλό είναι να γνωρίζει το παιδί το καθημερινό του γεύμα.

Ελέγχετε καθημερινά το περιεχόμενο της τσάντας του παιδιού για  τυχόν ανακοινώσεις από το σχολείο ή άλλο.

 

ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ – ΑΥΤΟΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ

 • Να φορούν καθημερινά ρούχα απλά και άνετα, παπούτσια χωρίς κορδόνια, προκειμένου να αυτοεξυπηρετούνται. Τα μπουφάν και οι ζακέτες να έχουν θηλιά για να κρεμιούνται εύκολα από τα παιδιά στις κρεμάστρες και στην ετικέτα να αναγράφεται το όνομά τους.
 • Να γίνεται καθημερινή σχολαστική καθαριότητα στις τσάντες.
 • Φροντίστε η τσάντα που μεταφέρει καθημερινά το παιδί να έχει μικρό μέγεθος, (χωρίς ροδάκια) για καλύτερη διαχείριση από το ίδιο, αλλά και για το λόγο  ότι υπάρχει περιορισμένος χώρος στα ράφια.
 • Να μην φορούν κοσμήματα αξίας π.χ. χρυσαφικά, βραχιολάκια, σκουλαρίκια κλπ
 • Να μην φέρνουν παιχνίδια ή άλλα αντικείμενα από το σπίτι.
 • Να κάνετε καθημερινά έλεγχο στα μαλλιά των παιδιών για ψείρες και να ακολουθείτε τις οδηγίες του παιδιάτρου για προληπτική κάλυψη.
 • Η σωστή χρήση της τουαλέτας είναι αυτονόητο επίσης για αυτή την ηλικία.
 • Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στις ανακοινώσεις που θα βρίσκονται στην ιστοσελίδα του σχολείου https://blogs.sch.gr/4nippaian.
 • Η ενημέρωση από τις νηπιαγωγούς για θέματα που αφορούν τα παιδιά θα γίνεται συγκεκριμένη ημέρα και ώρα που θα σας γίνει γνωστή, κατόπιν ραντεβού.

Είναι απαραίτητη, στο πλαίσιο της ατομικής χρήσης κάποιων αντικειμένων , μία κασετίνα βαρελάκι στην οποία θα είναι γραμμένο το ονοματεπώνυμο του παιδιού και θα την αφήσει στο ατομικό συρταράκι που θα του δοθεί στο σχολείο.

Επίσης σε ΟΛΑ τα προσωπικά του είδη θα πρέπει να αναγράφεται εμφανώς το ονοματεπώνυμό του.

 Επισήμανση: παρακαλούμε μην αγοράσετε τίποτα μέχρι να ενημερωθείτε εκ νέου..

ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ παιδιών ολοήμερου.

Λαμβάνοντας υπόψη της οδηγίες του ΕΟΔΥ  ο χρόνος χαλάρωσης δεν θα περιλαμβάνει ύπνο.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ

Ωρολόγιο Πρόγραμμα

Το Ωρολόγιο πρόγραμμα Νηπιαγωγείου και Ολοήμερου Νηπιαγωγείου, σχολικές γιορτές – εκδηλώσεις – αργίες καθορίζονται από το Προεδρικό Διάταγμα 79/1-8-2017 .

Το Ωρολόγιο πρόγραμμα Νηπιαγωγείου και Ολοήμερου Νηπιαγωγείου συντάσσεται από το σύλλογο διδασκόντων και υπογράφεται από τον Προϊστάμενο εκπαιδευτικών θεμάτων της Α/θμιας Εκπ/σης Ανατολικής Αττικής.

Το πρόγραμμα δραστηριοτήτων το οποίο ακολουθούμε έχει καθοριστεί με όσα προβλέπει και περιλαμβάνει το Διαθεματικό Ενιαίο Πλαίσιο Προγραμμάτων Σπουδών (Δ.Ε.Π.Π.Σ.)για το νηπιαγωγείο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Είναι επίσης σύμφωνο με τις απαιτήσεις της εποχής μας, τόσο για την παροχή ποιοτικής αλλά και άρτιας εκπαίδευσης.

Δράσεις – Προγράμματα εκπονούνται κατά τη διάρκεια της χρονιάς βασιζόμενοι πάντα στις κλίσεις και τα ενδιαφέροντα των παιδιών υπό την επίβλεψη της Σχολικής Συμβούλου ή των Υπευθύνων Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων.

  ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ – ΓΕΝΕΘΛΙΑ

Κατά τις ονομαστικές γιορτές και τις ημέρες των γενεθλίων των νηπίων μπορούν αυτά  να κεράσουν ατομικά γλυκά στα παιδιά τα οποία θα καταναλωθούν στο σπίτι.

Επικοινωνία με το σχολείο

Η ενημέρωση από τις νηπιαγωγούς για θέματα που αφορούν τα παιδιά θα γίνεται συγκεκριμένη ημέρα και ώρα που θα σας γίνει γνωστή, κατόπιν ραντεβού.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία είμαστε στη διάθεσή σας από τις 08:00πμ -08.15 και 12:00-13:00 μμ καθημερινά

Τηλέφωνο σχολειου :  210-6645951         

Mail: mail@4nip-paian.att.sch.gr

«Διευκρινίσεις για την ημέρα του Αγιασμού.»

0

Συγγραφέας: 4o ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΑΙΑΝΙΑΣ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 12-09-2020

Αγαπητοί γονείς ,

Σύμφωνα με την διευκρινιστική εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ , η λειτουργία του Νηπιαγωγείου για τη Δευτέρα 14-9-2020 τροποποιείται :

Τα νήπια  θα προσέλθουν στο σχολείο στις 8.15 πμ -8.30 πμ και θα παραμείνουν μέχρι και την τέλεση του Αγιασμού στις 12:00.

Η αποχώρηση των νηπίων  θα γίνει μετά την ολοκλήρωση του Αγιασμού.

Η Προϊσταμένη.

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων