Το “report” και το “block” στο διαδίκτυο είναι θάρρος

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το δίκτυο Insafe/INHOPE με την υποστήριξη της Κομισιόν, με σκοπό να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά και νέους ανθρώπους. Τη δεύτερη μέρα της δεύτερης εβδομάδας του δεύτερου μήνα κάθε χρόνο, κατά τον εορτασμό της ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, χιλιάδες άνθρωποι ενώνονται για να αφυπνίσουν σε θέματα σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και δράσεις παγκοσμίως.

Μαθητές από όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες ατομικά ή ομαδικά καλούνται να δημιουργήσουν υλικό που να αναδεικνύει το γεγονός ότι η φωνή τους έχει δύναμη -ακόμα και στο διαδίκτυο- και ότι είναι σημαντικό όταν συναντούν online κάτι το οποίο τους αναστατώνει/πληγώνει ή βλάπτει να το λένε σε κάποιον ενήλικα που εμπιστεύονται. Έμφαση δίνεται και στα διαθέσιμα εργαλεία που παρέχονται στους ψηφιακούς χρήστες για να αναφέρουν ή να καταγγείλουν κάποιον ή κάτι (report & block).”                       (πηγή: https://saferinternet4kids.gr)

 

Για την συμμετοχή του σχολείου μας, με επιτραπέζιο εκπαιδευτικό παιχνίδι, για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2022 που διοργανώνεται με θέμα:

“To report και το block στο διαδίκτυο είναι θάρρος”

ασφαλούς διαδικτύου

Πατήστε εδώ

 

seferinternet 2022

 

Οι μαθητές δημιουργήσαν επίσης και μία αφίσα κοινωνικής ενημέρωσης 

για ασφάλεια στο διαδίκτυο

 

Εκπαιδευτικοί δράσης:

Μαρίζα Μανωλάκη, Ειρήνη Παππά, Σοφία Ζεγκινίδου

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων