Οι όμορφες αμυγδαλιές, τα δέντρα που ανθίζουν πρώτα και μας θυμίζουν ότι ο χειμώνας σιγά-σιγά φεύγει και έρχεται η Άνοιξη..στόλισαν και τις τάξεις μας ..
Γνωρίσαμε τα Χελιδονίσματα, τα παραδοσιακά κάλαντα της άνοιξης.
Μιλήσαμε για το χελιδόνι, το πουλί που έρχεται ξανά στην Ελλάδα όταν φεύγει ο χειμώνας και φέρνει μαζί του το μήνυμα της άνοιξης. Μάθαμε ότι, παλιά τα παιδιά γύριζαν από σπίτι σε σπίτι κρατώντας ένα ξύλινο ομοίωμα χελιδονιού και τραγουδούσαν τα Χελιδονίσματα για να καλωσορίσουν την καινούρια εποχή.
Στη συνέχεια ακούσαμε και μάθαμε το τραγούδι, συζητήσαμε για τα σημάδια της άνοιξης στη φύση. Φτιάξαμε μικρές χελιδονοφωλιές με πηλό. Δημιουργήσαμε τις δικές μας χελιδόνες με χαρτόνια και χρώματα.
Με πολλή χαρά τραγουδήσαμε όλοι μαζί τα Χελιδονίσματα, καλωσορίζοντας την άνοιξη στο σχολείο μας. Επισκεφθήκαμε τους φίλους μας στο Δημοτικό και τους είπαμε τα κάλαντα
αλλά και τους υποδεχτήκαμε στις τάξεις μας …







Δεν επιτρέπεται σχολιασμός, αλλά μπορείτε να κάνετε trackbacks και pingbacks.