Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή μας

Η  γέννηση του Χριστού, μια απο τις μεγαλύτερες εορτές του Χριστιανισμού, τα μηνύματα για αγάπη, αποδοχή και ειρήνη αλλά και ο Αϊ Βασίλης τιμήθηκαν στην γιορτή που ετοίμασαν οι μαθητές του νηπιαγωγείου μας  και πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023.

Τα παιδιά του νηπιαγωγείου μας παρουσίασαν τα θεατρικά “Πρωτοχρονιά στο

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

Τα Χριστούγεννα στο μάθημα των Αγγλικών

Στο μάθημα των Αγγλικών τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με πολλές χριστουγεννιάτικες λέξεις στα Αγγλικά. Τραγούδησαν τραγούδια και έπαιξαν παιχνίδια με θέμα τα Χριστούγεννα. Επίσης, έφτιαξαν κάρτες με θέμα την χριστουγεννιάτικη πουτίγκα και συζήτησαν αρκετές πληροφορίες γύρω από το γλυκό αυτό που συνηθίζεται να φτιάχνουν στην Αγγλία τα Χριστούγεννα.

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

Είμαι παιδί. Έχω δικαιώματα;

Στα πλαίσια του εργαστηρίου δεξιοτήτων με θέμα “Τα Δικαιώματα των παιδιών” οι μαθητές του σχολείου μας παρακολούθησαν και συμμετείχαν ενεργά στο βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Είμαι παιδί. Έχω δικαιώματα;” απο την ομάδα “ΧΡΟΝΟΣ-ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ”. Στα παιδιά παρουσιάστηκε μια  ιστορία για ένα παιδί πρόσφυγα, τον Στήβεν. Ο Στήβεν, έφτασε αναγκαστικά στη χώρα μας με ό,τι πολυτιμότερο είχε,

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

The colour monster … στο νηπιαγωγείο μας

Στο μάθημα των Αγγλικών τα παιδιά παρακολούθησαν την ιστορία της Anna Llenas “The color monster”. Τα παιδιά μίλησαν για τα συναισθήματα του ήρωα και το χρώμα που αποκτούσε κάθε φορά. Έπαιξαν παιχνίδι ταξινόμησης συναισθημάτων και τελειώνοντας την ενότητα έκαναν εκπαιδευτική δραστηριότητα.

collage 4 » Διαβάστε όλο το άρθρο