ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΠΕΦΤΟΥΝ

Το Φθινόπωρο αφήνει σιγά σιγά τα σημάδια του . Αυτό γίνεται αισθητό και στα παιδιά . Αρχίζει η πρωινή δροσούλα που επιβάλλει το πρωΐ να βάλουν ζακετούλες, κλειστά παππούτσια και καλτσάκια. Τα πρωτοβρόχια έκαναν την εμφάνιση τους δυναμικά και το φυλλοβόλο δεντράκι μας στην αυλή του σχολείου άρχισε να ρίχνει τα φύλλα του . Όλα αυτά δεν αφήνουν τα παιδιά ασυγκίνητα. Αρχίζουν τις απανωτές ερωτήσεις και ο προβληματισμός όλο και μεγαλώνει. Τα μεγαλύτερα παιδιά δίνουν κάποιες εξηγήσεις αλλά και οι δασκάλες συμβάλλουν ακόμα περισσότερο στην επίλυση των αποριών.

Η βιωματική προσέγγιση του θέματος γίνεται καλύτερα μιας και μας ευνοεί το γεγονός του φυλλοβόλου δέντρου στην αυλή του σχολείου  μας . Αρχίζουμε να μαζεύουμε φύλλα από το χώμα και τα ταξινομούμε ανάλογα με το χρώμα το σχήμα και το μέγεθος. (ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ) Λέμε αινίγματα και επεξεργαζόμαστε το ποίημα το “Φθινόπωρο ” της  Κυρθαίου. Καλούμε τα παιδιά να μας πουν τι εικόνες τους έρχονται στο μυαλό αφού κλείσουν τα μάτια τους και στην συνέχεια να αποτυπώσουν σε λευκό  φύλλο χαρτιού τις εικόνες αυτές. Τα αποτελέσματα θεαματικά!!!!( ΓΛΩΣΣΑ- ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ- ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ)

Κάνουμε ομαδική εργασία με τύπωμα φύλλων συμβάλλουμε  και στον κοινωνικοσυναισθηματικό τομέα καθώς προωθούμε την συνεργασία.

Ανασυνθέτουμε την λέξη ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ και τραγουδάμε τραγούδια σχετικά

Ομαδική εργασία με τύπωμα φύλλων
Ομαδική εργασία με τύπωμα φύλλων
Τα παιδιά με τα χρώματα του φθινοπώρου( καφέ - κίτρινο- κόκκινο πορτοκαλί) βάφουν φύλλα δέντρων που θα χρησιμεύσουν για σφραγίδες
Τα παιδιά με τα χρώματα του φθινοπώρου( καφέ – κίτρινο- κόκκινο πορτοκαλί) βάφουν φύλλα δέντρων που θα χρησιμεύσουν για σφραγίδες
Με προσοχή ακουμπάμε το φύλλο στο χαρτί . Το αποτέλεσμα μαγικό!!!!!!!
Με προσοχή ακουμπάμε το φύλλο στο χαρτί . Το αποτέλεσμα μαγικό!!!!!!!