Καλλιεργώντας περιβαλλοντική συνείδηση…… Εβδομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης 12 -16 Οκτωβρίου 2015

Με αφορμή την εβδομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, 12 – 16 Οκτωβρίου 2015, το Νηπιαγωγείο μας έχοντας σαν στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών, υλοποίησε δράσεις αναφορικά με το περιβάλλον, οι οποίες θα συνεχιστούν καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Τι εννοούμε όμως όταν λέμε περιβάλλον; τι εννοούμε όταν λέμε προστασία του περιβάλλοντος; Τι είναι η ανακύκλωση και τι η επαναχρησιμοποίηση των υλικών; Τι είναι η Γη; Τι είναι πλανήτης; και ποιά θέση έχει το σχολείο μας πάνω στη γη;

 
Ξεκινώντας από το οικείο περιβάλλον, της αυλής του σχολείου μας τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τα φύλλα, τους καρπούς και το φλοιό του κορμού του αιωνόβιου πρίνου μας….να τα μαζέψουν, να τα παρατηρήσουν……., να τα αξιοποιήσουν.

Screenshot 2015-12-28 23.35.23

 

Στη συνέχεια αποφασίσαμε να αναδιαμορφώσουμε την αυλή του σχολείου μας.  Αρωγός στην προσπάθειά μας  αυτή ο πατέρας του συμμαθητή μας,  Αρζήλ, που όντας γεωπόνος μας έμαθε πολλά και σημαντικά πράγματα για το φύτεμα βολβών και φυτών….

 

Screenshot 2015-12-28 23.35.42

Σχετικά με 4ο Νηπιαγωγείο Κουνουπιδιανών

Δύο λογάκια ξεκινώντας …
Φίλοι μας , σας καλωσορίζουμε στο ιστολόγιο του 4ου 2/θέσιου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Κουνουπιδιανών Χανίων και σας ευχόμαστε καλή περιήγηση.
Με πολλή αγάπη δημιουργήσαμε αυτό το ιστολόγιο με σκοπό εκτός των άλλων να επικοινωνήσουμε μαζί σας και να μοιραστούμε τις δημιουργικές στιγμές μας.
Το Νηπιαγωγείο μας βρίσκεται στο Πιθάρι Ακρωτηρίου.
Στεγάζεται σε ιδιωτικό κτίριο με έναν αιωνόβιο Πρίνο που σκιάζει την φιλόξενη αυλή του.
Στο νηπιαγωγείο μας λειτουργούν 2 τμήματα υποχρεωτικού ωραρίου και ένα τμήμα ολοήμερου προγράμματος.
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο Τηλ. και FAX 2821049570 αλλά και στο e-mail του σχολείου μας : mail@4nip-kounoup.chan.sch.gr


Περισσότερες πληροφορίες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *