11η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού – Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Το σχολείο μας συμμετείχε με ενθουσιασμό στην πανελλαδική σχολική σκυταλοδρομία «Τρέχω για το ΣΥΝ», επιλέγοντας από τα ΣΥΝ τη ΣΥΝεργασία. Στο πλαίσιο της δράσης, οι μαθητές εκτός από την σκυταλοδρομία, έκαναν ασκήσεις γυμναστικής, χόρεψαν, έπαιξαν μουσικοκινητικά παιχνίδια, δοκίμασαν την ισορροπία τους σε τουβλάκια γυμναστικής και συμμετείχαν σε παιχνίδια με στεφάνια και μπάλα. Μέσα από αυτές τις δραστηριότητες, οι μαθητές ανέδειξαν τη σημασία της ομαδικότητας και της συνεργασίας, στέλνοντας ένα μήνυμα συλλογικής προσπάθειας για έναν καλύτερο κόσμο.Επίσης ζωγράφισαν και δημιούργησαν το motto μας  για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού : « Τρέχουμε ,χορεύουμε , γελάμε – Ο αθλητισμός είναι χαρά»

Το σχολείο μας βρίσκεται και στον ψηφιακό/διαδραστικό χάρτη μαζί  με άλλα σχολεία  που συμμετείχαν στην Πανελλαδική Σχολική Σκυταλοδρομία «Τρέχω για το ΣΥΝ»

χάρτης

Στο βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε στιγμιότυπα  από την ημέρα σχολικού αθλητισμού

 (Στο βίντεο ακούγεται το τραγούδι Γίνε Μαζί Μου Παιδί  από την Παιδική Χορωδία Σπύρου Λάμπρου  Μουσική & Στίχοι: Θάνος Παπανικολάου )

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά μας για την συμμετοχή τους!!!

 

Διαδικτυακή Έκθεση Φωτογραφίας «Το χελωνάκι του ΑΡΧΕΛΩΝ ανακαλύπτει τις φυσικές ομορφιές της Ελλάδας».

Κατά τη διάρκεια της περσινής σχολικής χρονιάς (2023-2024), υιοθετήσαμε το τραυματισμένο θαλάσσιο χελωνάκι «Τρούφα» και συμμετείχαμε στη μεγάλη Διαδικτυακή Έκθεση Φωτογραφίας «Το χελωνάκι του ΑΡΧΕΛΩΝ ανακαλύπτει τις φυσικές ομορφιές της Ελλάδας». Η έκθεση συγκέντρωσε πάνω από 6.346 επισκέπτες.

Η φωτογραφία μας κατέκτησε την 3η θέση, αναδεικνύοντας το Λουτράκι ως έναν από τους πιο δημοφιλείς σταθμούς της διαδρομής της μικρής Τρούφας!!!

Ιαματικές Πηγές Λουτρακίου 2 ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΑΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι τρεις κορυφαίοι σταθμοί της διαδρομής ήταν η Στυλίδα Φθιώτιδας, τα Χύδηρα Λέσβου και το Λουτράκι Κορινθίας, ενώ ακολούθησαν η Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, οι Εχιναίοι Φθιώτιδας και το Τριάδι Θέρμης.

Επισκεφθείτε την παρουσίαση των πιο δημοφιλών φωτογραφιών   εδώ:

https://view.genially.com/66d720f9e18a9290ca05cb80

Η παρουσίαση που δημιούργησε ο «ΑΡΧΕΛΩΝ» είναι διαδραστική!

Πατήστε πάνω της και ανακαλύψτε τα μυστικά της!!!

 

ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ – ΑΓΙΑΣΜΟΣ

Σήμερα, 11 Σεπτεμβρίου, το σχολείο μας άνοιξε και πάλι τις πόρτες του, γεμάτο ενέργεια και αισιοδοξία, για να υποδεχτεί τους νέους, αλλά και τους περσινούς μαθητές. Με χαρά τους καλωσορίσαμε προσφέροντας ένα μικρό συμβολικό δωράκι και πολλά ζεστά χαμόγελα, θέλοντας να ξεκινήσει η σχολική χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο Πατήρ Ιωάννης, εφημέριος της εκκλησίας του Αγίου Ιωάννη, μας τίμησε με την παρουσία του και τέλεσε τον αγιασμό.

ΔΩΡΑ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑΤΟΣ 1 ΔΩΡΑ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑΤΟΣΑΓΙΑΣΜΟΣ 3ΑΓΙΑΣΜΟΣ 1

Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μια σχολική χρονιά γεμάτη γνώση, χαρά και δημιουργικότητα! Ας είναι μια περίοδος πλούσια σε νέες εμπειρίες και επιτυχίες.
Επιπλέον,  ευχόμαστε και ελπίζουμε σε μια εποικοδομητική συνεργασία με όλους τους γονείς, ώστε να στηρίξουμε από κοινού τα παιδιά μας σε αυτή τη σημαντική διαδρομή.

Καλή σχολική χρονιά σε όλους!

παιδια σχολειο

ΑΓΙΑΣΜΟΣ

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιηθεί , την  Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024  και ώρα 9.00π.μ. .

                                                                                                          Καλή μας αρχή!

school 7355057 1280