Μήνας: Ιανουάριος 2016

Ήλιος – Γη – φεγγάρι : μια αιώνια συνύπαρξη

Ο καινούργιος χρόνος μπήκε 2016!!!!! και μαζί του έφερε και το Γενάρη. Ποιος είναι ο νέος αυτός χειμωνιάτικος μήνας του χρόνου; Ποιο δέντρο ανθίζει μέσα στο καταχείμωνο; Τι είναι χρόνος;… Διαβάστε περισσότερα »

“Ο Ευτύχης ταξιδεύει……”

Στο πλαίσιο του προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων για τη σχολική χρονιά 2015-2016 υλοποιήσαμε στο νηπιαγωγείο μας από 18 έως 22 Ιανουαρίου 2016,  το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Συλλόγου Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης … Διαβάστε περισσότερα »

Ευτυχισμένο το 2016!!!!!!!!!!!!

Μετά από δύο εβδομάδες διακοπών, επιστρέψαμε  όλοι στο σχολείο μας, όπου υποδεχθήκαμε το νέο έτος με μία πεντανόστιμη βασιλόπιτα. Άραγε σε ποιόν θα πέσει το φλουρί;   Η τυχερή της… Διαβάστε περισσότερα »

Χριστούγεννα στο νηπιαγωγείο μας….

Τα Χριστούγεννα έφθασαν και εμείς πρέπει να ετοιμαστούμε και για τη γιορτή μας εκτός των άλλων. Πρώτα στολίσαμε το σχολείο μας, στη συνέχεια μιλήσαμε για το πνεύμα των Χριστουγέννων, μάθαμε… Διαβάστε περισσότερα »

Αποστολή στο Κύτταρο της Χαλέπας

Με την ολοκλήρωση του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, και αφού οι εισπράξεις απο την κλήρωσή μας ήταν ικανοποιητικές, περάσαμε στην τελική φάση του σχεδίου μας. Έτσι… Διαβάστε περισσότερα »

Μια βόλτα στο δάσος της Μάγισσας Συμμετρίας

Η μάγισσα Συμμετρία μας ξεναγεί  “στο δάσος της”. Μέσα από το παραμύθι ανακαλύπτουμε τη συμμετρία στο σώμα μας αλλά και στη φύση.     Βρίσκουμε και αναπαράγουμε συμμετρικές παραστάσεις, τις… Διαβάστε περισσότερα »

Τα μαθηματικά μέσα από το παιχνίδι!!!

Ξεκινήσαμε με απλές βασικές έννοιες: “περπατήσαμε”  τα είδη των γραμμών και τα ονομάσαμε, ξεχωρίσαμε και ονομάσαμε σχήματα και χρώματα παίζοντας,  δημιουργήσαμε σύνολα.       Μέσα από την επανάληψη ιστοριών… Διαβάστε περισσότερα »