ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ!!!

Σήμερα μια ευχάριστη έκπληξη μας περίμενε στο σχολείο μας, οι βοηθοί του Άγιου Βασίλη μας  έκαναν δώρο δύο χριστουγεννιάτικα δέντρα,ένα για κάθε τάξη

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν και έτρεξαν να ανοίξουν τις κούτες με τα στολίδια του δέντρου για να το στολίσουν

Βάλαμε χριστουγεννιάτικη μουσική και ο στολισμός ξεκίνησε!!!

 

(Στο βίντεο ακούγεται το τραγούδι :Τρίγωνα  κάλαντα  / Χριστουγεννιάτικα παιδικά τραγούδια & κάλαντα..    https://www.youtube.com/watch?v=Ww4gCgb0dB8&t=56s)  (Η εικόνα του Άγιου Βασίλη στην καρτέλα :καλές γιορτές είναι απο το διαδίκτυο)

Εργαστήρια Δεξιοτήτων – Ζω καλύτερα –Ευ ζην

Τα εργαστήρια δεξιοτήτων της θεματικής ενότητας, Ζω καλύτερα –Ευ ζην με τίτλο,«Ο Ρούλης ο Τροφούλης και η περιπέτεια του στον κόσμο της υγιεινής διατροφής»  ολοκληρώθηκαν

Βασικός σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος ήταν  η εκπαίδευση των παιδιών στην υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή.

Βοηθός μας σε αυτή την περιπέτεια ήταν φυσικά ο Ρούλης ο Τροφούλης

Ο Ρούλης ο Τροφούλης μαζί με τα παιδιά αποφάσισαν να φτιάξουν ένα βίντεο με τις  αγαπημένες τους εργασίες και δραστηριότητες.

 

(Στο βίντεο ακούγεται το τραγούδι «Η Παρέλαση των φρούτων» Στίχοι –Μουσική: Σπύρος Πετρουλάκης Τραγούδι : Σπύρος Πετρουλάκης και παρέα Και το τραγούδι Ο Μάγειρας Στίχοι :Χρίστος Γ. Παπαδόπουλος Μουσική :Δημήτρης Μαρκατόπουλος Τραγούδι: Μάριος Φραγκούλης , Ηλίας Μαμαλάκης)

Η περιπέτεια  στον κόσμο της υγιεινής διατροφής τελείωσε αρχίζει όμως ένα καινούριο ταξίδι !!!!

Από τον Δεκέμβριο έως  τις αρχές Φεβρουαρίου θα ασχοληθούμε με την Θεματική ενότητα «Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ – Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη»

Το θέμα των εργαστηρίων δεξιοτήτων είναι τα δικαιώματα των παιδιών

 «ΕΧΩ ΚΙ ΕΓΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΠΑΙΔΙ»

Running Out of Time – Ημέρα Δράσης των Σχολείων. Βραβεία συμμετοχής

Με μεγάλη υπερηφάνεια τα παιδιά του νηπιαγωγείου μας σας παρουσιάζουν τα βραβεία τους για την συμμετοχή τους  στην Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για τα σχολεία , «Running Out of Time» την μεγαλύτερη σκυταλοδρομία για την κλιματική αλλαγή.

Σε προήγουμενο άρθρο μας με τίτλο Running Out of Time – Ημέρα Δράσης των Σχολείων μπορείτε να ενημερωθείτε για την δράση και τον τρόπο συμμετοχή μας.

20221122 112605 20221122 112739 20221122 112853 20221122 113133 κλιματικη αλλαγη

20 Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Η 20 Νοεμβρίου  είναι μια ημέρα αφιερωμένη στα παιδιά όλης της γης , είναι η Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1989. Είναι το πρώτο παγκόσμιο σύνολο νομικά δεσμευτικών δικαιωμάτων που ισχύουν για όλα τα παιδιά.

Σήμερα με αφορμή αυτή την ημέρα μιλήσαμε για τα δικαιώματα των παιδιών ,τραγουδήσαμε και κάναμε μια όμορφη κατασκευή.

Τα παιδιά έδειξαν  ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα δικαιώματα τους και χάρηκαν πολύ που θα ασχοληθούμε με αυτό το θέμα στο δεύτερο  θεματικό κύκλο  (ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΩ –ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ & ΕΥΘΥΝΗ) των εργαστηρίων δεξιοτήτων  που θα αρχίσει σε λίγες μέρες.

20 Νοεμβριου ημερα δικαιωματων των παιδιων 1 20 Νοεμβριου ημερα δικαιωματων των παιδιων 8 20 Νοεμβριου ημερα δικαιωματων των παιδιων 7 20 Νοεμβριου ημερα δικαιωματων των παιδιων 11 20 Νοεμβριου ημερα δικαιωματων των παιδιων 10 20 Νοεμβριου ημερα δικαιωματων των παιδιων 5 20 Νοεμβριου ημερα δικαιωματων των παιδιων 4

ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

 

20221117 080631

 Σήμερα 17 Νοεμβρίου 2022 γιορτάσαμε στο σχολείο μας την επέτειο του Πολυτεχνείου

Τα παιδιά τίμησαν με τον δικό τους τρόπο τους ήρωες του Πολυτεχνείου,  όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί

 

 (Στο βίντεο ακούγεται το τραγούδι  <<Τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο>>  Τραγουδάει η Τάνια Τσανακλίδου .Το τραγούδι αυτό είναι σε στίχους του Μιχάλη Μπουρπούλη και σε μουσική του Γιώργου Χατζηνάσιου).

 

 

Running Out of Time – Ημέρα Δράσης των Σχολείων

 

Το σχολείο μας συμμετείχε  στην δράση «Running Out of Time» την μεγαλύτερη σκυταλοδρομία για την κλιματική αλλαγή

Κατά τη διάρκεια της σκυταλοδρομίας περίπου ένα εκατομμύριο μαθητές και μαθήτριες από όλο τον κόσμο, μαζί τους και οι μαθητές και οι μαθήτριες του νηπιαγωγείου μας, συναντήθηκαν  στην Ημέρα Δράσης των Σχολείων στις 3 Νοεμβρίου

 

Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής στον πλανήτη θα γίνουν αισθητές και θα επιβαρύνουν κυρίως τους σημερινούς νέους και τις μελλοντικές γενιές. Η συλλογική φωνή τους και οι προτάσεις τους πρέπει να ακουστούν από τους παγκόσμιους ηγέτες στην COP27.

 

 «Running Out of Time»    είναι η σκυταλοδρομία μαζικής συμμετοχής που ξεκινά από τη Γλασκόβη της Σκωτίας (που φιλοξένησε την COP26) έως το Sharm El Sheikh της Αιγύπτου (COP27), θα διαρκέσει  38 μέρες και νύχτες … η μεγαλύτερη αδιάκοπη σκυταλοδρομία που έχει γίνει ποτέ.

Η σκυταλοδρομία  ξεκίνησε στις 30 Σεπτεμβρίου 2022 με μια φαντασμαγορική τελετή που  διοργάνωσε το Δημοτικό Συμβούλιο της Γλασκόβης, όπου το μήνυμα  σφραγίσθηκε  στη  σκυτάλη.

Η σκυτάλη περιέχει ένα μήνυμα για τη Δράση για το Κλίμα από νέους ανθρώπους από  όλο τον κόσμο προς τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων στο COP27

Στην Ελλάδα τη διοργάνωση συντονίζει η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) ως εκπρόσωπος του FEE.

Με τη συμμετοχή δρομέων, ποδηλατών και ιστιοπλόων, η σκυτάλη ακολούθησε μια διαδρομή μέσω Σκωτίας, Ουαλίας, Αγγλίας, Γαλλίας, Βελγίου, Ολλανδίας, Γερμανίας, Αυστρίας, Ιταλίας, Σλοβενίας, Κροατίας, Βοσνίας Ερζεγοβίνης, Μαυροβουνίου, Αλβανίας, Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και Αιγύπτου, για να φτάσει στο Sharm El Sheikh στις 5 Νοεμβρίου, για την έναρξη της COP27 που θα διεξαχθεί μεταξύ 6 και 18 Νοεμβρίου 2022

 

Η σκυτάλη  έφτασε στην Ελλάδα από την Αλβανία στις 24 Οκτωβρίου  2022 και πέρασε  από:

Καστοριά – Κλεισούρα – Πτολεμαΐδα – Ακρινή – Βέροια – Τρίλοφο – Κατερίνη – Πλαταμώνας – Γόννοι – Ροδιά – Λάρισα – Φάρσαλα – Δομοκό – Λαμία – Καμένα Βούρλα – Άγιο Κωνσταντίνο – Σκάλα – Μαρτίνο – Ακραίφνιο – Αλίαρτο – Θήβα – Οινόφυτα – Αυλώνα – Αφίδνες – Φράγμα Μαραθώνα – Μαραθώνια

Διαδρομή – Ακρόπολη, για να καταλήξει στο Φάληρο, από όπου έφυγε με ιστιοπλοϊκό για την Κύπρο στις 27 Οκτωβρίου 2022.

 

Η σκυτάλη έχει σχεδιασθεί από τη βραβευμένη σχεδιαστική εταιρία 4c Design, με έδρα τη Γλασκόβη, της οποίας οι περγαμηνές περιλαμβάνουν τη Σκυτάλη της Βασίλισσας για τους Αγώνες της Κοινοπολιτείας στη Γλασκόβη το 2014. Η εμβληματική σπειροειδής μορφή της σκυτάλης για τη Running Out of Time, αντιπροσωπεύει τα τέσσερα βασικά επίπεδα κλιματικής δράσης – διεθνές, εθνικό, τοπικό, ατομικό.

οθόνης 2022 11 02 165257

Το νηπιαγωγείο μας συμμετείχε με τον δικό του τρόπο στην σκυταλοδρομία.  Υπογράψαμε  το μήνυμα της σκυταλοδρομίας και τρέξαμε με την σκυτάλη που δημιουργήσαμε  στην αυλή του σχολείου μας!!!!

                                  Το Μήνυμα για την Δράση για το Κλίμα

                                   Μας τελειώνει ο χρόνος.

Η ποιοτική εκπαίδευση για το κλίμα είναι ζωτικής σημασίας εάν θέλουμε να εξοπλίσουμε τους ανθρώπους όλων των ηλικιών και σε όλα τα μέρη με τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να οικοδομήσουμε ένα μέλλον στο οποίο όλοι μπορούν να ευδοκιμήσουν.

Οι νέοι πρέπει να αναγνωρίζονται ως ηγέτες, να τοποθετούνται στην πρώτη γραμμή της συζήτησης για την κλιματική αλλαγή και να ενδυναμωθούν μέσω της εκπαίδευσης.

Καλούμε τους ηγέτες του κόσμου να μας παράσχουν τις δεξιότητες και την εκπαίδευση για να οικοδομήσουμε έναν βιώσιμο κόσμο. Ο κόσμος μας θερμαίνεται και για να διατηρήσουμε την αύξηση στους 1,5 βαθμούς χρειαζόμαστε μελλοντική σκέψη, συνεπείς πολιτικές και χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες που θα μας βοηθήσουν να φτάσουμε στις Καθαρές Μηδενικές Εκπομπές.

Δεσμευόμαστε να βοηθήσουμε στην οικοδόμηση ενός μέλλοντος χωρίς αποκλεισμούς και βιώσιμο για όλους.

Δείξτε  με τις πράξεις σου, όχι μόνο με λόγια, ότι είσαι κι εσύ.

Βοηθήστε μας να φτάσουμε εκεί!

Η σκυτάλη μας               την σκυτάλη μας 1

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε στιγμιότυπα απο την κατασκευή της σκυτάλης μας και  απο την σκυταλοδρομία μας

 

“ΣΕΧΡΑΖΑΝΤ: ΗΧΟΙ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ”

Με χαρά τα παιδιά του νηπιαγωγείου μας  συμμετείχαν στο live streaming  εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Κρατικής Ορχήστρας  Θεσσαλονίκης “Σεχραζάντ: ήχοι, εικόνες και παραμύθια της Ανατολής”.

Τα παιδιά έμαθαν το τραγούδι του προγράμματος, του οποίου η μελωδική γραμμή προέρχεται από το τρίτο μέρος του έργου Σεχραζάντ του Κόρσακοφ και την ώρα που οι αφηγητές  του προγράμματος υπόδειξαν το τραγούδησαν με μεγάλο ενθουσιασμό!!

20221103 112028 20221103 112050 20221103 112109 20221103 112357 20221103 113436 20221103 114139 20221103 120119

Όλα τα παιδιά απόλαυσαν το υπέροχο μουσικό ταξίδι και χειροκρότησαν  δυνατά όλους τους συντελεστές της  μουσικής παράστασης

HALLOWEEN

Στο μάθημα των Αγγλικών  γιορτάσαμε το Halloween ,τραγουδήσαμε , χορέψαμε και φτιάξαμε κολοκύθες με χάρτινα πιατάκια    

                                                     Pumpkins

1 6 kolokyua 3 kolokyua 4 kolokyua 2 kolokyua 5 20221103 094327

Η Μελίνα μας , εδώ μας παρουσιάζει την κολοκύθα που έφτιαξε με την μαμά της

7 1 24