Φιλαναγνωσία

 

 Πέντε παιδιά και μια ληστεία

  Θεοδώρα Γεωργακούδη

5children

Πριν από 30 χρόνια είχε γίνει μια μεγάλη ληστεία της οποίας τα κλοπιμαία ποτέ δεν βρέθηκαν και ένας αθώος κατέληξε στην φυλακή.

Πέντε παιδιά αντιλαμβάνονται ότι ένας μυστηριώδης άνθρωπος μπαινοβγαίνει καθημερινά στο σχολείο τους. Αφού αποφασίσουν να τον ακολουθήσουν, ανακαλύπτουν ότι στο σπίτι του βρίσκονται μισά κλοπιμαία. Αργότερα συνειδητοποιούν ότι τα υπόλοιπα κλοπιμαία βρίσκονται κρυμμένα στο γυμναστήριο του σχολείου τους. Τότε αποφασίζουν να μπουν στο σπίτι του και να τα πάρουν. Μόλις τα πήραν τους κατάλαβε ο πρώην δάσκαλός τους ο οποίος θέλησε να βοηθήσει.

Έτσι αφού βρέθηκαν και συζήτησαν, ο δάσκαλος και τα παιδιά, ο μυστηριώδης τύπος και ο αθώος που αποφυλακίστηκε, αποκαλύφθηκε ότι τη ληστεία την είχε κάνει ο πατέρας του μυστηριώδη ανθρώπου πριν από 30 χρόνια και τα κλεμμένα τα είχε κρύψει στα θεμέλια του σχολείου.

Τότε ομόφωνα όλοι αποφάσισαν να δώσουν τα λεφτά στην εκκλησία, ο γιος του ενόχου ζήτησε συγνώμη για την πράξη του πατέρα του και όλοι ευχαρίστησαν τα παιδιά.

Δημήτρης Κεσίδης

Στ´2

Κατηγορίες: ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *