ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ Α΄ ΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛ.ΕΤΟΣ 2021-22

Οι εγγραφές  στην  Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου, για το σχολικό έτος 2021-22, θα πραγματοποιηθούν από  1-3-2021 έως και 20-3-2021, με εγγραφόμενους τους μαθητές που έχουν γεννηθεί από 1-1-2015 έως και 31-12-2015.

Δικαιολογητικά εγγραφής:

  • Αίτηση δήλωση εγγραφής (χορηγείται από τη Σχολική Μονάδα)
  • Πιστοποιητικό γέννησης (αναζητείται από τη Σχολική Μονάδα)
  • Βιβλιάριο Υγείας
  • Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.) (χορηγείται από τη Σχολική Μονάδα και συμπληρώνεται από ιατρό. 
  • Αποδεικτικό στοιχείο της διεύθυνσης κατοικίας του μαθητή (Λογαριασμός ΔΕΚΟ, Εφορία, μισθωτήριο συμβόλαιο ή άλλο δημόσιο πρόσφατο έγγραφο. Γίνονται δεκτά και αποδεικτικά από ιδιωτικούς παρόχους, αφού προσκομιστούν δύο τύποι π.χ. κινητή τηλεφωνία και ηλεκτρική ενέργεια). Υπεύθυνες δηλώσεις ή υπεύθυνες δηλώσεις για φιλοξενία δε γίνονται δεκτές.
  • Βεβαίωση φοίτησης Νηπιαγωγείου (χορηγείται από το Νηπιαγωγείο).

 Οι εκπρόθεσμες εγγραφές (αιτήσεις που θα κατατεθούν μετά την 20η Μαρτίου 2021) γίνονται κατόπιν έγκρισης του Διευθυντή Εκπαίδευσης Αρκαδίας, ο οποίος ορίζει και το σχολείο εγγραφής.

 Στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης εγγράφονται οι μαθητές που δηλώνουν ως διεύθυνση κατοικίας:

Το τμήμα της πόλης που περικλείεται από τις οδούς: σημείο τομής Ναυπλίου με Λεωφόρο Ο.Η.Ε.-Ναυπλίου-Δούνια-Ρήγα Φεραίου-Ερυμάνθου έως σημείο τομής με Ξάνθου-Ξάνθου-Ρήγα Φεραίου -Κοτσάνη Αθ.-Γ. Μουτζουροπούλου έως σημείο τομής με Ναυπλίου.

Οι εγγραφές θα γίνονται καθημερινά από τις 10:00 έως τις 14:00 αφού έχει προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία με το σχολείο, λόγω λήψης των μέτρων διασποράς του κορωνοϊού.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2710238095.

 Τρίπολη 26 Φεβρουαρίου 2021         

    Η Διευθύντρια του Σχολείου

          Γεωργία Τζιούμη

ΣΤΙΣ 10:00 ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

Λόγω των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού που προβλέπεται για αύριο Τετάρτη, 17-2-2021, τις πρωινές ώρες στην περιοχή μας, είναι αδύνατον να λειτουργήσουν τα σχολεία με τους υγειονομικούς κανόνες που προβλέπονται για την πανδημία (ανοιχτά παράθυρα κτλ).

Σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου Τρίπολης η δια ζώσης λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου μας θα ξεκινήσει στις 10:00 π.μ.

ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 16-2-2021

Κλειστές, για την προστασία των μαθητών, θα παραμείνουν και αύριο Τρίτη 16-2-2021 οι Σχολικές Μονάδες του Δήμου Τρίπολης, με απόφαση Δημάρχου, λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων (παγετός-εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες) και της επικινδυνότητας πρόσβασης και παραμονής των μαθητών στις σχολικές αίθουσες.

Τα μαθήματα  θα γίνουν και πάλι με τηλεκπαίδευση  τις μεσημεριανές ώρες από 14:10 έως 17:20.

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 15-2-2021

Με απόφαση του Δημάρχου Τρίπολης, αύριο Δευτέρα, 15-2-2021, αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία σε όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Τρίπολης, λόγω καιρικών συνθηκών.

Τα μαθήματα  θα γίνουν με τηλεκπαίδευση  τις μεσημεριανές ώρες σύμφωνα με το πρόγραμμα που εφαρμόστηκε στην περίοδο αναστολής των μαθημάτων.

Για την Τρίτη, 16-2-2021 , ανάλογα με την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων, θα υπάρξει νέα ανακοίνωση.

Ψηφιακές ιστορίες με θέμα την ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Στα πλαίσια της Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου οι μαθητές των Ε’ και ΣΤ’ τάξεων του σχολείου μας δημιούργησαν ψηφιακές ιστορίες με θέμα την ασφάλεια στο Διαδίκτυο στην πλατφόρμα StoryboardThat (https://www.storyboardthat.com/) . 

Δείτε παρακάτω κάποιες από αυτές τις δημιουργίες

 

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2021

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου – Safer Internet Day (SID)
Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το δίκτυο Insafe/INHOPE με την υποστήριξη της Κομισιόν, με σκοπό να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά και νέους ανθρώπους. Τη δεύτερη μέρα της δεύτερης εβδομάδας του δεύτερου μήνα κάθε χρόνο, κατά τον εορτασμό της ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, χιλιάδες άνθρωποι ενώνονται για να αφυπνίσουν σε θέματα σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και δράσεις παγκοσμίως.
Για τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2021, το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ και το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο συνδιοργανώνουν ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο: “Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2021 – Μια μεγάλη γιορτή” με κεντρικό μήνυμα:

“Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο”

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 9 Φεβρουαρίου 2021 ώρα 10:00 – 11:00 π.μ. και θα μεταδοθεί ζωντανά (με live streaming) μέσω της υπηρεσίας Ζωντανών Μεταδόσεων του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου.

Την εκδήλωση θα παρακολουθήσουν διαδικτυακά οι μαθητές  των τάξεων Ε’ & ΣΤ’ του σχολείου μας.

Ενημερωθείτε με σχετικό υλικό για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου εδώ και εδώ.