Διάκριση του Νηπιαγωγείου μας στο Διαγωνισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση

Η Οργανωτική Επιτροπή του Διαγωνισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση, εξέδωσε τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των έργων του 6ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών που πραγματοποιήθηκε την σχολική χρονιά 2023 – 2024.

Με χαρά ανακοινώνουμε πως το Νηπιαγωγείο μας με το έργο “A.I. Can Be My Eye” ήταν ένα από τα σχολεία που διακρίθηκαν, ξεχώρισαν για την ιδέα, την υλοποίηση, τις αναλυτικές οδηγίες κατασκευής – χρήσης και διδασκαλίας με δυνατότητα να είναι επαναχρησιμοποιήσιμο και από άλλα σχολεία. 

O 6ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευσηεπικεντρώθηκε στην ευρύτερη θεματική ενότητα της Τεχνητής Νοημοσύνης και είχε ως στόχο μέσω της συγγραφής ανοιχτού κώδικα και της χρήσης των ανοιχτών τεχνολογιών, μαθητές και εκπαιδευτικοί, να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες, ώστε γίνουν δημιουργοί λύσεων και όχι απλοί καταναλωτές ψηφιακών υπηρεσιών.

Ο κύριος στόχος του διαγωνισμού ήταν ο διαμοιρασμός της γνώσης ανάμεσα στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τα σχολεία και ευρύτερα στην κοινωνία.

Εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες από όλη την Ελλάδα, συμμετείχαν στον 6ο Διαγωνισμό με την πολύτιμη στήριξη των εκπαιδευτικών τους και πειραματίστηκαν μαθαίνοντας με Ανοιχτές Τεχνολογίες.

Στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών δήλωσαν συμμετοχή πάνω από 2000 μαθητές και 360 εκπαιδευτικοί με 173 ομαδες  από όλες τις περιφέρειες της χώρας ενώ 140 ομάδες μαθητών συνέχισαν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού. 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων