7 Μαρτίου 2024 Αποκριές στο σχολείο 
(χωρίς λόγια) … ! και του χρόνου…με υγεία !




6 Μαρτίου ημέρα ενάντια στον Σχολικό Εκφοβισμό
Την σημερινή μέρα, πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο, δραστηριότητες ευαισθητοποίησης των μαθητών σε θέματα που αφορούν τον σχολικό εκφοβισμό. Οι εκπαιδευτικοί ενημέρωσαν στις τάξεις τους μαθητές με συζήτηση και προβολή σχετικού υλικού. Ετοιμάστηκαν και δράσεις που παρουσιάστηκαν στην αυλή .Οι μαθητές της Πρώτης τάξης ,με τη βοήθεια των μαθητών της Έκτης τάξης ,φύτεψαν τους σπόρους της φιλίας ,σε όμορφα γλαστράκια . Οι μαθητές της Δευτέρας τάξης είχαν ετοιμάσει ένα θεατρικό παιχνίδι και φώναξαν δυνατά φράσεις φιλίας στην ελληνική αλλά και στην αγγλική γλώσσα. Οι μαθητές της Τρίτης και της Τετάρτης τάξης ζωγράφισαν με πολύχρωμα χρώματα την αφίσα ΝΑΙ στη φιλία ΟΧΙ στη βία. Οι μαθητές της Πέμπτης τάξης ,έφτιαξαν μια μεγάλη καρδιά με τα σώματά τους και τραγούδησαν το τραγούδι της φιλίας. Ύστερα μοίρασαν σε κάθε τάξη το παιχνίδι τρίλιζα . Μαθητές της Έκτης τάξης είπαν όμορφες φράσεις φιλίας στα αγγλικά, στα γαλλικά ,στα γερμανικά . Ήταν μια μέρα που θα μείνει χαραγμένη στο μυαλό όλων.



Μήλα γύρω-γύρω, στη μέση πορτοκάλι
Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024
Την Άνοιξη αν δεν την βρεις την φτιάχνεις.
Να την αγαπάς την Άνοιξη.
Όχι μόνο για τα όμορφα και τα ανάλαφρα ρούχα που φοράς.
Μήτε για τους καταγάλανους ουρανούς που σου δωρίζει.
Αλλά για την Αναγέννηση που σε κάνει να ζεις.
Οδυσσέας Ελύτης 

Ένα έθιμο με ρίζες στην Αρχαία Ελλάδα
Σήμερα και για όλο το μήνα μικροί και μεγάλοι φορούν στον καρπό του χεριού τους ένα βραχιολάκι, φτιαγμένο από στριμμένη άσπρη και κόκκινη κλωστή. Τον φτιάχνουν την τελευταία μέρα του Φλεβάρη και τον φορούν την πρώτη μέρα του Μάρτη, πριν βγουν από το σπίτι. Στο σχολείο η διευθύντρια μοίρασε σε όλους ,μικρούς και μεγάλους από ένα μαρτάκι
Όταν τελειώσει ο μήνας το βραχιολάκι αυτό το βγάζουν και το αφήνουν πάνω στις τριανταφυλλιές για να τον πάρουν τα πουλιά και να χτίσουν τη φωλιά τους.
Στο Βυζάντιο γιόρταζαν την πρώτη Μαρτίου με σπουδαίες δραστηριότητες. Την Πρώτη Μαρτίου τα μικρά παιδιά έφτιαχναν ένα ομοίωμα χελιδονιού και τραγουδώντας το ανάλογο τραγούδι, τα χελιδονίσματα, πήγαιναν από σπίτι σε σπίτι για να μαζέψουν αυγά….
Στο σχολείο τραγούδησαν τα χελιδονίσματα σε όλους μας οι μικροί μαθητές της Πρώτης τάξης μαζί με τις δασκάλες τους.


Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons Αναφορά δημιουργού4.0.
