Δράσεις κατά της σχολικής βίας

Δράσεις κατά του σχολικού εκφοβισμού

 

Οι μαθητές της Ε τάξης , με σκοπό να κατανοήσουν και να διακρίνουν τα διαφορετικά είδη σχολικού εκφοβισμού και να σκεφτούν τρόπους αντίδρασης και καταπολέμησής του υλοποίησαν μια σειρά από δράσεις καθ όλη την τρέχουσα σχολική χρονιά

Παρακάτω αναφέρουμε χαρακτηριστικές δράσεις που υλοποιήθηκαν κατά το σχολικό έτος 2021-2022

συμμετείχαν στην Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της σχολικής Βίας την 6η Μαρτίου όπως έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού («school bullying»).

συμμετείχαν όπως και όλο το σχολείο  στο 7ο φεστιβάλ κατά της σχολικής βίας (σύμπραξη σχολείων) 

παρακολούθησαν εργαστήρια δεξιοτήτων με θέμα την πολυπολιτισμικότητα «Συμμετέχω – Δημιουργώ – Προσφέρω» ή τη διαφορετικότητα «Όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι».

Παρακάτω αναφέρουμε χαρακτηριστικές δράσεις .

  • παρακολούθησαν την mini ταινία «Το παιδί με την κόκκινη γραμμή»με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό, που οδήγησε σε συζητήσεις για το πώς προστατευόμαστε από καταστάσεις θυματοποίησης και πώς αντιδρούμε όταν παρατηρούμε να συμβαίνουν γύρω μας.
  • συμμετείχαν σε βιωματικό, διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «Σχολικός εκφοβισμός, λέμε ΝΑΙ στη διαφορετικότητα»,  7ο  Οι μαθητές συνειδητοποίησαν ότι υπάρχουν πραγματικοί ήρωες και κατ’ επίφαση “ήρωες-νταήδες”, άνθρωποι που έχουν την δύναμη να πονούν άλλους ανθρώπους και άλλοι που έχουν τη δύναμη από μειονεκτική θέση να επιτύχουν κάτι πραγματικά δύσκολο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • έγινε ενημέρωση από την κυρία Χαχάμη Αρετή παιδοψυχίατρο  με θέμα ” Ψυχοεκπαίδευση των παιδιών για τον αυτισμό”
  • IMG 20220304 110455 IMG 20220304 112151

 

 

 

  • πήραν μέρος σε βιωματικό παιχνίδι ρόλων, στο πλαίσιο τού μαθήματος των εργαστηρίων δραστηριοτήτων χωρίστηκαν σε ομάδες γονείς, μαθητές και  εκπαιδευτικοί ενός σχολείου και προσπάθησαν να δώσουν λύσεις σε υποθετικό συμβάν σχολικού εκφοβισμού η κάθε ομάδα από τη μεριά της. Με την ολοκλήρωση τού παιχνιδιού οι μαθητές συνειδητοποίησαν ότι στέκονται όλοι μαζί στην ίδια πλευρά, σύμμαχοι ενάντια στη σχολική βία.
  • επινόησαν συνθήματα που έγραψαν πάνω σε πόστερ της φιλίας:, «Όχι στη βία, Ναι στη φιλία!»,«Τα χέρια δεν είναι για να χτυπούν. Είναι για να αγκαλιάζουν!»

 

 

  • IMG 20220310 102105 IMG 20220310 102056 IMG 20220310 102022 IMG 20220310 102006

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τέλος, έφτιαξαν comics με θέμα το σχολικό εκφοβισμό με τη  πολύτιμη βοήθεια της εκπαιδευτικού Κυρίας Ριγανά Χριστίνας Υπεύθυνη του εργαστηρίου Υπολογιστών μας

 

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση