Αρχική » 2024 » Μάρτιος

Αρχείο μηνός Μάρτιος 2024

– Αφίσα & πρόγραμμα εκδήλωσης

– Διοργάνωση εκδήλωσης ανοιχτή στο κοινό

Πρόσκληση

– Καλλιτεχνική παρέμβαση

Τοιχογραφία εμπνευσμένη από το μύθο της Ευρώπης, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις αξίες που υπηρετεί σχεδιάσαμε στη σκάλα και στο διάδρομο που οδηγούν στη σοφίτα του σχολικού μας κτηρίου, η οποία θα στεγάσει το EU – infopoint. Ήταν μια συνεργατική και απολαυστική  διαδικασία που -υπό την καθοδήγηση ειδικού- αναβάθμισε αισθητικά το χώρο μας!

– Ηχογράφηση στο στούντιο της ΕΡΤ

Την Τρίτη 27/2/2024 η “μουσική μας ομάδα” επισκέφθηκε το στούντιο της ΕΡΤ στα Ιωάννινα για ηχογράφηση του πρωτότυπου τραγουδιού που ετοιμάζουμε για τις ευρωεκλογές!

Ευχαριστούμε θερμά τους υπεύθυνους της ΕΡΤ για τη φιλοξενία και την τεχνική υποστήριξη, καθώς και τη μουσικό μας κ. Μάκου Σοφία – μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για την καθοδήγησή της!

Υ.Γ: Τα μπλουζάκια των μαθητών φέρουν α) την επωνυμία του σχολείου μας και β) σκίτσο το οποίο σχεδιάστηκε στο πλαίσιο του διαγωνισμού αφίσας για τις ευρωεκλογές, που διοργανώθηκε στο σχολείο.

-Επίσκεψη στο κέντρο ανταποδοτικής ανακύκλωσης

Την Πέμπτη 29/2/2024 μέλη της ομάδας EPAS μαζί με άλλους εθελοντές μαθητές του σχολείου  (συνολικά 30 μαθητές και 2 εκπαιδευτικοί) επισκεφθήκαμε το πάρκο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ανταποδοτικής ανακύκλωσης στην πόλη μας, όπου:

  • ενημερωθήκαμε για τα είδη των συσκευασιών που ανακυκλώνονται,
  • συνειδητοποιήσαμε τις συνέπειες της ανεξέλεγκτης απόθεσης σκουπιδιών στο περιβάλλον, παρακολουθώντας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το σχετικό οπτικοακουστικό υλικό του κέντρου,
  • ανακυκλώσαμε συσκευασίες που είχαμε συγκεντρώσει χρησιμοποιώντας τα σπιτάκια της ανακύκλωσης,
  • συλλέξαμε κουπόνια αξίας 15 ευρώ, ως επιβράβευση για την ανακύκλωση των 511 συσκευασιών (πλαστικά μπουκάλια νερού), που είχαμε συλλέξει και ανακυκλώσαμε!

Ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική εξόρμηση, που πολύ θα θέλαμε να επαναλάβουμε!

-Γεωθερμία: μια πολλά υποσχόμενη ΑΠΕ

Την Τετάρτη 6/3/2024 μέλη της ομάδας EPAS (10 μαθητές και 4 εκπαιδευτικοί) επισκεφθήκαμε στο Μέτσοβο την ξενοδοχειακή μονάδα “Άρωμα Δρυός”, που κατέχει τη διάκριση Green Key. Ο υπεύθυνος της μονάδας μας ξενάγησε στο υπόγειο του κτηρίου και μας έδειξε το σύστημα γεωθερμίας. Συγκεκριμένα είδαμε δώδεκα (12) σωλήνες διαμέτρου Φ20 να ξεκινούν από το υπόγειο,  να εισχωρούν στο εσωτερικό της γης -σε βάθος 150 μέτρων- και να επιστρέφουν με ζεστό νερό (θερμοκρασίας περίπου 20 βαθμών κελσίου χειμώνα – καλοκαίρι). Η θερμοκρασία του νερού ενισχύεται μέσω αντλιών θερμότητας και φτάνει τελικά τους 40 ή 60 βαθμούς κελσίου.

Το σύστημα γεωθερμίας αξιοποιείται για τη θέρμανση της ξενοδοχειακής μονάδας (1200 τμ) και για την κάλυψη των αναγκών της σε ζεστό νερό. Πρόκειται για επένδυση που έχει εγγύηση από τους κατασκευαστές της για 80 χρόνια λειτουργίας. Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν, αντίστοιχες εγκαταστάσεις σήμερα επιδοτούνται κατά 70% από την Ευρωπαϊκή Ένωση και σε μικρό χρονικό διάστημα κάνουν απόσβεση, χάρη στην πολύ καλή απόδοσή τους!

Ευχαριστούμε θερμά τον υπεύθυνο της ξενοδοχειακής μονάδας που μας βοήθησε να καταλάβουμε τι είναι η γεωθερμία. Σίγουρα πρόκειται για μια πολλά υποσχόμενη ανανεώσιμη πηγή ενέργειας (ΑΠΕ), που αξίζει να διερευνήσουμε περισσότερο!

Τραγούδι 4ου ΓΕΛ για ευρωεκλογές

Εκδήλωση για αιθαλομίχλη 27/3/2024

Γκάλοπ για αιθαλομίχλη

Τοιχογραφία infopoint

Ύμνος Ευρωπαϊκής Ένωσης

RSS Ενημέρωση από Γραφείο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

European Radio Logo
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση