Τα λουλούδια στην Τέχνη

Οι μαθητές δημιούργησαν λουλούδια origami για να τιμήσουν την Άνοιξη μιας και ο Μάιος θεωρείται ο μήνας των λουλουδιών και γιορτάζουμε την ανθοφορία της Φύσης.

Όλα τα συνεργαζόμενα σχολεία ασχολήθηκαν με τα λουλούδια μέσα από πειραματικές διαδικασίες, μαθηματικές ασκήσεις, ρομποτικές δράσεις και την τέχνη.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας, ασχολήθηκαν με την άνοιξη στην Τέχνη. Αναζήτησαν στο διαδίκτυο πίνακες διάσημων ζωγράφων, του Βαν Γκογκ, του Κλοντ Μονέ, του Τζιουζέπε Αρτσιμπόλντο, του Ρενουάρ και κάθε ομάδα έχοντας διαφορετικό ερέθισμα-πίνακα δημιούργησαν στην τάξη μια παγωμένη εικόνα με τα σημαντικότερα στοιχεία τους. Μπορούσαν να επικοινωνήσουν με τη στάση του σώματος, την έκφραση του προσώπου, την κατεύθυνση του βλέμματος και την τοποθέτηση του σώματος χωροταξικά. Οι άλλοι μαθητές προσπαθούσαν να “διαβάσουν” το ρόλο του κάθε παιδιού και έτσι εμβάθυναν δίνοντας ρόλο και φωνή στην εικόνα.

Στη συνέχεια επέλεξαν να αναδημιουργήσουν τον πίνακα «Άνοιξη» του Τζιουζέπε Αρτσιμπόλντο, γιατί εντυπωσιάστηκαν απ’ την τεχνοτροπία του καλλιτέχνη, που για να συνθέσει τα πρόσωπά του χρησιμοποιεί στοιχεία από το φυτικό και ζωικό βασίλειο, τα οποία από μακριά δημιουργούν οφθαλμαπάτη ενώ μόνο από κοντά μπορείς να διακρίνεις την αλήθεια της τεχνικής του. Στην «Άνοιξη» το ανθρώπινο πρόσωπο αποτελείται μόνο από ανοιξιάτικα λουλούδια και φυτά. Απ΄ το καπέλο έως το λαιμό, κάθε τμήμα του πορτραίτου αποτελείται από λουλούδια, ενώ το σώμα από φυτά.

Οι δράσεις όλων των συνεργαζόμενων σχολείων αναρτήθηκαν σε ένα ψηφιακό περιοδικό ΕΔΩ.

Κατηγορίες: E TWINNING. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *