Άρθρα ανά μήνα: Φεβρουάριος 2026
Συμμετοχή στην Πανελλήνια Δράση “Μπαίνω στη θέση του άλλου και λέω όχι στη βία και στον εκφοβισμό” -6 Μαρτίου 2026
Στα πλαίσια των δράσεων του Δικτύου Σχολείων Σχολικής Διαμεσολάβησης και της φετινής Πανελλήνιας δράσης σας παρουσιάζουμε την αφίσα συμμετοχής μας !
Η δράση πραγματοποιείται από το Δίκτυο Σχολείων Σχολικής Διαμεσολάβησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με το σχολείο μας.
Ο φυλλομετρητής σας δεν υποστηρίζει προβολή PDF. Κατεβάστε το αρχείο PDF.
Δίκτυο Σχολείων Σχολικής Διαμεσολάβησης (ΔΣΣΔ)

Το σχολείο μας από φέτος, με αφορμή το πρόγραμμα του εργαστηρίου Δεξιοτήτων «Ενδυνάμωση. Συνεργασία. Αποδοχή. Προλαβαίνουμε τη Βία πριν εμφανιστεί» που υλοποιήθηκε κατά τον Οκτ-Νοεμ 2025 έγινε μέλος του Δικτύου Σχολείων Σχολικής Διαμεσολάβησης (ΔΣΣΔ) Το Δίκτυο Σχολείων Σχολικής Διαμεσολάβησης (ΔΣΣΔ) και η Ερευνητική Μονάδα Κοινωνικών Διακρίσεων, Έμφυλης Ταυτότητας και Εκφοβισμού στο Σχολείο (ΚΔΕΤΕΣ) του Εργαστηρίου Μελέτης Κοινωνικών Θεμάτων, ΜΜΕ και Εκπαίδευση (ΜΕΚΘΕΜΕ), διοργανώνει δράσεις, ημερίδες και συνέδρια σχετικά με τα επιστημονικά πεδία με τα οποία ασχολείται.
Στο πλαίσιο αυτό, το ΔΣΣΔ κάθε χρόνο διοργανώνει πανελλήνια δράση με τη συμμετοχή σχολείων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, με αφορμή την πανελλήνια ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού (6 Μαρτίου). Η δράση αυτή ξεκινά, συνήθως Νοέμβριο ή Δεκέμβριο και ολοκληρώνεται στις 6 Μαρτίου, πανελλήνια ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού.
Ως Νηπιαγωγείο φέτος θα συμμετέχουμε σε αυτή την Πανελλήνια Δράση που πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού με τίτλο «Μπαίνω στη θέση του άλλου και λέω όχι στη βία και στον εκφοβισμό» στις 6 Μαρτίου 2026
Σκοπός της Δράσης είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών στη σχολική βία και στον εκφοβισμό με έμφαση στον ρόλο της ενσυναίσθησης.
Η Δράση αποσκοπεί οι μαθητές και οι μαθήτριες:
- Να διακρίνουν περιστατικά σχολικής βίας και εκφοβισμού
- Να αναγνωρίζουν τα συναισθήματα της βίας και του εκφοβισμού
- Να αξιολογούν τις επιπτώσεις της βίας και του εκφοβισμού στον συναισθηματικό κόσμο των συμμαθητών/τριών
- Να κατανοούν τα συναισθήματα των μαθητών/τριών που θυματοποιούνται
- Να ορίζουν την ενσυναίσθηση
- Να αξιολογούν τη σημασία της ενσυναίσθησης στην αντιμετώπισης της βίας και του εκφοβισμού
Μείνετε συντονισμένοι!