Εισαγωγή στο Κουκλοθέατρο

“Το κουκλοθέατρο είναι ένα θέαμα με καλλιτεχνική ελευθερία και ποιητική ιδιαιτερότητα και οφείλουμε να το προτείνουμε στους μαθητές κάνοντάς τους δημιουργούς μα και ενεργητικούς θεατές. Η κούκλα λειτουργεί συμβολικά, λειτουργεί σαν παιχνίδι. Το παιδί ζει ταυτόχρονα το πραγματικό και το φανταστικό. Για το παιδί όλα αυτά λειτουργούν λυτρωτικά παράλληλα η αναμονή της κούκλας για ζωή είναι πρόκληση της δημιουργικής του φαντασίας.”

IMG 20220317 121305

Σημείωμα Αναφοράς
Copyright Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιον Αθηνών, Αντιγόνη Παρούση 2015. Αντιγόνη Παρούση. «Εισαγωγή στο Κουκλοθέατρο. Ενότητα 4: Εφαρμογές στην Εκπαίδευση – Κουκλοθέατρο στην Εκπαίδευση». Έκδοση: 1.0. Αθήνα 2015. Διαθέσιμο από τη δικτυακή διεύθυνση: http://opencourses.uoa.gr/courses/ECD7.

Η σκέψη δύο παιδιών να παρουσιάσουν στους συμμαθητές τους μία παράσταση, γέννησε την ιδέα να δημιουργήσουμε κούκλες και να παίξουμε…!! Τι άλλο; Κουκλοθέατρο. Ξεκινήσαμε με απλές κούκλες και φυσικά θα οδηγηθούμε σε πιο δύσκολα μονοπάτια με τον καιρό!!! Διαλέξαμε ήρωες παραμυθιών και σούπερ ήρωες, χωριστήκαμε σε ομάδες των 2 και η παράσταση ξεκίνησε…!!!!