ΠΡΩΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ!

Αγαπητοί γονείς,Πατιναζ - Σήμερα άνοιξαν οι πόρτες του σχολείου.✏️????..Η ομάδα του πατινάζ εύχεται στους γονείς αλλά και στα παιδιά καλή σχολική χρονιά!!! | Facebook

 Για την καλύτερη προετοιμασία – οργάνωση εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς, σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο μας έχει ήδη λάβει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα που συστήνει ο ΕΟΔΥ. Παράλληλα σας ενημερώνουμε για τους κανόνες που πρέπει απαραίτητα να τηρούν μαθητές και γονείς, έτσι ώστε όλοι, συνεχίζοντας την καλή συνεργασία μας, να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις ιδιαίτερες συνθήκες λειτουργίας του σχολείου.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ- ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΗ ΜΑΣΚΑ: 

Με βάση τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας, οι μαθητές όλων των τάξεων υποχρεούνται να φορούν υφασμάτινη ή μάσκα μιας χρήσης κατά την είσοδο, παραμονή και αποχώρηση από τη Σχολική Μονάδα. Η είσοδος στο σχολείο, χωρίς μάσκα, απαγορεύεται για όλους.

Επίσης, στην τσάντα τους χρειάζεται να υπάρχει μια δεύτερη εφεδρική μάσκα, σε περίπτωση που η πρώτη λερωθεί, πέσει κάτω, σκιστεί κλπ. καθώς χαρτομάντιλα  και αντισηπτικό.  

ΑΥΤΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΤΕΣΤ (self-tests)

Η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) είναι υποχρεωτική για τους μαθητές όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Η είσοδος των μαθητών στο σχολείο γίνεται με επίδειξη της Σχολικής Κάρτας  αρνητικού αποτελέσματος.

Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα, προ Τρίτης και Παρασκευής και έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα. (Διενέργεια τεστ κάθε Δευτέρα και Πέμπτη στο σπίτι. Έλεγχος στο σχολείο κάθε Τρίτη και Παρασκευή πρωί).

Κατ’ εξαίρεση, την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας κάθε σχολικής μονάδας ο πρώτος αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την προσέλευση στη σχολική μονάδα. (Δηλαδή διενέργεια τεστ την Κυριακή 12-9-2021 και έλεγχος στο σχολείο τη Δευτέρα 13-9-2021).

Για να δηλώσετε το αποτέλεσμα του τεστ και να εκδώσετε τη Σχολική κάρτα εισέρχεστε στο   self-testing.gov.gr , δηλώνετε το αποτέλεσμα και  εκτυπώνετε τη Σχολική κάρτα.

Σε περίπτωση που είναι αδύνατη η εκτύπωση, μπορείτε να συμπληρώσετε το έντυπο χειρόγραφα και να αναγράψετε τον κωδικό.

Εξαιρούνται του μέτρου του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test), μόνο τα παιδιά που έχουν ιστορικό νόσησης εντός του τελευταίου 6μήνου. Για την είσοδό τους στη σχολική μονάδα επιδεικνύουν τη σχετική βεβαίωση.

 

Η πρωινή προσέλευση θα γίνεται από τις 08:00 – 08:15 και η αποχώρηση των μαθητών στις 13:15.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην τήρηση των ενδεικνυόμενων αποστάσεων κατά την προσέλευση και αποχώρηση των παιδιών.

Το ολοήμερο θα λειτουργήσει κανονικά από Τρίτη 14/09/2021 ως τις  15:00 και με πρωινή ζώνη.

 Λόγω των ιδιαίτερων υγειονομικών συνθηκών, δεν επιτρέπεται η είσοδος γονέων/κηδεμόνων/συνοδών στο σχολείο.  Επιτρέπεται μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και μετά από συνεννόηση – ραντεβού με τη διεύθυνση ή τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

          

Αγαπητοί γονείς,

«Το σχολείο ήταν ανέκαθεν το σημείο αναφοράς για όλους μας, μαθητές, δασκάλους, γονείς. Μια σταθερά που διαμορφώνει, προσδιορίζει, προσανατολίζει προσωπικότητες και συνειδήσεις. Θέλουμε σχολεία ανοιχτά για να διδάξουν στα παιδιά μας,  πως σε συνθήκες κρίσεων μπορούμε να είμαστε λειτουργικοί και αποτελεσματικοί, η ζωή άλλωστε συνεχίζεται.»

Καλή σχολική χρονιά | 26ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ

ΑΓΙΑΣΜΟΣ

Αγαπητοί γονείς,

Σάς ενημερώνουμε ότι ο καθιερωμένος Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά θα τελεσθεί τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 9:30 π.μ. στο προαύλιο του σχολείου, με αντιπροσωπία μαθητών και εκπαιδευτικών.

Η προσέλευση των μαθητών θα γίνει από την κύρια είσοδο του Σχολείου από τις  8:15 έως 8:30 π.μ.

Οι μαθητές εισέρχονται στη σχολική μονάδα φορώντας υποχρεωτικά μάσκα και έχοντας τη «Σχολική Κάρτα για COVID-19».

Η αποχώρηση θα γίνει στις 10:00 π.μ.

Λόγω των ιδιαιτέρων συνθηκών η είσοδος σε γονείς και κηδεμόνες δεν επιτρέπεται.

Καλή σχολική χρονιά σε όλους με υγεία και ασφάλεια.      

WWF – Υιοθεσία ζώων

Η ΣΤ Τάξη του Σχολείου μας στηρίζει την προσπάθεια της WWF μέσω της συμβολικής υιοθεσίας ενός δελφινιού, μιας τίγρης και μια πολικής αρκούδας….Λήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείου

«Επιλέγω τις διαδροµές µου γιατί… Υπάρχει λόγος!»

Το έντυπο για εφήβους στην περίοδο της πανδημίας COVID-19 με τίτλο «Επιλέγω τις διαδρομές μου γιατί… Υπάρχει λόγος» που δημιουργήθηκε από τo Εργαστήριο Σχολικής Ψυχολογίας του Τμήματος Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ απευθύνεται και στους μαθητές Ε και ΣΤ τάξης του Δημοτικού Σχολείο και αφορά την ψυχοκοινωνική τους προσαρμογή με το άνοιγμα των σχολείων μετά το μακρόχρονο διάστημα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης λόγω της πανδημίας. 

Μέσα από τις «διαδρομές» που αποτυπώνονται στο έντυπο, οι μαθητές και οι μαθήτριες καλούνται να αναστοχαστούν τις επιλογές-διαδρομές εκείνες που θα συμβάλλουν στην ενεργοποίηση των ψυχοκοινωνικών προστατευτικών παραγόντων που είναι σημαντικές για την προαγωγή της ψυχικής τους ανθεκτικότητας σε περιόδους κρίσης.

Νέο θεσμικό πλαίσιο διαχείρισης περιστατικών λοίμωξης από τον κορωνοϊό ( COVID 19)

Στη νέα έδοση των οδηγιών «Αρχές διαχείρισης ύποπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών λοίμωξης COVID-19 σε σχολικές μονάδες και πρωτόκολλο αναστολής λειτουργίας σχολικών τμημάτων ή σχολείων» (17 Μαΐου 2021), που εκδόθηκε από τον ΕΟΔΥ περιλαμβάνονται οι οδηγίες της προηγούμενης έκδοσης (11 Νοεμβρίου 2020) με ορισμένες τροποποιήσεις, που αποσαφηνίζουν ορισμένα σημεία και περιλαμβάνουν επεξηγήσεις σχετικά με τη συστηματική διενέργεια αυτοδιαγνωστικών ελέγχων (self-test).

Ενημερωθείτε για την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης (δωρεάν αυτοδιαγνωστικός έλεγχος) από τον κορωνοϊό COVID – 19 από το Υπουργείο Παιδείας.

Δείτε το σχετικό ΦΕΚ

Λειτουργία Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) και Summer Camp του Δήμου Τρίπολης

         Αγαπητοί γονείς,

Ο Δήμος Τρίπολης για δεύτερη χρονιά συμμετέχει στο πλαίσιο της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για τη σχολική χρονιά 2021-2022 επιδιώκοντας να συνεχίσει  την επιτυχή λειτουργία των  Κ.Δ.Α.Π. αθλητικών και πολιτιστικών δράσεων για παιδιά από 5-12 ετών που ξεκίνησε πέρυσι. 

Ενημερωθείτε με το μήνυμα του Δήμου Τρίπολης

Κατεβάστε και συμπληρώστε την σχετική ΑΙΤΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ / ΚΔΑΠ 2021 – 2022

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΚΑΙ ΠΡΩΙΝΗ ΖΩΝΗ

Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές για το Ολοήμερο τμήμα και την Πρωινή Ζώνη του Σχολείου μας για το Σχολικό έτος 2021-22  γίνονται ως και τη Δευτέρα  17-5-2021.

 Παρακαλούμε όσοι γονείς ενδιαφέρονται, και δεν έχουν ήδη κάνει Αίτηση, να αποστείλουν την Αίτηση –Δήλωση με το παιδί τους έως τη Δευτέρα ή ηλεκτρονικά στο email του σχολείου.

 

Ενημέρωση για την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης (δωρεάν αυτοδιαγνωστικός έλεγχος) από τον κορωνοϊό COVID-19

Ενόψει της δια ζώσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από τη Δευτέρα 10.05.2021 ενημερωθείτε με τις τελευταίες οδηγίες εδώ

Δείτε το σχετικό ΦΕΚ εδώ

Mπορείτε να δηλώσετε θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα self-test και να εκδώσετε τη Σχολική κάρτα για COVID-19 που θα βρείτε εδώ

Επαναλειτουργία Σχολικών Μονάδων

Ενόψει της επαναλειτουργίας της σχολικής μας μονάδας  τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021, σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με το ΦΕΚ (1825Β/5-5-2021), ο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19, μέσω δωρεάν αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου, είναι υποχρεωτικός  για τους μαθητές τους εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζόμενους στις σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης. 

Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος νόσησης διενεργείται κάθε σχολική εβδομάδα, τουλάχιστον άπαξ, πριν από τη Δευτέρα. Ο έλεγχος διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα. 

Για την τρέχουσα εβδομάδα, διενεργείται δύο (2) φορές, προ Δευτέρας και Πέμπτης και πριν από την έναρξη των μαθημάτων. 
Κατά συνέπεια, από Δευτέρα 10/5 όλοι οι μαθητές και  εκπαιδευτικοί πρέπει κατά την είσοδό τους στο σχολείο να φέρουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ τη Σχολική κάρτα COVID 19.

Βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν:

  1. Οι γονείς/κηδεμόνες με την επίδειξη της ταυτότητάς σας παραλαμβάνετε από φαρμακείο, δωρεάν, με τον ΑΜΚΑ μαθητή το δωρεάν τεστ. Το πρώτο τεστ διατίθεται από την Τετάρτη 5 Μαΐου και το δεύτερο από τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021.
  2. Κάνετε το τεστ στο παιδί σας την Κυριακή. Προσοχή!Ο έλεγχος διενεργείται έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο.
  3. Εισέρχεστε στην πλατφόρμα   https://self-testing.gov.gr/ και επιλέγετε Σχολική κάρτα για COVID 19. Συνδέεστε με κωδικούς taxisnet και δηλώνετε το αποτέλεσμα του τεστ. Έπειτα  τυπώνετε τη σχολική κάρτα μαθητή.
  4. Αν δεν υπάρχει δυνατότητα εκτύπωσης, μπορείτε και χειρόγραφα να συμπληρώσετε το σχετικό έντυπο (Σχολική κάρτα για COVID 19).
  5. Τη σχολική κάρτα την έχει ο μαθητής στην τσάντα του όλη την εβδομάδα.

Περισσότερες πληροφορίες στην διεύθυνση https://self-testing.gov.gr/  και στα τεστ που θα προμηθευτείτε απ το φαρμακείο.

Επίσης μπορείτε να δείτε το παρακάτω video για ενημέρωση για τον τρόπο διενέργειας του self test.

https://www.youtube.com/watch?v=uqy9EtE1uuE

Είμαστε στη διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστείτε.

Καλή αρχή με υγεία!