1η Άσκηση ετοιμότητας για σεισμό 2024-2025

Σήμερα, Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2025, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μείωσης των Επιπτώσεων των Φυσικών Καταστροφών στις 13 Οκτωβρίου, πραγματοποιήσαμε την 1η άσκηση προφύλαξης από το σεισμό. Αρχικά οι μαθητές του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου ενημερώθηκαν από τους/τις εκπαιδευτικούς τους για το φυσικό φαινόμενο του σεισμού, τα προληπτικά μέτρα αντιμετώπισής του και τις οδηγίες για τις απαραίτητες ενέργειες πριν, κατά τη διάρκεια και έπειτα από ένα σεισμό.

Δείτε τα μέτρα προστασίας στο σχολείο

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε άσκηση σεισμού ώστε να προετοιμαστούμε, να γνωρίζουμε και να είμαστε σε θέση να αντιδράσουμε ψύχραιμα όταν χρειαστεί. Με την έναρξη της άσκησης και στο άκουσμα της αναγγελίας του σεισμού, οι μαθητές μπήκαν κάτω από τα θρανία τους για να προφυλαχθούν. Όταν ανακοινώθηκε ότι τελείωσε ο σεισμός, σηκώθηκαν και με ψυχραιμία σχημάτισαν γραμμές. Οι αίθουσες εκκενώθηκαν με ηρεμία και οι μαθητές συγκεντρώθηκαν σε συγκεκριμένο σημείο στο προαύλιο του σχολείου.

Η άσκηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Αισιοδοξούμε ότι δε θα χρειαστεί να εφαρμοστεί σε πραγματική ανάγκη. Σίγουρα όμως πρέπει όλοι να είμαστε προετοιμασμένοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *