Πρωτοβουλίες ανακύκλωσης στο σχολείο μας

Συγκέντρωση καπακιών στο σχολείο μας!

Ξεκίνησε εδώ και ένα μήνα και συνεχίζεται με επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή από πλευράς των μαθητών η συγκέντρωση πλαστικών καπακιών από μπουκάλια κάθε είδους.
Σε χώρο του σχολείου μας τοποθετήθηκε κάδος ο οποίος συνοδεύεται από ενδεικτική πινακίδα που ενημερώνει για την τοποθέτησή σε αυτόν πλαστικών καπακιών.
Ήδη έχει συγκεντρωθεί σημαντική ποσότητα η οποία πάντως δεν είναι αρκετή ώστε να υλοποιηθεί το δεύτερο στάδιο αυτής της πρωτοβουλίας, η μεταφορά τους δηλαδή σε Κέντρο Ανακύκλωσης όπου με την παράδοσή τους εκεί θα εισπραχθεί ποσό ανάλογο με το βάρος τους.
Κυρίαρχος στόχος αυτής της προσπάθειας δεν είναι βέβαια η εξοικονόμηση χρημάτων τόσο όσο η καθιέρωση μιας νοοτροπίας ανακύκλωσης από πλευράς των μαθητών η οποία θα συνεισφέρει σε μια λογική αειφόρου λειτουργίας που επιχειρούμε από το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς πιο συστηματικά και πιο πεισματικά ό,τι τις προηγούμενες χρονιές να εφαρμόσουμε στο σχολείο μας.
Σε εξέλιξη βρίσκεται βέβαια η προσπάθεια που είχε ξεκινήσει πριν από τρία χρόνια με την τοποθέτηση κάδου ανακύκλωσης μέσα στο σχολείο μας να διαπαιδαγωγήσουμε τους μαθητές μας στην ανάγκη και στη συνήθεια ανακύκλωσης χαρτιού πλαστικού και αλουμινίου.
Στον προγραμματισμό μας είναι παραπέρα η ενίσχυση των πρωτοβουλιών ανακύκλωσης και με τη συγκέντρωση σε ειδικούς χώρους στο σχολείο μας και άλλων ανακυκλώσιμων υλικών Όπως και η υλοποίηση μαζικού προγράμματος με τη συμμετοχή όλων σχεδόν των θυμάτων του σχολείου μας σχετικό με την εξοικονόμηση υδάτινων πόρων.

Κατηγορίες: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Δ/ΝΤΗ, ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *