Εγγραφές στην Πρώτη (Α΄) τάξη για το έτος 2024-2025

1.- Οι εγγραφές μαθητών στην Πρώτη (Α΄) τάξη Δημοτικού γίνονται  από 1 ως 20 Μαρτίου 2024 με την κατάθεση σχετικής Αίτησης στο σχολείο ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΗΝ Α ΤΑΞΗ 2024 2025Η αίτηση θα πρέπει να έχει τις υπογραφές και των δύο γονέων.

Στην Πρώτη (Α΄) τάξη Δημοτικού εγγράφονται παιδιά που γεννήθηκαν από το έτος 2018 και πριν.

Δικαιολογητικά εγγραφής  είναι αυτά που προβλέπονται από το Π.Δ.  79/2017 άρθρ. 7  παρ.4α:

α)  Βεβαίωση φοίτησης νηπίων από το νηπιαγωγείο που αποφοιτούν ( θα παραληφθούν από εμάς από τα δημόσια νηπιαγωγεία, από τα ιδιωτικά πρέπει να προσκομιστούν από τους γονείς).

β) Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου, (Π.Δ.  79/2017 άρθρ. 7  παρ.4β, το οποίο θα αναζητηθεί αυτεπάγγελτα από το σχολείο, δεν χρειάζεται να το φέρετε εσείς).

γ) Βιβλιάριο εμβολίων  ή προσκόμιση άλλου στοιχείου στο οποίο φαίνεται  ότι έγιναν  τα προβλεπόμενα  εμβόλια (θα γίνει έλεγχος από εμάς, δεν χρειάζεται φωτοτυπία).

δ) Αποδεικτικό στοιχείο μόνιμης κατοικίας στα όρια της σχολικής περιφέρειας, όπως εκκαθαριστικό εφορίας, συμβόλαιο αγοράς κατοικίας, μισθωτήριο συμβόλαιο θεωρημένο από την εφορία, λογαριασμό ΔΕΚΟ (ΔΕΗ – ΟΤΕ – ΕΥΔΑΠ), από το οποίο φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του νηπίου. ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Στο σχολείο μας ανήκει η περιοχή που περικλείεται από τις οδούς : Μαντώς Μαυρογένους-Μανιακίου-Λεωνίδου-Έλλης-Αναπαύσεως-Όρια σχεδίου πόλης (δασική έκταση). Μαθητές που έχουν αδέλφια στο δημοτικό σχολείο εγγράφονται υποχρεωτικά στην Α΄ τάξη στο σχολείο φοίτησης του αδελφού/ης τους.

 Οι Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων έχουμε εντολή να ελέγχουμε με ιδιαίτερη προσοχή το εν λόγω αποδεικτικό στοιχείο, ώστε οι μαθητές να εγγράφονται αποκλειστικά και μόνο στα όρια της σχολικής τους περιφέρειας.

ε) Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.)  ΑΤΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ως το ξεκίνημα του νέου σχολικού έτους.

2.- Δεν εγγράφονται μαθητές εκτός σχολικής περιφέρειας, χωρίς έγκριση.

3.- Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αποφασίζει, σε περίπτωση αδυναμίας συγκρότησης επιπλέον τμημάτων εξαιτίας έλλειψης αιθουσών, για την κατανομή των μαθητών/τριών σε όμορα Δημοτικά Σχολεία με κριτήριο τη διεύθυνση κατοικίας τους.

 * Για όσους επιθυμούν εγγραφή στο Ολοήμερο επιπλέον ενδεικτική αίτηση ΑΙΤΗΣΗ_ΔΗΛΩΣΗ-ΟΛΟΗΜΕΡΟ-2024 2025

 

                           Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ 4ΟΥ ΔΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ»

                                                                                      ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Κατηγορίες: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Δ/ΝΤΗ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *