“Οι μικροί χαρταετοί συναντούν τον μεγάλο Μίκη”

Στιγμιότυπο οθόνης 2024 05 14 080551

Άλλο ένα έργο eTwinning θα υλοποιηθεί την τρέχουσα σχολική χρονιά στο νηπιαγωγείο μας! Αυτή τη φορά η χαρά μας είναι ιδιαίτερη καθώς θα συνεργαστούμε με αγαπημένες συναδέλφισσες από τα Χανιά. Ο συντονισμός του έργου θα γίνει υπό την επίβλεψη του 14ου Νηπιαγωγείου Χανίων και το έργο θα υλοποιηθεί από ένα δίκτυο δεκατριών νηπιαγωγείων από τα Χανιά που αποτελούν και τόπο καταγωγής του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

“Η Καθαρά Δευτέρα θα αποτελέσει την αφορμή έναρξης για αυτό το φανταστικό ταξίδι που θα πραγματοποιήσουν οι μικροί μας χαρταετοί για να ανακαλύψουν το μουσικό θησαυρό του Μίκη Θεοδωράκη. Με μασκότ τους μικρούς μας  χαρταετούς στο ταξίδι μας αυτό:

  • θα μοιραστούμε εμπειρίες και ιδέες
  • θα συνεργαστούμε στην παραγωγή συνεργατικού υλικού
  • θα προσεγγίσουμε τη βιογραφία του Μίκη Θεοδωράκη
  • θα ανακαλύψουμε κάποιους από τους μουσικούς θησαυρούς του
  • θα εκφραστούμε εικαστικά μέσα από τα μουσικά του έργα
  • θα εκφράσουμε θεατρικά κάποιους από τους μουσικούς θησαυρούς του
  • θα παρουσιάσουμε σε ανοιχτή εκδήλωση τα αποτελέσματα του προγράμματος αποδίδοντας φόρο τιμής σε αυτήν την πολιτισμική κληρονομία, σε αυτόν τον μεγάλο Έλληνα-Χανιώτη μουσικοσυνθέτη!”

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου, έγινε στο 14ο  νηπιαγωγείο Χανίων, η πρώτη συνάντηση των εκπαιδευτικών των συνεργαζόμενων σχολείων,  στην οποία καθορίστηκαν οι δραστηριότητες και το χρονοδιάγραμμα του προγράμματος. Το δίκτυο των συνεργαζόμενων νηπιαγωγείων αποτελείται από: το 1ο, 3ο, 4ο και 5ο Νηπιαγωγείο Κουνουπιδιανών, το 2ο Νηπιαγωγείο Αρωνίου, το Νηπιαγωγείο Αγίων Σαράντα, το 2ο, 5ο, 14ο, 19ο και 27ο Νηπιαγωγείο Χανίων, το Νηπιαγωγείο Χωραφακιών και το 2ο Νηπιαγωγείο Περιβολίων.

Στιγμιότυπο οθόνης 2024 06 25 193147

Σχετικά με 4ο Νηπιαγωγείο Κουνουπιδιανών

Δύο λογάκια ξεκινώντας …
Φίλοι μας , σας καλωσορίζουμε στο ιστολόγιο του 4ου 2/θέσιου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Κουνουπιδιανών Χανίων και σας ευχόμαστε καλή περιήγηση.
Με πολλή αγάπη δημιουργήσαμε αυτό το ιστολόγιο με σκοπό εκτός των άλλων να επικοινωνήσουμε μαζί σας και να μοιραστούμε τις δημιουργικές στιγμές μας.
Το Νηπιαγωγείο μας βρίσκεται στο Πιθάρι Ακρωτηρίου.
Στεγάζεται σε ιδιωτικό κτίριο με έναν αιωνόβιο Πρίνο που σκιάζει την φιλόξενη αυλή του.
Στο νηπιαγωγείο μας λειτουργούν 2 τμήματα υποχρεωτικού ωραρίου και ένα τμήμα ολοήμερου προγράμματος.
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο Τηλ. και FAX 2821049570 αλλά και στο e-mail του σχολείου μας : mail@4nip-kounoup.chan.sch.gr


Περισσότερες πληροφορίες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *