Οδηγίες και πληροφορίες για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

WEBEX

Οδηγίες και πληροφορίες για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Αγαπητοί γονείς,

Οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, λόγω της αναστολής λειτουργίας τους, υποχρεούνται να παρέχουν σύγχρονη εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση καλύπτοντας τη διδακτέα ύλη. Η εξ Αποστάσεως διδασκαλία συνιστά το πλέον πρόσφορο εργαλείο για τη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στις παρούσες έκτακτες συνθήκες. Ήδη ενεργοποιήθηκαν οι ψηφιακές τάξεις που δημιούργησαν οι εκπαιδευτικοί στα πλαίσια της ασύγχρονης εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευσης μέσω των ψηφιακών πλατφορμών Webex (σύγχρονα) και

 e-me ( ασύγχρονα). Με απλά λόγια, η σύνδεση μας θα γίνεται στην πλατφόρμα Webex ενώ το εκπαιδευτικό υλικό θα αναρτάται στην πλατφόρμα e-me.

Το ημερήσιο Ωρολόγιο Πρόγραμμα περιλαμβάνει στα Νηπιαγωγεία τουλάχιστον τρεις (3) διδακτικές ώρες και διαμορφώνεται ως εξής:

Η υλοποίηση της κατά τα ανωτέρω σύγχρονης εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης πραγματοποιείται μέσω κατάλληλης ψηφιακής πλατφόρμας, η οποία καθιστά δυνατή την απευθείας μετάδοση (ήχου ή/και εικόνας) του μαθήματος προς τους μαθητές/τριες. Προς τον σκοπό αυτό, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων θέτει στη διάθεση των Διδασκόντων/ουσών και των μαθητών/τριών όλων των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας την υπηρεσία σύγχρονης τηλεκπαίδευσης με τη χρήση του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ) και της ψηφιακής πλατφόρμας Webex Meetings της εταιρείας Cisco Hellas A.E. Η Υπηρεσία αυτή έχει διαμορφωθεί ειδικά για το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για τις ανάγκες παροχής της σύγχρονης εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης, και παρέχεται δωρεάν προς το Ελληνικό Δημόσιο, έχει δε ενταχθεί στις διαπιστευμένες εφαρμογές του ΠΣΔ. Για την πρόσβαση στην πλατφόρμα οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/τριες δύνανται να χρησιμοποιούν εξοπλισμό (ηλεκτρονικό υπολογιστή, ταμπλέτα, κινητό, και στην περίπτωση μαθητών/τριών και σταθερό τηλέφωνο) που ανήκει στη σχολική μονάδα ή στους ίδιους.

Η σύνδεση στην εξ αποστάσεως τάξη του εκπαιδευτικού θα γίνεται μέσω ενός συνδέσμου που θα κοινοποιείται εγκαίρως στους μαθητές από τον εκπαιδευτικό. Για να συνδεθείτε σε τηλεδιάσκεψη WebEX πρέπει να γράψετε στον φυλλομετρητή σας (browser) τη δικτυακή διεύθυνση (url) της ηλεκτρονικής αίθουσας τηλεκπαίδευσης που σας έχει δώσει η νηπιαγωγός του τμήματος σας.

Αυτή θα είναι της μορφής: https://minedu-primary.webex.com/meet/onomanipiagogou

Για περισσότερες πληροφορίες για την παροχή εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης μπορείτε να επισκέπτεστε τον ιστότοπο https://mathainoumeasfaleis.gov.gr/tilekpedefsi/).

Υπενθυμίζεται ότι η καταγραφή της εικόνας ή της ομιλίας άλλου προσώπου κατά τη διάρκεια των δικτυακών μαθημάτων είναι παράνομη και επισύρει αστικές, ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.

Θεωρούμε απαραίτητη την μέγιστη προσπάθεια τήρησης των παραπάνω κανόνων, ώστε η επικοινωνία εκπαιδευτικών-μαθητών να στέφεται κάθε φορά με επιτυχία. Παρακαλούνται οι γονείς να παρακολουθούν το προσωπικό τους e-mail και τις ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα του σχολείου, ώστε να ενημερώνονται για πιθανές ανακοινώσεις, ενώ μπορούν οποιαδήποτε απορία να την αποστέλλουν στο email του νηπιαγωγείου: mail@4nip-kounoup.chan.sch.gr

Παρακαλούμε για την υποστήριξη και την συνεργασία σας παραμένοντας πάντα στη διάθεσή σας.

 

 

Σχετικά με 4ο Νηπιαγωγείο Κουνουπιδιανών

Δύο λογάκια ξεκινώντας …
Φίλοι μας , σας καλωσορίζουμε στο ιστολόγιο του 4ου 2/θέσιου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Κουνουπιδιανών Χανίων και σας ευχόμαστε καλή περιήγηση.
Με πολλή αγάπη δημιουργήσαμε αυτό το ιστολόγιο με σκοπό εκτός των άλλων να επικοινωνήσουμε μαζί σας και να μοιραστούμε τις δημιουργικές στιγμές μας.
Το Νηπιαγωγείο μας βρίσκεται στο Πιθάρι Ακρωτηρίου.
Στεγάζεται σε ιδιωτικό κτίριο με έναν αιωνόβιο Πρίνο που σκιάζει την φιλόξενη αυλή του.
Στο νηπιαγωγείο μας λειτουργούν 2 τμήματα υποχρεωτικού ωραρίου και ένα τμήμα ολοήμερου προγράμματος.
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο Τηλ. και FAX 2821049570 αλλά και στο e-mail του σχολείου μας : mail@4nip-kounoup.chan.sch.gr


Περισσότερες πληροφορίες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *