4ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Αρτάκης

"Εκ των γραμμάτων γεννάται η προκοπή με την οποίαν λάμπουν τα ελεύθερα έθνη." Ρήγας Φεραίος, 1757-1798, Εθνομάρτυς

Εργαστήρια Δεξιοτήτων

Σεπ 202412

16 22 19 869 256

Αγαπητοί γονείς!
Από το 2021, όλα τα σχολεία της χώρας (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια) συμμετέχουν στο πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας και του ΙΕΠ για την εφαρμογή των Εργαστηρίων δεξιοτήτων.

Που στοχεύουν;

Τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων αποτελούν καινοτόμο διδακτική και εκπαιδευτική δράση, η οποία συνίσταται στην προσθήκη νέων θεματικών κύκλων στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα του Δημοτικού, αξιοποιώντας μεθόδους διερευνητικής – ανακαλυπτικής μάθησης. Στόχος είναι η ενίσχυση της καλλιέργειας ήπιων δεξιοτήτων, δεξιοτήτων ζωής και δεξιοτήτων τεχνολογίας και επιστήμης στους μαθητές και στις μαθήτριες, σε συνδυασμό με τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου πλαισίου προγράμματος με δομή Ανοικτών, Ζωντανών Προγραμμάτων Σπουδών και Διαδικασιών.

Η “πεταλούδες” των εργαστηρίων Δεξιοτήτων

ergastiria deksiotiton sxedio drasis

Πεταλούδα 1 300x221 1

Υπάρχουν 4 θεματικοί κύκλοι:
Οι Θεματικοί Κύκλοι προκύπτουν από τους Παγκόσμιους Δείκτες Αειφόρου Ανάπτυξης (περιβάλλον, ευ ζην, ασφάλεια, κοινωνία των πολιτών, σύγχρονη τεχνολογία και επιχειρηματικότητα) και αφορούν στην εξής θεματολογία:

Κύκλοι δεξιοτήτων
Κατά την υλοποίηση της πιλοτικής δράσης καλλιεργούνται οι παρακάτω κύκλοι δεξιοτήτων:
Α) Κύκλος των δεξιοτήτων μάθησης
– Κριτική σκέψη
–Επικοινωνία
– Συνεργασία
– Δημιουργικότητα

Εκπαιδευτικό Υλικό

Το εκπαιδευτικό υλικό περιλαμβάνει, οπτικοακουστικό εκπαιδευτικό υλικό φύλλα εργασίας, σχολικές δράσεις** για την εργαστηριακή και βιωματική προσέγγιση των θεμάτων, φύλλα αξιολόγησης και αυτοαξιολόγησης και, σε ορισμένες περιπτώσεις, ενημερωτικό υλικό προς τους γονείς, κατάλληλα διαβαθμισμένο ανά τάξη.
**Ενδεικτικές σχολικές δράσεις: κατασκευές, παρουσιάσεις, παιχνίδια, δημιουργία παιχνιδιών, θεατρικό παιχνίδι, οργάνωση έρευνας ή συνέντευξης, συμμετοχή στο εκπαιδευτικό ραδιόφωνο ή στην εκπαιδευτική τηλεόραση, εργαστηριακή δημιουργία εικονικής επιχείρησης, γνωριμία και συνέντευξη κάποιου επαγγελματία ή προσωπικότητας και διοργάνωση εκδηλώσεων.

Με ποια σχολικά είδη πρέπει να εφοδιαστούμε

Οι μαθητές σε όλη τη διάρκεια του δημοτικού σχολείου δημιουργούν το δικό τους πορτφόλιο στο οποίο φυλλάσσονται οι εργασίες τους αλλά και τα φυλλάδια αξιολόγησης και αυτοαξιολόγησης

Χρειαζόμαστε ένα κλασέρ Α4 4×32 με μηχανισμό καθώς και ζελατίνες διαφανείς Α4 για το υλικό που θα αποθηκεύουμε σε αυτόνΣτιγμιότυπο οθόνης 2024 09 12 232537 th

από κάτω από: Αρχική| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εργαστήρια Δεξιοτήτων    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Πρόσφατα σχόλια

Το λογότυπό μας

Το λογότυπό μας

Επισκέπτες στη σελίδα μας:

Web Analytics

European Radio Logo


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων