«Βλέπουμε τον κόσμο αλλιώς»

Τον μήνα Νοέμβρη οι μαθητές της Γ’ τάξης του σχολείου μας με την εκπαιδευτικό του Τμήματος Ένταξης είχαν την ευκαιρία να “δουν” τον κόσμο αλλιώς. Συγκεκριμένα, τα παιδιά γνώρισαν την Οπτική Αναπηρία και την ζωή των ατόμων με Τύφλωση. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για το σύστημα γραφής και ανάγνωσης braille, κινήθηκαν με το λευκό μπαστούνι και γίνανε οι ίδιοι συνοδοί / οδηγοί. Η δράση αυτή είχε ως σκοπό την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης των παιδιών σχετικά με τις αναπηρίες και τις ευάλωτες ομάδες. Οι μαθητές έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και εξέφρασαν συναισθήματα και σκέψεις. Την ενδιαφέρουσα και πολύ σημαντική αυτή δράση πλαισίωσε το Μουσείο Αφής της Ελλάδος “Φάρος”, το οποίο κι ευχαριστούμε θερμά για την συνεργασία του με την παροχή του εκπαιδευτικού υλικού και την ενημέρωση που είχαμε με διαδικτυακή σύνδεση.

Blepoyme ton kosmo allios 1 1 Blepoyme ton kosmo allios 2 1 Blepoyme ton kosmo allios 3 1 Blepoyme ton kosmo allios 4 1

Κυκλοφοριακή Αγωγή – Επίσκεψη τροχαίας

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου δεξιοτήτων “Κυκλοφοριακή Αγωγή” οι μαθητές/τριες της Δ’ Δημοτικού εκπαιδεύτηκαν από τον κ. Δημητρούλη, υποδιοικητή της Τροχαίας Κω σχετικά με τους βασικούς κανόνες οδικής ασφάλειας και έμαθαν τη σωστή συμπεριφορά στους δρόμους, τόσο ως πεζοί όσο και ως ποδηλάτες. Μέσα από παραδείγματα και διαδραστικές δραστηριότητες κατανόησαν τη σημασία της προσοχής, της υπευθυνότητας και του σεβασμού στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Ήταν μια εμπειρία γεμάτη γνώση και χαρά που βοήθησε τους μαθητές να συνειδητοποιήσουν πόσο σημαντική είναι η ασφάλεια στην καθημερινότητά μας.

kykloforiakh agogh 3  Kykloforiakh agogh 2 Kykloforiakh agogh 1

ΤΑ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ

Το σχολείο μας επισκέφθηκε την έκθεση του 2ου Δημοτικού σχολείου Κω «Τα ηφαίστεια ως δάσκαλοι» στο Χάνι. Μάθαμε για τους μύθους γύρω από τα ηφαίστεια και ενημερωθήκαμε για την επιστήμη της Γεωλογίας σε σχέση με το θέμα. Εντυπωσιαστήκαμε από τα εκθέματα και την ενημέρωση της κυρίας Ρένας.

Hfaisteio 1 Hfaisteio 2 Hfaisteio 3

Πανελλαδική σχολική σκυταλοδρομία « Τρέχω για την ΕΙΡΗΝΗ» /Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού

Στα πλαίσια της  Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού (23-30 Σεπτέμβρη 2025) με κεντρικό σύνθημα «Τρέχω για την ΕΙΡΗΝΗ», την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου, καλέσαμε τις ΣΤ’ τάξεις του 7ου δημοτικού σχολείου Κω, για να γνωριστούμε, να συνδράσουμε και να αθληθούμε παρέα.  Βασικός άξονας της δράσης ήταν  το πιο επίκαιρο σύνθημα ότι « η ΕΙΡΗΝΗ είναι το μεγαλύτερο αγαθό για όλους τους λαούς του κόσμου».  Στο προαύλιο του σχολείου μας παίξαμε, αλληλεπιδράσαμε και συνεργαστήκαμε για να θυμηθούμε ότι ο σεβασμός, η φιλία και όλες οι αξίες που πρεσβεύει ο αθλητισμός μπορούν να αναπτυχθούν ουσιαστικά μόνο όταν επικρατεί ειρήνη.