ΟΙ ΣΑΛΤΙΜΠΑΓΚΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023 οι μαθητές του σχολείου μας διασκέδασαν ακόμη μία φορά με τους “Σαλτιμπάγκος”. Σε μια ατμόσφαιρα χαράς, ενθουσιασμού και αυθορμητισμού οι μαθητές μας ψυχαγωγήθηκαν με αλληλεπιδραστικές δραστηριότητες και δρώμενα έχοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε πολλές από αυτές.

ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΔΗΜΗΤΡΗ!!!

Οι συμμαθητές, η δασκάλα του τμήματος κ. Τσιρογιάννη Ελένη και το προσωπικό του σχολείου εύχονται στο μικρό μαθητή μας για τα γενέθλια του. Του ευχόμαστε χαρά, υγεία, ευτυχία και να είναι πάντα η ζωή του γεμάτη με όμορφες και γλυκές στιγμές!!!

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023 δύο μαθητές του σχολείου μας επισκέφθηκαν το πάρκο και το αναψυκτήριο της περιοχής, συνοδευόμενοι από την ψυχολόγο και την κοινωνική λειτουργό. Εκεί απόλαυσαν παιχνίδια στην παιδική χαρά κάνοντας κούνια, τσουλήθρα, αναρρίχηση κ.α γεμάτοι χαρά, ενέργεια και θετική διάθεση. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο αναψυκτήριο που βρίσκεται απέναντι από το πάρκο και ξεδίψασαν πίνοντας δροσιστικά ροφήματα.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ/ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Ευχαριστούμε  θερμά τον μουσικό του σχολείου μας κ. Λυμπανβνό Θωμά για την εθελοντική του εργασία/προσφορά στην επιδιόρθωση αίθουσας για τη διαμόρφωση χώρου αισθητηριακής χαλάρωσης- ολοκλήρωσης.

20230515 122330

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΕΕΕΚ ΠΑΤΡΩΝ

Την Πέμπτη 1η Ιουνίου 2023 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη δύο μαθητών του σχολείου μας στο ΕΕΕΕΚ Πάτρας συνοδευόμενοι από την ψυχολόγο και την κοινωνική λειτουργό. Η συγκεκριμένη δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διαδικασίας μετάβασης των μαθητών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Οι μαθητές μας ξεναγήθηκαν στο χώρο του ΕΕΕΕΚ και ήρθαν σε μια πρώτη επαφή και γνωριμία  με το εκπαιδευτικό περιβάλλον στο οποίο θα ενταχθούν την επόμενη σχολική χρονιά. Ευχαριστούμε θερμά τη Διεύθυνση και το προσωπικό του σχολείου για την όμορφη υποδοχή που μας επιφύλαξαν, καθώς και το χρόνο που διέθεσαν για την υλοποίηση της συγκεκριμένης δραστηριότητας.

20230601 094129 20230601 094114 20230601 095117

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ

Στα πλαίσια συνεργασίας του σχολείου μας με εκπαιδευτικούς φορείς και συγκεκριμένα με το παιδαγωγικό τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών πραγματοποιήθηκε επίσκεψη φοιτητών/τριών από το πρόγραμμα Erasmus στο χώρο του σχολείου μας με την εποπτεία του επίκουρου καθηγητή του Παιδαγωγικού τμήματος κ. Δημάκου Ιωάννη. Τις φοιτήτριες και τον επόπτη του προγράμματος υποδέχτηκε η λογοθεραπεύτρια του σχολείου κ. Κασταμονίτη Δήμητρα η οποία τους ξενάγησε στο χώρο του σχολείου. Στη συνέχεια ενημερώθηκαν από την διευθύντρια  κ. Βλαχογιάννη Ζωή για τους εκπαιδευτικούς στόχους του πλαισίου καθώς και για τις παιδαγωγικές μεθόδους και παρεμβάσεις που υιοθετούνται στους  μαθητές με ΔΑΦ. Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση στα πλαίσια της αναταλλαγής καλών πρακτικών, ενώ τέλος δόθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια  από τη λογοθεραπεύτρια του σχολείου σχετικά με τους στόχους και τη λειτουργία του Ειδικού σχολείου Φάσμα Αυτισμού, μεταφρασμένα στις γλώσσες προέλευσης των φοιτητών( Αυστρία, Ιταλία, Τσεχία).

IMG 2073 IMG 2075 IMG 2076 IMG 2077

Το σχολείο μας

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

Την Πέμπτη 25 Μαϊου 2023 πραγματοποιήθηκε εσωτερική επιμόρφωση από την εκπαιδευτικό Πληροφορικής του σχολείου κ. Παναγοπούλου Μαίρη με θέμα ” Εισαγωγή στις έννοιες του e-twinning”.

Eggrafi-eTwinning1

τι_είναι_το_eTwinning1

Ψηφιακά Εργαλεία και eTwinning

 

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

Την Τετάρτη 17 Μαϊου 2023 πραγματοποιήθηκε εσωτερική επιμόρφωση από την εκπαιδευτικό του σχολείου κ. Σάρρα Ηλιάνα με θέμα ”  Η χρήση του διαδραστικού πίνακα και η αξιοποίηση των εκπαιδευτικών λογισμικών στους μαθητές με ΔΑΦ”. Συμπληρωματικά παρατέθηκε από την επιμορφώτρια κατάλογος με ελεύθερα εκπαιδευτικά λογισμικά για μαθητές με αναπηρίες.

logismika_b2.13