ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΓΛΩΣΣΩΝ

Η 26η Σεπτέμβριου καθιερώθηκε ως η Ευρωπαϊκή ημέρα γλωσσών από το συμβούλιο της Ευρώπης με την υποστήριξη της ευρωπαϊκής ένωσης. Στόχος της γιορτής αυτής είναι να μας κάνει να καταλάβουμε τη σημασία της εκμάθησης γλωσσών και να προωθήσει την πολυγλωσσία στην Ευρώπη.

800 εκατομμύρια, λοιπόν,  Ευρωπαίοι που εκπροσωπούνται στα 47 κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης ενθαρρύνονται να μάθουν περισσότερες γλώσσες, σε οποιαδήποτε ηλικία, στο σχολείο ή εκτός σχολείου. Και αυτό γιατί η πολυγλωσσία βοηθά στην κατανόηση των πολιτισμών αλλά είναι επίσηςβασικό στοιχείο στην πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της ηπείρου μας.

Έτσι η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών που οργανώνεται με τη  συνεργασία του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2001, καταφέρνει να ενώσει εκατομμύρια ανθρώπους και μέσα από διάφορες δραστηριότητες να γιορτάζει  τη γλωσσική πολυμορφία στην Ευρώπη και να προάγει την εκμάθηση γλωσσών.

Γιορτάζουμε λοιπόν και εμείς στο σχολείο μας  την  Ευρωπαϊκή  Ημέρα  Γλωσσών συμμετέχοντας σε μια… έκθεση ζωγραφικής !

Ο Δήμος Τρίπολης και το EUROPE DIRECT Πελοπόννησος σε συνεργασία με το Δίκτυο Πόλεων Βιώσιμη Πόλη μας προσκάλεσαν  να γιορτάσουμε όλοι μαζί την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών, αυτή τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022 με μια Έκθεση ζωγραφικής με θέμα «Ζωγραφίζοντας τις Γλώσσες μας!»

Το σχολείο μας παίρνει μέρος σε αυτή τη δράση με τη συμμετοχή των μαθητών της Ε1 τάξης, στο πλαίσιο του μαθήματος των Γαλλικών και την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού των γαλλικών Τσομπανίδου Θωμαής.

Τα παιδιά ζωγράφισαν με έμπνευση τις γλώσσες του κόσμου και θα δούμε τα έργα τους να εκτίθενται φουαγιέ του Μαλλιαροπούλειου Θεάτρου Τρίπολης, όπου και μπορείτε να την επισκεφθείτε.

Η πρώτη ομάδα ζωγραφιών θα εκτεθεί από τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου και η δεύτερη από τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου μέχρι και την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου και ώρες 9:00 με 15:00.

Ας θαυμάσουμε, λοιπόν, τις δημιουργίες τους!!!



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου

 

 

 

 

dimi 1

 

4ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης

 

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι ο καθιερωμένος Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά θα τελεσθεί τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου και ώρα 9:30 π.μ. στο προαύλιο του σχολείου.

Η προσέλευση των μαθητών θα γίνει από την κύρια είσοδο του Σχολείου από τις  8:15 έως 8:30 π.μ.

Η χρήση μάσκας είναι προαιρετική.

Η αποχώρηση θα γίνει στις 10:00 π.μ. ως εξής: Τάξεις Α’, Β’, Γ’ από την κύρια είσοδο του σχολείου (Δήμητρος).

Τάξεις Δ’, Ε’, ΣΤ’ από το πίσω προαύλιο (Ειρ.Μπακοπούλου).

Λόγω των ιδιαιτέρων συνθηκών η είσοδος σε γονείς και κηδεμόνες δεν επιτρέπεται.

Καλή σχολική χρονιά σε όλους,

με υγεία και ασφάλεια!!! 

dimi

 

Σχολικά εφόδια για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

 

Α’ τάξης

Β’ τάξης

Γ’ τάξης

Δ’ τάξης

Ε’ τάξης

ΣΤ’ τάξης

Εικαστικά (για τάξεις από Β΄ έως ΣΤ΄)

Η δασκάλα της Μουσικής επιθυμεί να φέρουν οι μαθητές της Β’ εώς και ΣΤ’ τάξης την Τρίτη στο σχολείο το φάκελο της Μουσικής.