Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Προσέχω – Μαθαίνω – Νοιάζομαι”

Ο φορέας «Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Κλάδος Α’ (Ασφάλειας & Αστυνόμευσης) – Διεύθυνση Λιμενικής», ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας ώστε να υλοποιήσει στο Νηπιαγωγείο μας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Προσέχω – Μαθαίνω – Νοιάζομαι» με κύριο διδακτικό στόχο την προστασία της ανθρώπινης ζωής και τη μείωση των ατυχημάτων και των πνιγμών στη θάλασσα.

Σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος, το οποίο έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, υπήρξε η ουσιαστική ενημέρωση των παιδιών για τους κινδύνους που εγκυμονεί η θάλασσα, τονίζοντας τη σημασία της πρόληψης, η οποία ως αποτέλεσμα της παιδείας, λειτουργεί σαν προστατευτική ασπίδα και ως εργαλείο γνώσης.

Με τη μεθοδολογία του συγκεκριμένου προγράμματος, δόθηκε στους συμμετέχοντες μαθητές η δυνατότητα να μάθουν παίζοντας, διασκεδάζοντας και συζητώντας, τους βασικούς κανόνες συμπεριφοράς στα θάλασσα και στην παραλία, προκειμένου να προληφθούν ατυχήματα, τα οποία λαμβάνουν χώρα κάθε καλοκαιρινή περίοδο.

Επίσης υπήρξε η ευκαιρία για τα παιδιά ώστε να συνειδητοποιήσουν και να εμπεδώσουν την επιτακτική ανάγκη για ένα καθαρό περιβάλλον, επισημαίνοντάς τους παράλληλα το σεβασμό που πρέπει να έχουν στην περιβαλλοντική αλυσίδα, μέρος της οποίας είναι και οι ίδιοι οι άνθρωποι.

Το εν λόγω πρόγραμμα παρουσιάστηκε στους μαθητές μας από εκπροσώπους του Υπουργείου Ναυτιλίας οι οποίοι επισκέφθηκαν το Νηπιαγωγείο μας τη Δευτέρα 15 Μαίου.

1 3

2 6

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων