Βραβεία σε πανελλήνιο διαγωνισμό φιλοζωίας για το 4ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης

Η σχολική χρονιά έκλεισε με πολλά ακόμα βραβεία για το 4ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης.

Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε ότι οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ΄ τάξης μετά τη συμμετοχή τους στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φιλοζωίας 2024 με Διεθνή συμμετοχή στην κατηγορία «Αφίσα» Γ΄ – Δ΄ τάξης Δημοτικού Σχολείου κατέκτησαν το:

1ο Βραβείο με Ομαδικό εικαστικό έργο οι:

Μαρία Γατσιοπούλου, Πηνελόπη Κοτρώνη, Μαρίνα Προκόπου και Άγγελος Σταυρόπουλος

Γατσιοπούλου Μαρία Κοτρώνη Πηνελόπη Προκόπου Μαρίνα Σταυρόπουλος Άγγελος Δ΄ τάξη

1ο Βραβείο με Ατομικό εικαστικό έργο: Εράλντο Τσουλχάι,

Εράλντο Τσουλχάι Δ τάξη

2ο Βραβείο με Ατομικό εικαστικό έργο: Θοδωρής Κιντής

Θοδωρής Κιντής Δ΄ τάξη

2ο Βραβείο με Ατομικό εικαστικό έργο: Ηλιάνα Καρνέζη

Ηλιάνα Καρνέζη Δ΄ τάξη

3ο Βραβείο με Ατομικό εικαστικό έργο: Αγγελική Παπαπέτρου

Αγγελική Παπαπέτρου Δ΄ τάξη

Στο πλαίσιο αυτό η ομάδα των μαθητών/τριών της Δ΄ τάξης, με την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού των Εικαστικών κ. Βασίλη Νάστου, δημιούργησαν εικαστικά έργα ατομικά και ομαδικά. Τα παιδιά της Δ΄ Δημοτικού του 4ου Δημοτικού σχολείου Τρίπολης, ξεχώρισαν μέσα από πολυάριθμα εικαστικά, λογοτεχνικά, μουσικά και ψηφιακά έργα, ατομικά και συλλογικά, σύμφωνα με τις υποκατηγορίες του διαγωνισμού, στον οποίο έλαβαν μέρος περισσότερες από 500 σχολικές μονάδες από όλη την Ελλάδα καταθέτοντας προς αξιολόγηση 3.148 έργα. κατά την υλοποίηση του 1ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Φιλοζωίας 2024. Για να δείτε τα έργα του Διαγωνισμού μπορείτε να επισκεφθείτε το βίντεο πατώντας  εδώ

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας ημέρας των Ζώων στις 4 Οκτωβρίου κάθε έτους, προκηρύχθηκε Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φιλοζωίας για μαθήτριες και μαθητές των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών Σχολείων των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας και αντίστοιχων Σχολικών Μονάδων του Εξωτερικού, με Θέμα: «Συμβιώνοντας με τα ζώα», που διοργάνωσε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, καθιστώντας τον Οκτώβριο ως «Μήνα Φιλοζωίας».

Στόχος είναι μέσα από έργα και δράσεις η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των παιδιών για την προστασία και τον σεβασμό των ζώων.

Σκοπός των δράσεων είναι να βελτιώσουν τα πρότυπα της καλής συμβίωσης των ανθρώπων με τα ζώα και να μας θυμίσουν ότι ο τρόπος συμπεριφοράς μας απέναντι στα ζώα είναι μέτρο της ανθρωπιάς και του πολιτισμού μας.  Η σχέση του ανθρώπου με τα ζώα και ο δεσμός που αναπτύσσεται έχει θετική επίδραση και στους δυο. Το όφελος μιας σχέσης μεταξύ παιδιών και ζώων βοηθά στην καλλιέργεια της υπευθυνότητας, του νοιαξίματος, της ενσυναίσθησης, της επαφής με τη φύση, του σεβασμού στο περιβάλλον και της συντροφικότητας των δύο. Οι μαθητές μαθαίνουν τα δικαιώματα των ζώων όπως και την αξία της φροντίδας, του σεβασμού και της προστασίας των ζώων, καθώς και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να συμβάλουν στην ευημερία τους.

Ο Διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσής Δυτικής Μακεδονίας.

Η απονομή των βραβείων και των επαίνων θα διεξαχθεί σε δύο εκδηλώσεις, που θα διοργανώσει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας στις 3 Οκτωβρίου 2024 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Δήμου Φλώρινας και στις 4 Οκτωβρίου 2024 στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αμυνταίου, ώρα 11.00 -13.00 μμ.

Ευχαριστούμε και πάλι από καρδιάς για την εξαιρετική και ενθουσιώδη συμμετοχή σας στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φιλοζωίας 2024 με Διεθνή συμμετοχή. Η διάκρισή σας, γέμισε με περηφάνια όλη τη σχολική κοινότητα.

Ευχόμαστε στους μικρούς καλλιτέχνες μας ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον!