«Η ποίηση μας βοηθάει να ζήσουμε χωρίς ρατσισμό»

Ποιητική Συλλογή των μαθητών της Γ2 Τάξης

Τα ποιήματα γράφτηκαν  στο πλαίσιο του έργου   etwinning με θέμα:

  • «A new friend οn our doorsteps- the refugee», του προγράμματος:
  • «Γέφυρες ανάγνωσης-Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για την προώθηση της ανάγνωσης και της διεθνούς κατανόησης μέσω της παιδικής λογοτεχνίας», που υλοποιείται πιλοτικά φέτος από το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ, Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, σε συνεργασία με την  με την Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων της Δ.Π.Ε. Γ΄ Αθήνας κ. Μαρία Μαγαλιού,  του προγράμματος:
  • «Κι αν ήσουν εσύ;» σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, του προγράμματος:
  • Νοιάζομαι και Δρω 
  •  και δημοσιεύονται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης και την  Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας.

 Πιο συγκεκριμένα οι μαθητές διάβασαν  τα βιβλία παιδικής λογοτεχνίας «Ο Φάρις και ο Χάρης», «Μια μπάλα ζωγραφιά», «Ο πίνακας που άλλαξε χρώματα», «Το κόκκινο φόρεμα της Σαβέλ», «Κάτω απ’ τον ίδιο ουρανό»,  «Το παιδί με τη βαλίτσα», που περιλαμβάνονται στο σάκο του προγράμματος «Γέφυρες Ανάγνωσης» και αφορούν το θέμα του ρατσισμού και των προσφύγων. Στη συνέχεια

Επίσης στο πλαίσιο του έργου etwinning οι μαθητές των σχολείων επικοινωνούν διαδικτυακά,  ανταλλάσσουν κείμενα, ποιήματα, ζωγραφιές, εμπειρίες και όλοι μαζί δημιουργούν! Κοινός στόχος των παιδιών είναι να εκφράσουν την αλληλεγγύη και την αγάπη τους στους συνομηλίκους τους που ζουν στη χώρα μας και σε όλον τον κόσμο, οι οποίοι έχουν περάσει την παιδική τους ηλικία μέσα στον πόλεμο, τις διώξεις και τις στερήσεις.

Το βιβλίο «Σκληρό καρύδι» οι μαθητές το προσέγγισαν μέσα από βιωματικές  δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος. Το  πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;» είναι ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

 

Κατηγορίες: E TWINNING, ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *