Φιλόπτωχο ταμείο

Το 4ο Γυμνάσιο Ρόδου συνέχισε την παράδοση των τελευταίων χρόνων στην προσφορά Αγάπης και Αλληλεγγύης στους πάσχοντες συμπολίτες μας. Μετά την εκστρατεία συμπαράστασης στους πρόσφυγες με τη συγκέντρωση τροφίμων, ρουχισμού και παιχνιδιών, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Καζουλλείου Γυμνασίου της Πόλης μας στο πλαίσιο του πνεύματος των Χριστουγέννων προχώρησαν και σε άλλη ανθρωπιστική δράση.
Σε συνεργασία με το Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητρόπoλης Ρόδου, συγκέντρωσαν μεγάλες ποσότητες τροφίμων (ζυμαρικά, λάδι, όσπρια, γάλα, ζάχαρη, κονσέρβες, κλπ) καθώς και φρούτα προκειμένου να διατεθούν σε οικογένειες που ζουν σε συνθήκες ανέχειας. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρόδου κ.κ. Κύριλλος υποδέχτηκε με θέρμη την αντιπροσωπεία του σχολείου που αποτελούσαν 20 παιδιά και εκπαιδευτικοί, τους συνεχάρη για την πρωτοβουλία και τους κάλεσε να δείχνουν την αλληλεγγύη τους συνεχώς. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Προϊστάμενος της Β’θμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Παπαδομαρκάκης που δήλωσε υπερήφανος για μαθητές και εκπαιδευτικούς και υποσχέθηκε την πλήρη συμπαράσταση του σε ανάλογες μελλοντικές δράσεις. Από την μεριά τους οι εκπαιδευτικοί ευχαρίστησαν την Ιερά Μητρόπολη για την τιμή και δήλωσαν πρόθυμοι να συστρατευθούν έμπρακτα σε οποιαδήποτε κίνηση ανθρωπιστικής βοήθειας τους προταθεί που δεν θα είναι αποσπασματική, αλλά συνεχής, οργανωμένη και αποτελεσματική.
Παρ’ ότι η χώρα μας διανύει μια πρωτόγνωρη ανθρωπιστική κρίση, αναδεικνύεται για ακόμη μια φορά το μεγαλείο ψυχής της ελληνικής οικογένειας που μέσα από το κατακερματισμένο της εισόδημα στέκεται αρωγός εκεί όπου εμφανίζεται ανάγκη.
Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου ευχαριστούν από βάθους καρδιάς τους μαθητές και τις οικογένειες τους για τη συγκινητική ανταπόκριση τους.
Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τον έμπορο φρούτων κ. Σκόνη Βασίλη για την ευγενική προσφορά φρούτων στις άπορες οικογένειες.

IMG_4675 (2)

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση