Μήνας: Μάιος 2015

“Ταξιδεύοντας με ένα καράβι στη λογοτεχνία”

Μέσα από το σχετικό με το λεξιλόγιο πρόγραμμα που επεξεργαζόμαστε με θέμα «τα καράβια από το χθές στο σήμερα» και έχοντας σαν στόχο να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με… Διαβάστε περισσότερα »

ΑνακυκλωS.O.S τε!!! 2ο μέρος

Στην προσπάθειά μας για να σώσουμε τον πλανήτη και η δημιουργία ανακυκλωμένου χαριού. ] Κόψαμε εφημερίδες, τις μουλιάσαμε στο νερό, τις κάναμε πολτό και τις ρίξαμε σε μία μεγάλη λεκάνη… Διαβάστε περισσότερα »

ΑνακυκλωS.O.S τε!!! 1ο μέρος

Οι ακόλουθες δραστηριότητες εντάσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που επεξεργαστήκαμε τη φετινή χρονιά στο νηπιαγωγείο μας. Ξεκινήσαμε με την ανίχνευση των ιδεών και γνώσεων αναφορικά με το περιβάλλον…… Διαβάστε περισσότερα »

Εξερευνώντας ένα καράβι….

Στο πλαίσιο του προγράμματος του λεξιλογίου με θέμα “τα καράβια από το χθές στο σήμερα” επισκέφθηκε το σχολείο μας ο μπαμπάς της Μαριλένας για να μας “ξεναγήσει” στα εξωτερικά και… Διαβάστε περισσότερα »

Φυτεύοντας στην αυλή του σχολείου μας….

Με μεγάλο ενδιαφέρον, όρεξη και κάτω από την καθοδήγηση και τις συμβουλές του μπαμπά του Χαράλαμπου φυτέψαμε τους σπόρους, που μας έφερε, τους ποτίσαμε και “εξοπλιστήκαμε” με υπομονή…. ….περιμένοντας να… Διαβάστε περισσότερα »

Σημέρα γάμος γίνεται…

Ένα τυχαίο περιστατικό στην αυλή του σχολείου μας, μια μη αποδεκτή συμπεριφορά που όφειλαμε να διαχειριστούμε, αποτέλεσε την αφόρμηση για την παρακάτω δράση. Η δράση αφορά επαναχρησιμοποίηση υλικών και παρόλο… Διαβάστε περισσότερα »

Για τη γιορτή σου μανούλα…

Το δώρο μας για τη γιορτή της μητέρας τη φετινή χρονιά… Με πολύ κόπο και αγάπη ετοιμάσαμε και φέτος τα δώρα μας για τις μανούλες. …αλλά και ένα power point… Διαβάστε περισσότερα »