ΠΡΩΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ!

Αγαπητοί γονείς,Πατιναζ - Σήμερα άνοιξαν οι πόρτες του σχολείου.✏️????..Η ομάδα του πατινάζ εύχεται στους γονείς αλλά και στα παιδιά καλή σχολική χρονιά!!! | Facebook

 Για την καλύτερη προετοιμασία – οργάνωση εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς, σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο μας έχει ήδη λάβει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα που συστήνει ο ΕΟΔΥ. Παράλληλα σας ενημερώνουμε για τους κανόνες που πρέπει απαραίτητα να τηρούν μαθητές και γονείς, έτσι ώστε όλοι, συνεχίζοντας την καλή συνεργασία μας, να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις ιδιαίτερες συνθήκες λειτουργίας του σχολείου.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ- ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΗ ΜΑΣΚΑ: 

Με βάση τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας, οι μαθητές όλων των τάξεων υποχρεούνται να φορούν υφασμάτινη ή μάσκα μιας χρήσης κατά την είσοδο, παραμονή και αποχώρηση από τη Σχολική Μονάδα. Η είσοδος στο σχολείο, χωρίς μάσκα, απαγορεύεται για όλους.

Επίσης, στην τσάντα τους χρειάζεται να υπάρχει μια δεύτερη εφεδρική μάσκα, σε περίπτωση που η πρώτη λερωθεί, πέσει κάτω, σκιστεί κλπ. καθώς χαρτομάντιλα  και αντισηπτικό.  

ΑΥΤΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΤΕΣΤ (self-tests)

Η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) είναι υποχρεωτική για τους μαθητές όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Η είσοδος των μαθητών στο σχολείο γίνεται με επίδειξη της Σχολικής Κάρτας  αρνητικού αποτελέσματος.

Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα, προ Τρίτης και Παρασκευής και έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα. (Διενέργεια τεστ κάθε Δευτέρα και Πέμπτη στο σπίτι. Έλεγχος στο σχολείο κάθε Τρίτη και Παρασκευή πρωί).

Κατ’ εξαίρεση, την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας κάθε σχολικής μονάδας ο πρώτος αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την προσέλευση στη σχολική μονάδα. (Δηλαδή διενέργεια τεστ την Κυριακή 12-9-2021 και έλεγχος στο σχολείο τη Δευτέρα 13-9-2021).

Για να δηλώσετε το αποτέλεσμα του τεστ και να εκδώσετε τη Σχολική κάρτα εισέρχεστε στο   self-testing.gov.gr , δηλώνετε το αποτέλεσμα και  εκτυπώνετε τη Σχολική κάρτα.

Σε περίπτωση που είναι αδύνατη η εκτύπωση, μπορείτε να συμπληρώσετε το έντυπο χειρόγραφα και να αναγράψετε τον κωδικό.

Εξαιρούνται του μέτρου του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test), μόνο τα παιδιά που έχουν ιστορικό νόσησης εντός του τελευταίου 6μήνου. Για την είσοδό τους στη σχολική μονάδα επιδεικνύουν τη σχετική βεβαίωση.

 

Η πρωινή προσέλευση θα γίνεται από τις 08:00 – 08:15 και η αποχώρηση των μαθητών στις 13:15.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην τήρηση των ενδεικνυόμενων αποστάσεων κατά την προσέλευση και αποχώρηση των παιδιών.

Το ολοήμερο θα λειτουργήσει κανονικά από Τρίτη 14/09/2021 ως τις  15:00 και με πρωινή ζώνη.

 Λόγω των ιδιαίτερων υγειονομικών συνθηκών, δεν επιτρέπεται η είσοδος γονέων/κηδεμόνων/συνοδών στο σχολείο.  Επιτρέπεται μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και μετά από συνεννόηση – ραντεβού με τη διεύθυνση ή τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

          

Αγαπητοί γονείς,

«Το σχολείο ήταν ανέκαθεν το σημείο αναφοράς για όλους μας, μαθητές, δασκάλους, γονείς. Μια σταθερά που διαμορφώνει, προσδιορίζει, προσανατολίζει προσωπικότητες και συνειδήσεις. Θέλουμε σχολεία ανοιχτά για να διδάξουν στα παιδιά μας,  πως σε συνθήκες κρίσεων μπορούμε να είμαστε λειτουργικοί και αποτελεσματικοί, η ζωή άλλωστε συνεχίζεται.»

Καλή σχολική χρονιά | 26ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ

ΑΓΙΑΣΜΟΣ

Αγαπητοί γονείς,

Σάς ενημερώνουμε ότι ο καθιερωμένος Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά θα τελεσθεί τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 9:30 π.μ. στο προαύλιο του σχολείου, με αντιπροσωπία μαθητών και εκπαιδευτικών.

Η προσέλευση των μαθητών θα γίνει από την κύρια είσοδο του Σχολείου από τις  8:15 έως 8:30 π.μ.

Οι μαθητές εισέρχονται στη σχολική μονάδα φορώντας υποχρεωτικά μάσκα και έχοντας τη «Σχολική Κάρτα για COVID-19».

Η αποχώρηση θα γίνει στις 10:00 π.μ.

Λόγω των ιδιαιτέρων συνθηκών η είσοδος σε γονείς και κηδεμόνες δεν επιτρέπεται.

Καλή σχολική χρονιά σε όλους με υγεία και ασφάλεια.