Έπαινος για το 4ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης στον Διαγωνισμό της Εταιρείας για τον Ελληνισμό και τον Φιλελληνισμό

Διακρίσεων συνέχεια…

Εννέα μαθητές/μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης απέσπασαν Έπαινο αφού αξιολογήθηκαν μεταξύ 30 επιλέξιμων υποψηφιοτήτων, οι οποίες κατατέθηκαν εμπρόθεσμα,στον Μαθητικό Διαγωνισμό που διοργάνωσε η Εταιρεία για τον Ελληνισμό και Φιλελληνισμό (ΕΕΦ) και το Μουσείο Φιλελληνισμού με θέμα: «2024: 200 χρόνια από το θάνατο του Λόρδου Βύρωνα – ο διαρκής φιλελληνισμός».

Η Εταιρεία για τον Ελληνισμό και Φιλελληνισμό έχει στόχο την ανάδειξη του ρόλου του φιλελληνικού κινήματος για την θετική έκβαση της Επανάστασης του 1821.

Οι συμμετέχοντες (τάξεις σχολείων, ομάδες μαθητών ή μαθητές) κλήθηκαν να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν δράσεις (θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, λογοτεχνικά κείμενα, έργα ζωγραφικής, χειροτεχνίας, κολάζ, video κλπ.) με την αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογικών και εικαστικών μέσων ή μη, λαμβάνοντας ως σημείο αναφοράς τηνπροσωπικότητα του Λόρδου Βύρωνα, το έργο του, τη συμβολή του στην ανάδειξη της Ελλάδας ως κοιτίδας του δυτικού πολιτισμού, τη δράση του ιδίου και άλλων Φιλελλήνων καθ’ όλη τη διάρκεια του 19ου αιώνα.

Όλες οι προτάσεις παρουσίαζαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και η επιτροπή αξιολόγησης αποτίμησε ιδιαίτερα θετικά το έργο τους. Αναλυτικά οι μαθητές/μαθήτριες που ξεχώρισαν με το ομαδικό εικαστικό τους έργο που είχε τίτλο “Λόρδος Βύρων” είναι οι εξής:

Έπαινος

  • Κανελλόπουλος Ηλίας
  • Ντρέμπου Σμαράγδα
  • Παπαδοπούλου Ελένη
  • Παπακώστα Κωνσταντίνα
  • Σιακωτού Ιωάννα
  • Σταυρόπουλος Γιώργος
  • Τζανετόπουλος Ηλίας
  • Φρέντζου Αριάδνη
  • Χριστοπούλου Μαρία – Νεκταρία

Την ομάδα συντόνισε ο εικαστικός του σχολείου μας Βασίλης Νάστος.

Λόρδος Βύρων

Η Εταιρεία για τον Ελληνισμό και Φιλελληνισμό (ΕΕΦ), συγχαίρει τους νικητές του διαγωνισμού και ευχαριστεί θερμά όλους τους συμμετέχοντες για την επιμελή προσπάθειά τους και το χρόνο που αφιέρωσαν για να δημιουργήσουν ένα αξιοθαύμαστο υλικό, που τιμά τον Λόρδο Βύρωνα, τους Φιλέλληνες και τους χιλιάδες ανθρώπους διεθνώς που εμπνεύστηκαν από τον Ελληνικό πολιτισμό και τον απελευθερωτικό αγώνα των Ελλήνων, και έθεσαν τις βάσεις των αξιών στις οποίες στηρίζεται ο διαρκής Φιλελληνισμός.

Η τελετή απονομής των βραβείων θα λάβει χώρα στις αρχές Οκτωβρίου 2024. Η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί στα website και στις σελίδες στο Facebook, της Εταιρείας για τον Ελληνισμό και Φιλελληνισμό (www.eefshp.org, @eefshp) και του Μουσείου Φιλελληνισμού (www.phmus.org, @phmus).

Θερμά συγχαρητήρια στους ταλαντούχους-ταλαντούχες μαθητές/τριές μας !

Αναλυτικά τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε εδώ: